Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.06.2018.

09:00

Hrvatska ovo ne pamti

Fudbaleri Hrvatske jedno su od najprijatnijih iznenađenja Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvatska ovo ne pamti
Foto: Getty images

Iako plasman u osminu finala nije bio neočekivan, iako tek drugi put u istoriji, način na koji su to izborili "Vatreni" je iznenadio i najveće optimiste.

Tim Zlatka Dalića impresionirao je u Grupi D sa sve tri pobede uz gol razliku 7:1 u nimalo lakoj konkurenciji sa Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Hrvatska je prvi put u svojoj istoriji ostvarila tri pobede u grupnoj fazi i prvi put u svojoj istoriji pobedila tri uzastopna meča na Svetskom prvenstvu.

Nakon početnih 2:0 posle ne baš impresivne igre protiv Nigerije, usledila je hrvatska rapsodija i maestralan trijumf nad Argentinom sa 3:0.

To je svakako podiglo samopouzdanje ekipi prebogatoj talenta, pa je trijumf nad Islandom od 2:1 u meču bez većeg rezultatskog značaja bio samo realan tok stvari.

Sada Hrvatsku čeka duel sa Danskom u osmini finala, a ako realno pogledamo individualne ali i timske kvalitete ove dve selekcije, nema sumnje da Dalićeva ekipa može još bar jedan korak dalje.

Posle toga ništa nije nemoguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu