Fudbal 527

Utorak, 26.06.2018.

19:40

Roho kao Mesi, Argentina se spasla i prošla dalje!

Roho kao Mesi, Argentina se spasla i prošla dalje! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

527 Komentari

Sortiraj po:

Djordje NS

pre 5 godina

@ ziko

Sve sam ti napisao u prethodnom komentaru, pa čak i ovo šta me ponovo pitaš. A sad što bi ti da se praviš lud a ja da ti pišem ovde do sutra nemam nameru.

facts

pre 5 godina

-Peleov zadnji gol na SP je bio kada je imao 29 god i 241 dan (4-1 Italija 1970).
-Roho je postigao 2. gol za ARG na SP, oba puta za pobedu i oba puta protiv Nigerije (3-2 2014 i 2-1 2018).
-Mozes je 2. igrač Nigerije koji je dao gol sa penala. Prvi je dao Jakubu (2-2 Južna Koreja 2010).
-ARG je u zadnjih 6 pobeda na SP, pobeđivala sa 1 golom razlike (2-1 BiH, 1-0 Iran, 3-2 Nigerija, 1-0 Švajcarska, 1-0 Belgija i 2-1 Nigerija)!
-Učinak ARG protiv Nigerije (5-0-0) je najveći 100% učinak 1 tima u istoriji SP!
ISTORIJSKI REKORD! Igrači ARG sa najviše pobeda na SP:
12 MESI (na 18 mečeva), MASKERANO (19) i Maradona (21)
Mesi: 12-3-3; Maskerano: 12-4-3; Maradona: 12-4-5.
-Od kada pobeda donosi 3 boda, ARG je postala 5. tim koji se plasirao dalje nakon što su u grupi imali 1 bod u prva 2 kola na SP:
2002 Turska i Paragvaj
2010 Slovačka
2014 Grčka
2018 ARG (1-1 Island, 0-3 Hrvatska i 2-1 Nigerija).
-Zadnja 2 igrača ARG koji su napravili penal na SP:
Poketino (protiv Engleske 2002)
MASKERANO (protiv Nigerije 2018).
-Mesi NIKADA nije bio eliminisan u grupnoj fazi (23/23, SP, KA, OI i LS)!
-Mesi je 1. put dobio žuti karton na SP!
-Mesi na SP: 6 golova i 4 asist na 18 mečeva (12-3-3)!
-Mesi za 1. tim ARG: 65 golova i 38 asist na 127 mečeva (77-28-22)!
-Najbolji strelci ARG na SP:
10 Batistuta
8 Stabile i Maradona
6 Kempes i MESI.

Pozdrav!

ziko

pre 5 godina

A sad lepo sedneš za računar pa na youtube i pogledaš sve te utakmice koje si pobrojao kao krađe pa ako imaš imalo obraza vratiš se ovde i javno izviniš.
(Djordje NS, 27. jun 2018 00:39)


Nema potrebe da gledam ja sam vec video. Tebi je sad ovo trebao biti penal za Nigeriju, a nije ti bilo za penal kada je Marselo pogođen direktno u ruku protiv Bajerna, a utakmicu je sudio Čakir kao i jucer Nigerija - Argentina. A Realove krađe protiv Bajerna 2017 i PSŽ-a ove sezone su najvece krađe u istoriji fudbala. Da nemaju sudije Real ne bi bio ni blizu najveceg kluba.

neutralni felsh

pre 5 godina

Hahahaha...Roho majstore! Pa zar se upravo njemu niste isčuđavali i krstili kad ste komentarisali sa kim sve Messi treba da igra na ovom prvenstvu. A sada je majstor? Neverovatni ste u svom neznanju.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:45)


kabaljero (g)  
salvio, merkado, otamendi, roho  
maskerano  
mesi, banega  
dibala, iguain, aguero (di marija)  

startna za nigeriju.  
mesi najzad malo da oznoji dres a ne da se seta bez lopte kao na sprovodu a dibala da nauci kad da se "prepusti" i napravi mesto kad mesi povede loptu svojom desnom stranom.  

vec sam ranije pisao da je cudno sto sampaoli nije zvao pastorea (milan, psg) koji je vrlo pristojan i iskusan igrac sredine terena. bas zato sto argentini nedostaje stabilna i agilna sredina terena za ono sto vec 2 utakmice bezuspesno pokusavali - umrtvljavanje tempa igre i potom kratki pasovi na mesija koji posle odlucuje sta ce sa njima.  
sinoc skoro da nisu stigli ni da pokusaju, jer je mesi odmah zatvoren a aguero udvojen, bez mnogo igraca sredine koji mogu da nagaze loptu i malo prosetaju protivnika po centru da bi tu smanjio presing - da bi se napravio prostor za mesija.  
rakitic i modric su dobro znali kako ce da odigra mesi i jos par argentinskih igraca, jer igraju vec godinama i medjusobno i zajedno... pritom su bili misterija za argentinske igrace tipa meza perez akuna taljafiko, koji se nisu cesto sretali sa gorenavedenima. zato su se upustili u trcanje poput muva bez glava, uz rastucu tremu kako je utakmica odmicala.  
efekat: umesto da pariraju, nagaze loptu i oprezno jure rezultat (hrvatima je igrao i remi), hrvati su ih dohvatili u mashinu jer imaju iskusnije igrace koji umeju da odigraju "igru bez igre" i onda naprave naglu stihiju.  
argentini je jedini izlaz hitna smena selektora i neki smiren vrsilac duznosti (tata martin?) koji ce probati proverena i rezonska resenja na pozicijama (gornji primer) - onda da probaju da napune nigeriju. i mole boga da u medjuvremenu island protiv hrvatske i nigerije ne upise 3 boda.  
ako prodju grupu, dobro ce im doci par dana pauze pred plejof, da probaju da se konsoliduju i prisete zasto su dosli u rusiju.
? (neutralni felsh, 22. jun 2018 18:43) 

Poqeiuer

pre 5 godina

(Djordje NS, 27. jun 2018 00:39) Kako se jos uvek secas te kradje protiv Celzija od pre 10-ak godina( jel to ona utakmica na kojoj je Barselona skoro celo poluvreme igrala sa igracem manje na pravdi Boga?) a zaboravljas ove sramote u Ls poslednjih sezona? A za driblinge nemoj da argumente nalazis na youtubu,za svako igraca mozes da napravis lep klip ali to nije relevantno,postoje ljudi koji ih broje i vec godinama Ronaldo jedva bude u prvih 100 igraca. Sveo je igru na kampovanje u petercu i cekanje zicera

Tales

pre 5 godina

@Negativni gadno si istripovo da budes kontra vjetru. Samo da dam svoje misljenje na Kisovu recenicu koju si citiro. Cinjenica je da neki vise kolju od drugih, pa tako da smo dozvolili tim drugima da rade sta hoce ne bi ostalo nista od nas. Dok smo mi vec imali tu sansu i pokazali smo se da nismo bas toliki zlocinci. Pozdrav! I jos da dodam da je jedan Prosinecki, koji je za tebe i sve nas Bog za fudbal, na sred Hrt, pred citavok hrvatskom rekao da je cist faul, dupli. A kad su mu rekli pa Mitrovic je njih drzao rukama, on je odgovorio pa najbolje da je stojo ko kip citavu utakmicu. I molim te ako budes odgovaro nemoj na pravoois bzv gubit vrijeme i skrecati sa teme, osim ako si zaista negativan. Jos jedAn pozdrav!

Proto Ganci

pre 5 godina

Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)


Obrati paznju sta si napusao i dobro razmisli. "Obojici je savio vratove" kazes ti u nastupu hiper objektivnosti, i stoga nije prekrsaj uprkos tome sto su ga obojica drzala sa obe ruke i povlacila. Iz ovoga se vidi da fudbal nisi igrao ni kao dete iza zgrade jer bi u protivnom razumeo kretnje i polozaj ruku Mitrovica. Kao sto sam napisao pre neki dan jos jednom ekspertu sa ovog sajta, predji na karling, ne razumes ti ovu igru.

Sandzak

pre 5 godina

Da je sudija iskljucio igraca Nigrije za prekrsaj nad Di Marijom kada je sam bio pred golmanom Argentina bi dobila i 4 0. Tada je vodila 1 0 a bilo tek prvo poluvrijeme..

zimzeleni

pre 5 godina

Tesko je penaldovcima da podnesu cinjenicu da je samo jedan potez Mesija bolji i lepsi od svega sto je njihov junak do sada uradio.

msbravomk

pre 5 godina

Odlicna utakmica prava takmicarska sa puno naboja eliminaciona, bravo za Mesi mislim da Sampaoli gresi sta stava Iguain po meni Dibala treba igrati vise, neko ovde naveo kostur gdje ostali su ednoj polovini jaci na imena timovi a u drugoj slabii a ko i’m e kriv na Argentinci Njemci sta zavrsavaju druge u svojoj grupi kao sta e jedan klinac naveo kad je Ronaldo promasio penal da taj penal nista ne kosta Portugal( ocigledan navijac Real) e gresis mali da e Ronaldo zabio Portugal bi bio prvi i sad bi bio u toj laksi deo kostura tako taj penal e mozda Portugal kostao finala i videlo se sinoc ko e najbolji igrac ove generacije. Do sad radi VAR smo imali na svaku utakmicu penal mislim da sad malo ce da sudije namaliti i da ce dozvoliti malo tvrdu igru

Marko

pre 5 godina

Aha, menjanje teza tako što im savija vratove. Pa ko će da sudi povlačenje ako su ti ruke savijene oko glave odbrambenih igrača?
(Negativni, 26. jun 2018 23:50)

Nismo ni slepi ni budale.

Mitrovic je izmedju dvojce Svajcaraca. Igrac koji je ispred njega se oslanja na Mitrovica, a Mitrovic ga odguruje od sebe..medjutim dok on to radi, drugi Svajcarac ga hvata u s sa rukama i bukvalno baca na zemlju, Mitrovic reflksno hvata za dres onog prvog Svajcarca sto se naslanja na njega i povlaci ga za sobom..sva trojca padaju.

1.Nije prekrsaj od strane Svajcara koji se naslanja
2. Nije preksaj Mitrovica koji ga pomalo odguruje u borbi za poziciju
3. Bio bi preksaj Mitrovica da ga je odmah povukao za dres i oborio
4. Jeste preksaj za crveni karton i penal, obaranje Mitrovica od strane drugog Svajcarca.

Tacka.

Kontras

pre 5 godina

@ negativni

Ja ne sta je jos po tebi trebalo da se desi Mitrovicu nakon sto su ga vukli i oborili dvojica svajcaraca pa da sudija dosudi Srbiji penal? Da pocnu da biju Mitrovica u sesnaestercu mozda?

Kontras

pre 5 godina

@ Negativni

Ceo svet, cak i britanci koji nas tradicionalno ne vole, kaze da je bio cist penal nad Mitrovicem. Britanci, ej britanci, kazu da je srpska reprezentacija pokradena.

Jedan amerikanac kaze za nedosudjen penal nad Mitrovicem: "Ovaj penal je NAJOCIGLEDNIJI koji sam video u svom zivotu."

Gde je Mitrovic trebalo da stavi ruke dok pokusava da skoci? U vazduhu? Ti vidis njegove ruke, a ne vidis DVA svajcarska fudbalera koji ga drze i obaraju na zemlju. Pritom, jedan uopste i NE GLEDA gde je lopta. Covece, pa ono je u rvanju faul, a ne u fudbalu.

Ono nije cak ni sumnjiva situacija. Ono je APSOLUTNO CIST PENAL za ceo svet osim za svajcarce, albance i tebe. Sudija namerno nije hteo da ga dosudi.

johan

pre 5 godina

Cakir odlican, vrhunsko sudjenje bez zezanja.

Ima jos jedna problematicna stvar u fudbalu koju VAR i ne dotice, a to je zadrzavanje vremena.

- izlezavanje po terenu
- glumatatanje
- oduguvlacenje kod obicnog auta
- odugovlacenje kod ostalih prekida
- grcevi :)
- pregledavanje VAR-a

To se moze resiti na veoma prost nacin. Stopirati vreme kod prekida u poslednjih 10 minuta. Ima toga u svim ostalim sportovima...

Razmotrite jedan paradoks sistema koji je sada na snazi i videcete kako to nema blage veze sa sportom.

Elem, bilo je toga i na ovoj utakmici. Nigerija je odugovlacila vreme od izjednacenja. Napucali su jedno 5-6 minuta nadoknade realno. Argentina daje gol u finisu, i sada mora da igra zaustavno vreme koje je korisceno protiv njih. Prema tome, Nigeriji je odugovlacenje bila win-win situacija u smislu: "Ako kojim slucajem i primimo gol, imacemo vise vremena za napad kako bi izjednacili". To treba zabraniti.

Sandzak

pre 5 godina

Da je sudija iskljucio igraca Nigrije za prekrsaj nad Di Marijom kada je sam bio pred golmanom Argentina bi dobila i 4 0. Tada je vodila 1 0 a bilo tek prvo poluvrijeme..

vlada82

pre 5 godina

Super, prosla Argentina, sve je to lepo, ali sa ovakvom igrom ja prosto ne vidim nacin kako oni mogu da pobede Francusku. Pa ovi su bolji od njih na svakoj poziciji i to duplo. Naravno, osim Mesija.

ujka sem

pre 5 godina

Neka Argentinci pošalju zahvalu Hrvatima što nisu izgubili od Islanda.
(Harwy, 26. jun 2018 22:45)

Hrvatima je to bila duznost zbog gostoprimstva Argentine u proslosti.

Jole

pre 5 godina

Nigerija pokradena.
(Mare, 26. jun 2018 21:48)


seti se faula nad di marijom pa onda pricaj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 27. jun 2018 00:00)

Mislis onaj start za penal? Pa nije ga ni potkacio! Imas snimak na youtube

neutralni felsh

pre 5 godina

Stativa koliko nema srece Mesi, ove godine je bar 20 puta pogodio okvir gola 
(Stokmen, 26. jun 2018 20:36) 


stativa nije okvir gola ;)
(neutralni felsh, 26. jun 2018 20:59)


neznalice lupaju minuse.

Kontras

pre 5 godina

Tesko da ce argentinci sa ovom igrom daleko iako bih voleo da pobede francuze. Videcemo.

I ova utakmica pokazuje da favoriti tesko pobedjuju na ovom SP. Setimo se i Nemacke protiv Svedske, Brazila protiv prosecne Kostarike itd.

To znaci da imamo sanse protiv Brazila sutra. Ukoliko muskom igrom dodjemo do egal zavrsnice sve je moguce. Oni ce postajati sve nervozniji ako ne povedu i zavrse posao na vreme. A mi treba da budemo pametni i docekamo polukontru, prekid... Kad ako ne danas?

milence

pre 5 godina

italijani kada su postali svetski prvaci u grupi su bili na ivici ponora da ispadnu...a onda neki tamo Rosi je u nastavku poludeo..i ostalo je istorija...tako da to po grupama nista ne mora da znaci...

abvgd

pre 5 godina

Ronaldo inace najbrzi sprint na ovom Prvenstvu do sada, a 33 godine.
(BlueBlueBlue, 27. jun 2018 00:00)

Pa nek se bavi atletikom onda hahahahahahha Ili nek pocne da uci da dribla, ako mu nije kasno sa 33 godine.

Djordje NS

pre 5 godina

@ ziko

A sad lepo sedneš za računar pa na youtube i pogledaš sve te utakmice koje si pobrojao kao krađe pa ako imaš imalo obraza vratiš se ovde i javno izviniš. A onda pogledaš utakmice Barselone protiv PSG-a i Čelsija i nakon što vidiš najveće krađe u istoriji fudbala bar jedno vreme povučeš iz pisanja komentara barem dok ne naučiš neke osnovne stvari. Pominjao si ovih dana i to kako Ronaldo ne zna da dribla i još neke druge gluposti na koje ne želim da gubim vreme tako da i to imaš na jutjubu pa pogledaj malo:

https://www.youtube.com/watch?v=Pzh2-JE7Ilg
https://www.youtube.com/watch?v=g9FHe7Is0nU
https://www.youtube.com/watch?v=v4fu-Ur_aYM
https://www.youtube.com/watch?v=2sJKHj2YVHc&list=RD2sJKHj2YVHc&start_radio=1

Ima toga još jako mnogo pa traži sam.

neutralni felsh

pre 5 godina

ostecena nigerija za jos jedan. dajte messiju jos jednu sansu da pogodi s kreca molim vas,mozda ovaj put bude precizan
(sveznalac, 26. jun 2018 21:36)


jedan je penaldo ;)

Sandzak

pre 5 godina

Kada Banega salje loptu Messi trci 27 km na sat i kada je u vazduhu prima dostize brzinu od 34 km na sat.. u medjuvremenu je spusta prvo na koljeno pa polako na kopacku i pang desnom pod raklje.. Mama mia.. Covjek nije sa ove planete!!

facts

pre 5 godina

2. deo

-Mesi (2006, 2014 i 2018) je 3. igrač ARG u istoriji koji je bio strelac na 3 SP, nakon Maradone (1982, 1986 i 1994) i Batistute (1994, 1998 i 2002)!
ISTORIJSKI SVETSKI REKORD! Mesi je postao 1. igrač u istoriji SP koji je bio strelac kao tinejdžer (18 godina i 357 dana u 2006), u svojim dvadesetim (između 26 god i 356 dana i 27 god i 1 dana u 2014) i u svojim tridesetim godinama (31 god i 2 dana u 2018)!
ISTORIJSKI REKORD! Mesi je igrač sa najviše kompletiranih driblinga u istoriji SP (od 1966.)! Lista:
107 MESI
105 Maradona
78 Žairzinjo
61 Kempes.
-Stadion u Sankt Peterburgu je 100. stadion na kojem je Mesi dao gol za 1. tim ARG i Barse! Mesi je het trikom protiv Haitija došao do cifre od 100 timova kojima je dao golove za 1. tim ARG i Barse!
-Roho je 2. defanzivac ARG koji je dao 2+ gola za ARG na SP, nakon Daniela Pasarele (3 gola).
-Mesi je prošao grupnu fazu na svakom od 23 glavna turnira u kojima je igrao za zemlju i klub (SP, Kopa Amerika, Olimpijske Igre i LS)!
-Mesi protiv Nigerije: 3 gola i 1 asist na 4 meča (4-0-0)!
-Mesi je samo 1 igrao na svoj rođendan (24.6), 2-1 Meksiko na SP 2006. Bio je to njegov 19. rođendan na meču gde je nosio broj 19 na dresu.
-Igrač meča je Mesi!

Pozdrav!

johan

pre 5 godina

Utisak dana
Argentina!
Francuska pokusala da pusti Dansku, bez uspeha
Var zabagovao, priznat je gol iz ofsajda!
Rambo na javnom servisu
Hrvatska se prosetala kroz grupu

.орг

pre 5 godina

@x
не пиши глупости и не буди прост. ако можеш.
p.s. 1/3 аргентинаца је пореклом из италије.

neutralni felsh

pre 5 godina

neutralni felsh, 26. jun 2018 23:09) Smislicu nesto inspirativnije, moj neutralni. Pozdrav za tebe i brata facts!
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 23:13)


hvala, takodje! :)

Nikola

pre 5 godina

Negativni, 26. jun 2018 23:06 Jel stvarno misliš to sto si napisao ili se samo zezas? Ako stvarno misliš onda je to najgori slučaj auto šovinizma koji sam video ovde. A bilo ih je poprilično.

Sandzak

pre 5 godina

Argentina ima previse budala u ekipi da Messi jedva moze sam ali ih idalje vuce..
Higuain proklet gola nezna dat..
Golman im proslu pokloni gol Hrvatskoj
Mascherano danas zamalo kosta

Oliver

pre 5 godina

Kakvo ruglo je onaj Diego Armando postao, cega li se nashmrkao i nalokao, jedva gleda, onaj ga drzi da ne padne sa tribine. Ne znam sto ga reditelj prenosa uporno prikazuje, potpuno neprimereno. A tek ona dva casovnika na svakoj ruci, koja seljachina....
(jsdp, 2

Ne huli jeretice. Reditelj ispravno prikazuje najveceg fudbalera ikada,a ti se pitas zasto prikazuje fudbalskog Boga,koji ima svoju religiju i crkvu u Argentini cija je prva zapovest: Ne imaj drugog Boga sem Maradone!!!

duledudule

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha
(Dax, 26. jun 2018 23:22)
ne mora da znaci.jedna tekma je cudo.pa hrvati su sve otresli pa mogu da se okliznu protiv danske...kad te krene lerma onda bude kao bagovi na soniju...

neutralni felsh

pre 5 godina

(Negativni, 26. jun 2018 23:06) 

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.
(negativni neutralni ph 5.5, 26. jun 2018 23:27)


los ti je primer - govoris o obostranom povlacenju.

Djordje NS

pre 5 godina

Rohooooo majstoreeeeeeeee!!!!!
(Tango argentinooooo, 26. jun 2018 21:59)

Hahahaha...Roho majstore! Pa zar se upravo njemu niste isčuđavali i krstili kad ste komentarisali sa kim sve Messi treba da igra na ovom prvenstvu. A sada je majstor? Neverovatni ste u svom neznanju.

Negativni

pre 5 godina

Negativni, 26. jun 2018 23:06 Jel stvarno misliš to sto si napisao ili se samo zezas? Ako stvarno misliš onda je to najgori slučaj auto šovinizma koji sam video ovde. A bilo ih je poprilično.
(Nikola, 26. jun 2018 23:17)

Prvo, stvarno mislim to što sam napisao i to može lako da se vidi na usporenom snimku. Drugo, ne znam šta ti znači ta kovanica "autošovinizam", jer ona u rečniku srpskog jezika ne postoji. Treće, ako već koristiš tu floskulu, onda je piši pravilno, to jest spojeno ( autošovinizam). I četvrto, imati svoje mišljenje ne znači nužno ne voleti svoju zemlju. Ja svoju zemlju volim tako što govorim ono što mislim, ali ne moram da volim nametnut sistem vrednosti gde si automatski "izdajnik" ako ne duvaš u iste trube kao masa. Prihvati se neke knjige, od naših autora za početak, a batali te moderne floskule koje su smišljenje da omalovažavaju u nedostatku argumenata. Danilo Kiš je rekao jednu divnu stvar: "Postoji rečenica koju izgovaraju svi nacionalisti na svetu, a ona glasi: Oni kolju a mi samo kad moramo."
Uživaj u fudbalu i nauči da postoji i tudje mišljenje.

ziko

pre 5 godina

svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine uz neviđenu krađu.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:22)


Pa ti si se prvi veselio što je Real osvojio zadnje 3 LŠ, a sve tri su osvojili uz neviđene krađe. Kada Bajernu protiv Reala nije suđen čist penal zbog igranja rukom Marsela, tada si to pravdao, a sada ti je ovo penal kada je igrača Argentine pogodila lopta od glave u ruku. Da stvar bude još gora i tu utakmicu Real - Bajern je sudio Čakir. Kako ti to tada nije bila neviđena krađa? Ah da... Navijač si Reala. A da ne spominjem još i 2013 godinu i crveni Naniju protiv Reala. Čakir je čovek od zadatka... I nije mi jasno kako ti kao navijač Reala možeš pričati o suđenju kada svi znamo kakvo suđenje taj klub ima u svim takmičenjima... Ali sve na stranu, gol Messija je majstorija na kvadrat, naravno za one koji su igrali fudbal i koji znaju sta žnaci onako primiti loptu, u letu je gurnuti u savrsen for i dati gol slabijom nogom. Svaka čast!

Hhulk#12

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1410958#k27488960

Trolu jedan kako te vise nije sramota,kako ti ne dosadi ?
Gde si da komentarises prve 2 utakmice carobnjaka ?
Svima je preko glave tvog obozavanja madjionicara,nadji hobi neki,ostavi ljude da vole koga vole.

Iguain panj

pre 5 godina

Meni je utisak veceri po hiljaditi put promaseni zicer iguaina.Igrac probija po levoj strani ,salje loptu u sesnaesterac natrcava na loptu panj zvani iguain i salje je u oblake.Nakon toga se mesi uhvatio za glavu i nesto prokomentarisao ,verovatno nesto u fazonu"Majko mila ,s kim ja igram".

x

pre 5 godina

@tako kako je

argentinci su vecim delom potomci italijana i to onih sa juga, a manjim delom potomci indijanaca, nemaca, spanaca, hrvata, pa ne cudi sto su takvi kakvi su. jedino lepo kod njih su dresovi

satelit

pre 5 godina

Srcana utakmica ,skroz zanimljiva,ali takticki ocajna.. Nikad slabija Argentina,trude se ,zele,ali znanja nema dovoljno.. Prvi gol genijalnost Mesija na jedan dugi pas.. Nigerija ne zna sta hoce,bil se branila bil napadala... Srecno prodjose Gaucosi,ali protiv cvrstih u sredini Francuza nemaju sanse,jedino neka carolija Mesija i posle bunker... P.S. Maradona vise napravio na mecu od Iguaina

ziko

pre 5 godina

svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine uz neviđenu krađu.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:22)


Pa ti si se prvi veselio što je Real osvojio zadnje 3 LŠ, a sve tri su osvojili uz neviđene krađe. Kada Bajernu protiv Reala nije suđen čist penal zbog igranja rukom Marsela, tada si to pravdao, a sada ti je ovo penal kada je igrača Argentine pogodila lopta od glave u ruku. Da stvar bude još gora i tu utakmicu Real - Bajern je sudio Čakir. Kako ti to tada nije bila neviđena krađa? Ah da... Navijač si Reala. A da ne spominjem još i 2013 godinu i crveni Naniju protiv Reala. Čakir je čovek od zadatka... I nije mi jasno kako ti kao navijač Reala možeš pričati o suđenju kada svi znamo kakvo suđenje taj klub ima u svim takmičenjima... Ali sve na stranu, gol Messija je majstorija na kvadrat, naravno za one koji su igrali fudbal i koji znaju sta žnaci onako primiti loptu, u letu je gurnuti u savrsen for i dati gol slabijom nogom. Svaka čast!

Larry

pre 5 godina

Dobro do juče ste tražili VAR, sada vam ne valja. Odlučite se.

Ja sam skroz za ovaj sistem. Naravno biće grešaka ali ovo sad je mnogo bolje, nego što je bilo.

Dax

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha

Negativni

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.

neutralni felsh

pre 5 godina

Danilo Kiš je rekao jednu divnu stvar: "Postoji rečenica koju izgovaraju svi nacionalisti na svetu, a ona glasi: Oni kolju a mi samo kad moramo." 
Uživaj u fudbalu i nauči da postoji i tudje mišljenje.
(Negativni, 26. jun 2018 23:46)


bigest lajk :)

Negativni

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.
(negativni neutralni ph 5.5, 26. jun 2018 23:27)

Aha, menjanje teza tako što im savija vratove. Pa ko će da sudi povlačenje ako su ti ruke savijene oko glave odbrambenih igrača?

negativni neutralni ph 5.5

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.

daj bre

pre 5 godina

U sine, koliko realovaca ovde, tj penaldovaca...
Sinoc se ubiste da dokažete da nije bio penal protiv penalda, a sad se ubiste u kukanju da je bio....he he

Nathan

pre 5 godina

Ovo tako nije fer. Kako se cini imacemo u jednom delu zreba Urugvaj, Portugal, Argentinu, Francusku, Nemacku, Brazil, Belgiju, Kolumbiju a u drugom delu Spanci nece imati nikog jakog?! Kako oni uvek imaju srece ne mogu da verujem. Ne bi ovamo izbacili nikog sem Argentine a sad su vec u finalu jedino Hrvatska i Engleska onako solidne ali daleko od prve kategorije.

duledudule

pre 5 godina

vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi. 
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59) 

Ti si uspeo u zivotu.
(qqlele, 26. jun 2018 23:23)
uspeo ili ne on mi deluje kao srecan lik.dovoljno mu je bilo to sto se drao jace od Brazilaca da se oseti srecnim i ispunjenim.da mu prorade emocije.za nekoga je fudbal jednostavno mnogo vazna stvar i neki ljudi to dozivljavaju veoma emotivno i strasveno.

Djordje NS

pre 5 godina

Zbog Mesija realovci ne spavaju kada navijaju za Real a veceras nece zbog Argentine, jel mnogo boli ili samo malo? hehe
(Stojke, 26. jun 2018 22:05)

Tako je svi negativni komentari dolaze od njih,nije lako kada im Mesi 10 godina unazad nabija komplekse.
(Srbin, 26. jun 2018 22:13)

Hahaha... Evo puni smo kompleksa od malog bradatog koji gricka čips kod kuće i gleda velikog Cristiana Ronalda kako podiže peti put "ušatog" u finalu LŠ. Puni smo kompleksa evo već skoro dve nedelje svetskog prvenstva gde se sve vreme priča o Ronaldova 4 gola i Messijevoj nemoći i kako dve utakmice napušta teren pognute glave. Puni smo kompleksa i zbog toga što već svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine i vašeg kepeca u sledeću rundu takmičenja uz neviđenu krađu. Dajte još neki kompleks nam nabrojte, možda imam još neki ali ga ne primećujem...

neutralni felsh

pre 5 godina

(Milan, 26. jun 2018 22:17) Ja ne izmisljam nego ti ne poznajes elementarna pravila ove igre. Poredis drzanje ruku iza ledja odbrane prilikom centarsuta i polozaj ruke u skoku. Sto ne probas da skocis sa rukama iza ledja da vidis kakav odraz i balans ces imati? Uostalom, sudija je pregledao snimak i ispravno postupio a ti sada pisi sta god zelis. Pozdrav
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 22:39)


promeni niknejm, zivota ti :)

The Advocate

pre 5 godina

Da li je realno da se prepucavate ko je bolji, Ronaldo ili Mesi? Šta cete, da se pobijete zbog ljudi moji ne znaju da postojite? Radite nesto u životu, fudbal je samo zabava.

Liverpool FC

pre 5 godina

Nije ga pokazao nego video a verovatno i troglavog zmaja :D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 26. jun 2018 22:30)

Hahaha! :-))))) Komentar dana!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Izvukla se Argentina večeras i prošla dalje. I pored opet očajne igre u dobrom delu susreta, ali ovoga puta Mesi je uradio ono što je do njega, postigao lep gol sebi svojstven i imao još jednu sjajnu priliku a onda je Roho 5 minuta pre kraja rešio sve dileme sjajnim golom. Znači Argentina zasluženo prošla dalje, bolje je odigrala nego protiv Hrvatske to je više nego očigledno svima koji smo gledali utakmicu, a Nigerijcima je presudilo neiskustvo, imali su rezultat koji ih vodi dalje, nisu umeli da ga sačuvaju onako kako to rade iskusne ekipe, čak čak su jurnuli da daju drugi gol, što im je bila katastrofalna greška.

Sta da radi Nejmar?

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha
(Dax, 26. jun 2018 23:22). Posteno jeste tako,ljudi veze sa fudbalom nemaju,da im nije Mesija ne bi ni videli ovo prvenstvo. Bez njega ne mogu da povezu 3 krstena dodavanja,protiv ozbiljnije ekipe ni on im ne pomaze. Ove bedevije nije ni trebao da dovodi i da ih spasava u poslednjem kolu kvalifikacija da bi se brukali u Rusiji.Samo jednu pobedu na 7 meceva kvalifikacija su imali bez Mesija,krs nad krsevima od ekipe,najgori fudbal koji je Argentina igrala poslednjih 30 godina sigurno.Maskerano posebna prica,aj sto ne ume loptu da doda(nikada nije ni umeo) nego sto lik vise ne moze ni da trci,sve sto mu je ostalo je borbenost a to vise bez brzine i pameti ne prolazi pogotovu ne na mestu zadnjeg veznog. Lik je za penziju odavno.

facts

pre 5 godina

-Bio je to 9. (i 5. na SP) duel između Argentine (ARG) i Nigerije, uz učinak ARG od 6-1-2. Svi mečevi:
ARG 2-1 1994, 0-0 1995, ARG 1-0 SP 2002, ARG 1-0 2010, 1-4 Nigerija (2011, bez Mesija), ARG 3-1 2011, ARG 3-2 2014, 2-4 Nigerija (2017, bez Mesija) i ARG 2-1 2018.
-ARG protiv Nigerije na SP: 5-0-0!
-Svi strelci ARG protiv Nigerije:
3 MESI
2 Kaniđa i ROHO
1 Batistuta, Hajnce, Mauro Boseli, Iguain, Di Marija, autogol, Banega i Aguero.
-To je bio i 80. meč ARG na SP. Prvi meč: 1-0 Francuska 1930. Timovi sa najviše nastupa na SP:
108 Nemačka*
106 Brazil*
83 Italija
80 ARG
* sutra imaju meč.
-ARG je 3 puta igrala na SP 26.6, 0-4 Holandija 1974, 1-0 Hrvatska 1998 i 2-1 Nigerija 2018.
-ARG protiv Afričkih timova na SP: 6-0-1 (uz 0-1 Kamerun 1990 i 2-1 Obala Slonovače 2006).
-Nigerija je izgubila svih 6 mečeva od Južnoameričkih timova na SP (uz 1-3 Paragvaj 1998).
-Igrači ARG sa najviše nastupa na SP:
21 Maradona
19 MASKERANO
18 Kempes i MESI.
-Armani je debitovao za ARG na SP i on je 1. golman koji je debitovao za ARG na SP, još od Ubalda Filjola 1974!
-Armani je 1. igrač čiji je debi za 1. tim zemlje bio na SP, još od Rubena Amorima za Portugal 2010.
-Mesi je strelac 100. gola na ovom SP!

1. deo

KiMi

pre 5 godina

O majko mila. Na vestima Arg vs Nig. glavna prica sudija, Real i Barsa.. Sam9 zbog ovakvih nedoraslih komentara mi je krivo sto sinoc Iran a danas Nigerija nije izbacila znamo vec koga..

Mile

pre 5 godina

Dobro do juče ste tražili VAR, sada vam ne valja. Odlučite se.

Ja sam skroz za ovaj sistem. Naravno biće grešaka ali ovo sad je mnogo bolje, nego što je bilo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 26. jun 2018 23:23)

VAR je odlican ako se ne primenjuje selektivno. Trener ekipa mora da ima pravo da zatrazi pregledanje sporne situacije i to mu se mora dozvoliti. Samo tako ima smisla. Ovo sada je cista prevara

Kragujevcanin81

pre 5 godina

Ljudi iskreno,volim gledati Mesija i mislim da je momak bog ovog sporta ali....Ovde pricamo o tome da se favorizuju "favoriti" svetskog prvenstva! Pa ajde da budemo jednom realni i napokon skapiramo kolike se pare vrte u fudbalu generalno pa i na ovom SP. Sponzorski ugovori ogromnih,gigantskih kompanija jaaako puno kostaju...e sad zamislite da u grupi ispadnu Argentina(Mesi),Portugal(Ronaldo),Brazil(Neymar,Coutinho),ljudi to su ogromne zvezde savremenog fudbala koje sa sobom nose ogromne pare i nece Fifa tek tak odozvoliti da tolike pare odu niz vodu. Slicno tome treba ocekivati i sutra u utakmici Srbija-Brazil. kome je sem nama u svetu bitna jedna mala,malecna Srbija...Tamo gde su veliki,tamo su i pare i tacka...Ponavljam,srecan sam zbog vecerasnje pobede Argentine,licno smatram da je Mesi apsolutno zasluzio da podigne Boginju ...ali sa ovakvim panjevima to nema sanse da se desi!

šime

pre 5 godina

nedosuđeni jedanaesterac za nigeriju. isto i za srbiju. čak ni var nije pomogao jer ga sudac nije prihvatio a protiv srbije ni primijenio. čudno.

Pekinska_patka

pre 5 godina

Pre nekih 9 god sam bio na jednom kratkom proputovanju kroz Argentinu i naravno,fudbal je bio sastavni deo te avanture. Gledao sam utakmicu Idependiente-Racing. Jedan od najvecih argentinskih derbija. Do tog trenutka sam bio prilicno ubedjen da je atmosfera na nasem derbiju najbolja na svetu,zajedno mozda sa atinskim i instabulskim na kojim sam takodje bio,ali kazem samo do tog trenutka.. Recima opisati tu strast,pesmu,navijanje citavog stadiona,stampedo kod golova,ne mogu opisati.. Jednostavno to covek treba doziveti. Nesto sto nikad necu zaboravit . I gledam ih veceras kako navijaju,placu,skacu,raduju se prolasku u osmini finala,prosto ne mogu da zamislim sta bi ustvari bilo da osvoje svetsko. Zato sam uvek uz latinose. A po meni i verujem veikoj vecini je Mesi ponovo pokazao cistu esenciju fudbala. Taj prijem kolenom pa davanje u for istom nogom,egzekucija dr nogom,sve u punom trku,u tri dodira, genijalno. Bravo majstore. Veceras smo videli dva najbolja igraca svih vremena. Jednog smo gledali na terenu,a drugog malog zelenog na tribinama.. sretno svim latinosima do kraja,osim Brazilu..

moze biti

pre 5 godina

nezasluzeno?? ljudi dali dva gola iz uzdbenika, cista da cistiji golovi nisu vidjeni na ovom prvenstvu, Nigerija dala gol iz nepostojeceg penala, jer ako je ono bio penal onda je svaki korner penal, a ono nad Mitrovicem penal, 2 crvena kartona i lopta sa strane za nas, razumem ja da ljudi nekog mrze ali reci da je Argentina nezasluzeno prosla je cisto iz mrznje !!

palop

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Bice klasik od 0 do 1 gol...

bot na kvadrat

pre 5 godina

Imacemo 2 finala pre finala u osmini: Francuska-Argentina i Brazil-Nemacka. To su 4 svetska prvaka sa ukupno 12 titula,a 2 ce morati da otpadnu. Uzivacemo!
(Oliver, 26. jun 2018 22:13)

Kako mislis Brazil-Nemacka,ako mi pobedimo,Brazil ispada.

Oliver

pre 5 godina

Imacemo 2 finala pre finala u osmini: Francuska-Argentina i Brazil-Nemacka. To su 4 svetska prvaka sa ukupno 12 titula,a 2 ce morati da otpadnu. Uzivacemo!

xxx

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan?
Arg 2
Fra x2
Por x2
Spa 1x
Bra 1 i 3+
Šva 1
Nem 2

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lumenarević, 26. jun 2018 21:54). Padaš na Bra, tu sutra dolazi kontra...

sarajevo.ba

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan? 
Arg 2 
Fra x2 
Por x2 
Spa 1x 
Bra 1 i 3+ 
Šva 1 
Nem 2 

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa
(lumenarević, 26. jun 2018 21:54)

Arg 1.50
Fra x2 1.09
Por x2 1.08
Spa 1x 1.02 ( tu si trebao troznak, sumnjivo)

Cekaj brate nisi jos 1.80 ukupnu kvotu prosao, ne trci pred rudu.

Djordje NS

pre 5 godina

Zasluzena pobeda gaucosa, Argentina sa Mesijem osvaja prvenstvo
(Miki, 26. jun 2018 22:18)

Obožavam naglašenu objektivnost Messijevih klinaca. Tu su najjači.

veliki strumf

pre 5 godina

@Milan Svako igranje rukom je prekrsaj? Veze ti decko nemas. Pa kad ne znas - edukuj se! Imas na netu Laws of the Game - to su pravila fudbalske igre pa pogledaj KADA je ruka kaznjiva! Drugo, imas tzv. RAP koji je objavila UEFA i prosle i ove godine - mozes da skines i da se sit nagledas brojnih situacija sa objasnjenjima kada je igranje rukom kaznjivo, a kada nije. Ovo veceras nije penal, kao sto nije bio ni juce kada je Kaseres sudio za Iran u 90. minutu i koji je zbog toga i spakovao kofere. Na tim klipovima u okviru RAP-a bas imas takve situacije, pa se malo edukuj i ne pisi kojesta.

Andrija

pre 5 godina

Bravo, Gaučosi! Bravo, Mesi! Drago mi je zbog njega jer ne znam šta bi bilo da su ispali,da li bi se ubio ili šta,zato mi je drago zbog Mesija. Mesi ima s kim da igra,ali loš je selektor. Sampaoli drži u igri Akunju,Mezu,Taljafika,večeras udje Roho i da gol za pobedu. Pravi klasik nas čeka već u 1/8 finala kad budu igrali Argentina-Francuska. Ja više volim Mesija ali i Ronaldo je veliki igrač i drago mi je što su obojica prošli dalje. U nokaut fazi sve je moguće i mislim da nema favorita. Mislim da je ovo poslednja šansa za obojicu da osvoje Svetsko prvenstvo. 2022, Mesi će imati 35 godina,a Ronaldo 38,tako da je ovo verovatno zadnja šansa da osvoje po meni važniji i cenjeniji od Lige Šampiona. Maradona me je baš nasmejao... Voleo bih da osvoje ili Ronaldo ili Mesi ali ne bih voleo da osvoji Nejmar,jer se mnogo folira,i baš mi je drago što možemo sutra da izbacimo Brazil. Srećno sutra,nadam se da ćemo dobiti ali u svakom slučaju biće baš dobar i nadam se efikasan fudbal u nastavku turnira.

Milan

pre 5 godina

Zagovornici slobodne procene i prirodnih polozaja raznih delova tela su i doveli fudbal gde je sada. Vi ste tema za epizodu south parka. To je onda sport bez jasnih pravila i podlozan je kradji i manipulisanju. Zato ga sve manje ljudi i gleda.

patrijota

pre 5 godina

dokle ce bezobrazne sudije gurati favorizovane timove .. posle one kradje protiv nas smucio mi se ceo mundijal na celu sa mafijaskom Fifom. da sam predsednik drzave zabranio bih odlazak nasih fudbalera na ovo sramotno takmicenje .
pogledajte kako su veceras perfidno izbacili nigeriju .
zelim da francuska unisti argentinu u osmini finala.

Марко

pre 5 godina

Судија је данас одлично судио. Свирао је пенал за повлачење, а није свирао пенал када је играча лопта погодила у руку. Није играо намерно руком, а рука је била у природном положају за скок. Треба разликовати намерно играње руком од ситуације када некога лопта погоди у руку. Притом треба знати шта је природан положај руке у скоку. Та рука је Нигерији омогућила да има шансу за гол, јер би у супротном лопта отишла изван казненог простора. Што се Аргентине тиче, тотални су распад, као ни ми, немају селектора, избациће их Французи рутински.

tako kako je

pre 5 godina

Za ove koji spominju nekulturu i nesportsko ponasanje Argentinaca..
1978 oni su postali svetski prvaci na cudan navuceni nacin i dolaze na turneju po Evropi.
Igraju u Beogradu sa reprezentacijom Jugoslavije u kojoj poslednji put igra Dzajic, a prvi put i fenomenalno igra Blaz Sliskovic. On ih voza na ringispilu i mi vodimo 4-1. Tada jedan argentinac brutalno polomi Sliskovica i onda mu kao dolazi da ga potapse i vuce ga za bradu. ovaj vrisne a argentinac se kao cudi sudiji sta je bilo. Drugi argos prilazi sa ledja kao da ga podigne i uhvati ga za kosu i kao pocne da ga dize. Kosu na vratu gde bas boli i cupa ali sa ledja i sudija to i ne vidi. Onda se cude kao pred sudijom sto ovaj folira i besni.
To je jednostavno skot do skota, nema tu postenja ni grama. Zao mi je ali takvi su oduvek bili, uvek spremni na prevaru i podvalu bilo da su prosecni ili odlicni igraci.

Djordje NS

pre 5 godina

@ da da

A što ti ne dođeš da me pošalješ u krevet na spavanje? Sad si napokon na raspustu pa te mama još nije poslala u krevet? Kladim se da mogu ćale da ti budem.

Milan

pre 5 godina

@Milan Svako igranje rukom je prekrsaj? Veze ti decko nemas. Pa kad ne znas - edukuj se! Imas na netu Laws of the Game - to su pravila fudbalske igre pa pogledaj KADA je ruka kaznjiva! Drugo, imas tzv. RAP koji je objavila UEFA i prosle i ove godine - mozes da skines i da se sit nagledas brojnih situacija sa objasnjenjima kada je igranje rukom kaznjivo, a kada nije. Ovo veceras nije penal, kao sto nije bio ni juce kada je Kaseres sudio za Iran u 90. minutu i koji je zbog toga i spakovao kofere. Na tim klipovima u okviru RAP-a bas imas takve situacije, pa se malo edukuj i ne pisi kojesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 26. jun 2018 22:38)

In Fifa's Laws of the Game 2005, Law 12 says a free-kick or penalty will be awarded if a player "handles the ball in a careful and unhurried way. (except for the goalkeeper within his own penalty area)".

Referees are reminded that deliberately handling the ball is normally punished only by a direct free-kick or penalty kick if the offence occurred inside the penalty area.

However, the document fails to describe what constitutes deliberate handball, which places the responsibility firmly on the referee and referees' assistants.

Dakle nejasno i kao sto rekoh, nemojte da se pravite pametni.

Lav

pre 5 godina

Drugi penal za Nigeriju nije bio iz razloga sto je igrac Argentine prvo glavom zakacio loptu. Nije postojala nikakva neta da igra rukom. Naucite pravila pa komentarisite.

Uvek objektivan

pre 5 godina

Cisto igranje rukom i on ne svira penal. Raspad totalni.
(Mile, 26. jun 2018 21:39)

Zahvaljujuci toj ruci Nigerijac imao bolju sansu nego sto je penal, trebao je dati gol i nema VARa. Ovde nema price o penalu, videlo se jasno...

Malkom

pre 5 godina

Zagovornici slobodne procene i prirodnih polozaja raznih delova tela su i doveli fudbal gde je sada. Vi ste tema za epizodu south parka. To je onda sport bez jasnih pravila i podlozan je kradji i manipulisanju. Zato ga sve manje ljudi i gleda.
(Milan, 26. jun 2018 22:34)

U pravu si. Sve manje ljudi ga gleda. Zahvaljujemo ti "na ljubaznoŠĆU"!

Diiigeeeeler

pre 5 godina

Ma zasluženo Argentina dalje! Čestitke! Nego Hrvati imaju Dansku u osmini hahaha prošetaće se lagano komšije, onda ih u četvrtfinalu verovatno čeka Španija... Što će biti malo teža borba, ali uz malo sreće eto Hrvatske u polufinalu.... Opaaa

prouni

pre 5 godina

Dal je moguce da je penal sviran za Nigeriju, a za nas nije nad Mitrovicem... Prosto je ovo postala jedna cirkusantska igra i nema veze sa fudbalom...

Saša

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!

Oliver

pre 5 godina

Svako igranje rukom je prekrsaj, a poslednjih godina se odomacio "prirodni polozaj". Zasto mislis da odbrana stavlja ruke iza ledja kad protivnik sutira ili centrira? To nije prirodan polozaj... i ne izmisljaj
(Milan,

Ne izmisljaj ti. Nije svako igranje rukom prekrsaj,nego se svaki slucaj procenjuje per se i to na osnovu tri parametra: prirodnost polozaja ruke, postojanje namere da se igra rukom i rastojanje koje lopta prolazi dok ne udari u ruku. Drugi penal za Nigeriju nije ni po jednom od ovih kriterijuma. Ruka je u prirodnom polozaju u skoku,podignuta do visine ramena,pod 90 stepeni,drugo,nema namere jer je prethodno udario celom,i pri tome zazmurio pa nije ni video gde ce lopta ici i trece,rastojanje je tu samo par desetina centimetara. Nije covek mogao da skace sa rukama iza ledja da ga lopta ne bi slucajno pogodila u ruku.

Milic

pre 5 godina

Ovaj Cakir je iskljucio Nanija i pogurao Real protiv Junajteda, nije sudio cist penal za Bajern takodje protiv Reala kod ruke Marsela i tu ih pogurao, Realov sudija je veceras pokusao i Mesija da izbaci onim sramotnim penalom ali Argentina velikom borbom prolazi dalje. Potpuno zasluzeno!

Nathan

pre 5 godina

I ja sam navijao za nigeriju ali da li moguce da neko tvrdi da je ono penal? I prvi je blag a ona ruka posle tela ne moze nikako da bude penal. Pa znate li vi pravila?

Liverpool FC

pre 5 godina

Penaldo botovi na aparatima hahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sekula, 26. jun 2018 21:59)

O,ne,pocinje...

"...ne izlazite nikuda,iz zakljucanih stanova..."

sarajevo.ba

pre 5 godina

Bice zanimljiva utakmica Argentina-Njemacka u osmini. Volio bih da Holandija na kraju ovo osvoji.
(Djuro, 26. jun 2018 22:38)

I za trolanje trebas malo talenta, nije to motika pa okopas krompir.

Stai attento!

pre 5 godina

Koliko samo komentara “Penal za Nigeriju” itd, a kladim se da kojim slucajem Argentina nema Mesija niko se ne bi ni javio povodom toga... Zanimljiva utakmica isto kao i Iran-Portugal sinoc. Lp

Jovan

pre 5 godina

Najnepravednije svetsko prvenstvo, najgori prolaze, samo ekipe pune zvezda i oni koji debelo plate. Uvek isti idu dalje, nikada ali nikada nisu oni osteceni vec su uvek nepravedno osteceni mali koje bruralno kradu.
Mi sutra ne mozemo da pobedimo makar igrali najbolje na svetu, pokrasce nas i namestice da prodje Brazil.

kralj

pre 5 godina

Maskeranu za ono jurenje sudije zuti pa crveni,ne volim ove iz JA samo zbog toga sto su prljavi da se i zabari postide.Veliki sam fan Argentine,naravno zbog Maradone ali apsolutno nezasluzeno su prosli dalje.Penal prvi po meni I jeste I nije ali ova ruka je cist kao suza.

jsdp

pre 5 godina

Kakvo ruglo je onaj Diego Armando postao, cega li se nashmrkao i nalokao, jedva gleda, onaj ga drzi da ne padne sa tribine. Ne znam sto ga reditelj prenosa uporno prikazuje, potpuno neprimereno. A tek ona dva casovnika na svakoj ruci, koja seljachina....

neutralni felsh

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji 
(Fot11, 26. jun 2018 19:58) 

Protiv Nigerije? Bas.
(Adriano_Galliani, 26. jun 2018 22:20)


sa kim igra italija? ;)

Giga

pre 5 godina

Rusija je izuzetno loše organizovala ovaj Mundijal. Počevši od terena koji su kao njive pa sve do ove gluposti zvane "VAR".
Katar koji je veličine CG ima da napravi bolje prvenstvo sa mnogo lepšim stadionima, boljim terenima, boljom tehnologijom i grafikom.
Rusi, drž'te se hokeja na ledu.

le saux

pre 5 godina

Ahahahah kakvi komentari navijača Argentine ovde. Pa jedva pobediše Nigeriju koja nema nikakav koncept igre,igraju ljudi bez veznog reda. Pa Hrvatska, nažalost, ima za klasu bolju ekipu od Argentinaca.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Mislim da nijedna ekipa ne bi imala nikakve sanse protiv Francuza, ali svejedno, drago mi je zbog Argentine jer su ocajnicki zeleli, sad neka pokusaju...Samo sto ne vidim nacin na koji ce ovaj prespori i ocajni vezni red da parira Pogbi, Kanteu...Pa onda ova krila, Meza, Pavon, strasno...Jedino ako Mesi, Di Marija ili Aguero ne budu imali neki poseban soutajm, ali po svemu prikazanom do sada, tesko...Posebno sto ako neko poznaje Mesija, to su Varan i Umtiti.

Grobfoster

pre 5 godina

Penal nije bio za Nigeriju jer je Roha prvo udarila lopta u glavu, nije bio direktan pad na ruku to je pokazao Cakir a evo sad i Ferdinand u studiu.
(Gary, 26. jun 2018 22:10)

To samo nisu videli navijaci Reala i fanovi Kristijana a znamo zbog cega

Filip

pre 5 godina

Kevin gar
Lepsi ovaj gol od 100 Ronaldovih? Koliko covek mora da bude nerealan da ovaj sjajan prijem i sut kroz usi uporedjuje sa onim slobodnjakom protiv Spanije recimo

realno

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.  
(., 26. jun 2018 21:11) 

Mitrovic je pokusao da se istrgne iz zagrljaja dvojice i skoci i kada je uspeo da udari loptu glavom spustio je ruke na obojicu sto je normalna reakcija bez namere da se gura sa njima, do tog trenutka nije ih pipnuo i ruke su mu bile podignute! Pritom su ga obojica drzala rukama oko struka i lopta ih uopste nije interesovala niti su znali gde je u tom trenutku. Šer je okrenut ledjima lopti i drzi Mitrovica obema rukama oko struka a Lihtstajner ga obema rukama drzi oko struka, pada i vuce ga na dole! Jesmo izgubili svojom zaslugom ali bi taj dosudjeni penal i gol promenio tok utakmice. Pokradeni smo ali nista drugo nisam ni ocekivao iskreno, znao sam da ce svim silama da nas sprece da pobedimo posle onakvog kriterijuma i tri zuta kartona koje je "ono" dodelilo Maticu, Sergeju i Milivojevicu u prvom poluvremenu. A i mi smo im, ruku na srce, pomogli u tome jer smo veci deo utakmice odigrali kukavicki

hmmm

pre 5 godina

Čakir je čovjek od zadatka. On nije svirao penal Bayernu protiv Reala ove sezone zbog igranja rukom Marcela iako je to čitav svijet vidio.

Sudija

pre 5 godina

Ono nije bio penal. Igrač sme u skoku da raširi ruke u visini ramena. Lopta prvo udara u glavu, a potom u ruku koja je u prirodnom položaju. Nema govora o penalu.

takkar

pre 5 godina

Dobra utakmica,Nigerija je mozda i nadtrcala Argentinu,ali jednostavno fali malo tehnicke podrske sredine terena koju jednostavno nemaju.ARG je mnogo jaca igracki,tu nema govora,cak i tako je jedva prosla.Ali eto koliko je falio recimo Iguain i jedan Di Maria koji je majstor fudbala.Pored svega toga ARG je silila dosta loptu,ima tu mnogo rupa i propusta koje protiv neke ozbiljnije ekipe nece proci.Da li su se spasili videcemo protiv Francuza,koji su igracki top ekipa,takticki mnogo zrelija i jaca od Nigerije.Recimo da vam jedan Roho koji je ok igrac,postujem ga,pritom stoper zabije sam sa 7m volej,neometan kao na treningu,prosto nedospustivo.To je ono sto mahom muci sve africke ekipe.Bilo kako bilo ARG se provukla,a da li se i spasla,to cemo videti u osmini.Niko ne spominje Francuze u nekom pozitivnom smislu,ali imaju drim-tim.Utisak veceri mi je i lagana pobeda HR,sa pola gasa,sa sarenim sastavom.Kakvi majstori.Aj sutra da vidimo i taj cuveni mec Brazil-Srbija.Da vidimo "ko je jaci"!

james

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju. 
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48

e jesi stručnjak, svaka ti čast!

k

pre 5 godina

Roha je spasila glava, da ga je udarila prvo u ruku bio bi penal, ispravna odluka
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mario, 26. jun 2018 21:37)


Molim te?! Pa sta? Nije cilj u fudbali da je dokacis glavom, pa da je izbacis rukom iz sesnaesterca, nego da je CISTO izbacis dozvoljenim delom tela! Pravila se na ovom prvenstvu menjaju u toku utakmice u zavisnosti ko treba da pobedi.

DRdre

pre 5 godina

VAR je samo sredstvo da se ozakone potpuno divlje odluke sudija u vaznim momentima u kojima rijese utakmicu- ali uvijek na korist veceg.

Nigerija je besramno pokradena.

birajtbek

pre 5 godina

Rusija je izuzetno loše organizovala ovaj Mundijal. Počevši od terena koji su kao njive pa sve do ove gluposti zvane "VAR". 
Katar koji je veličine CG ima da napravi bolje prvenstvo sa mnogo lepšim stadionima, boljim terenima, boljom tehnologijom i grafikom. 
Rusi, drž'te se hokeja na ledu.
(Giga, 26. jun 2018 22:37)

A ti znas to kako? Bio si tamo i licno se uverio? Nijednu izjavu nisam procitao da je bilo ko rekao nesto za losu travu i teren. A ti koristis sad neki momenat da pljunes po organizaciji iz nekih licnih frustracija.

Djordje NS

pre 5 godina

Ono kad mrzis Mesija ponadas se i nakon utakmice strasan bol u grudima, neprocenjivo.
(Filip, 26. jun 2018 22:16)

Ono kad ne znaš za obraz i sramotu...

Gary

pre 5 godina

Penal nije bio za Nigeriju jer je Roha prvo udarila lopta u glavu, nije bio direktan pad na ruku to je pokazao Cakir a evo sad i Ferdinand u studiu.

Milan

pre 5 godina

Za dezurne nepoznavaoce pravila, penal se ne svira u toj situaciji ako igraca lopta prvo pogodi u glavu pa se odbije u ruku zato sto je ruka stajala u prirodnom polozaju za stanje skoka. Drugo, ko je kriv igracu Nigerije do kog je lopta dosla sto iz izgledne situacije nije dao gol? Ja razumem da ima mnogo ostrascenih ljudi ovde koji su zeleli da Argentina ode kuci, mozda i jesu zasluzili da odu, ali mozete samo da kmecite. Poyy
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 22:05)

Svako igranje rukom je prekrsaj, a poslednjih godina se odomacio "prirodni polozaj". Zasto mislis da odbrana stavlja ruke iza ledja kad protivnik sutira ili centrira? To nije prirodan polozaj... i ne izmisljaj

Lidija

pre 5 godina

S obzirom na ovakav sport i ocigledno ne regulisana pravila i sutra ce biti ostecen ili Brazil ili Srbija. Kao i sto je na svakoj utakmici do sada. Nesto mi govori da cemo to biti mi.

Posmatrač

pre 5 godina

Onaj dedo medio je čista nekultura od strane igračke legende kao što je Maradona. Utakmica je bila dobra sa razlikom da je mogao se desi da Nigerijci odu dalje al'Gaučosi se izvukoše nekako uprkos loši joj igri u grupi. No kako god sa Francuzima tu bi moglo bit svašta ali klasiko u najavi to stoji da će bit.

Mrle

pre 5 godina

Jeste penal za NIG ali ljudi realno koliko ovi Argentinci zive za fudbal pogledaj ti te face. Tolika iskrena radost kao da im je neko dao neznam sta na ovom svetu. E zato zasluzuju da prodju i stvarno trce bacaju se bore se ali da nemaju pojma nemaju. Razmontirace ih Mbape i Grizman bolje za njih da su ispali.

moralni_gmizavac

pre 5 godina

(Milan, 26. jun 2018 22:17) Ja ne izmisljam nego ti ne poznajes elementarna pravila ove igre. Poredis drzanje ruku iza ledja odbrane prilikom centarsuta i polozaj ruke u skoku. Sto ne probas da skocis sa rukama iza ledja da vidis kakav odraz i balans ces imati? Uostalom, sudija je pregledao snimak i ispravno postupio a ti sada pisi sta god zelis. Pozdrav

Srbin

pre 5 godina

Zbog Mesija realovci ne spavaju kada navijaju za Real a veceras nece zbog Argentine, jel mnogo boli ili samo malo? hehe
(Stojke, 26. jun 2018 22:05)

Tako je svi negativni komentari dolaze od njih,nije lako kada im Mesi 10 godina unazad nabija komplekse.

absolutezero

pre 5 godina

Strogo kazniti El Pibea, pokazao dvoglavog orla albanskog...
(Gemetar, 26. jun 2018 22:05)

Nije ga pokazao nego video a verovatno i troglavog zmaja :D

Amerikanac

pre 5 godina

A prozivali ste Mesija, dao gol i poginuo na terenu, tako se igra mali ! Nabijaj komplekse samo
(Alex, 26. jun 2018 22:02)

Pa ti si takav komičar da bi trebao da imaš svoj show. A što nam nije nabio komplekse protiv Hrvatske? Ili protiv Rome u LŠ? Nego eto našao je da se dokazuje protiv moćne fudbalske sile Nigerije.

Džoni

pre 5 godina

Nije bio penal iz razloga što je prvo zakačio loptu glavom pa je i njega samog iznenadila kada je pala na ruku(ovome je ostavio na tacni da da gol). Malo je ovo sa ovim VAR - om konfuzno, skoro svaka utakmica bar jedan penal? Onaj sviran za Nigeriju možda i nije bio, ovakvih zahvata ima na desetine na utakmici ali samo još više pokazuje koliko smo mi onda oštećeni protiv Švajcarske a i Brazilci koji su primili gol posle očiglednog guranja i faula u napadu. Ako ovako nastave da sude u korist Švajcarske biće još i Svetski prvaci?

moralni_gmizavac

pre 5 godina

Za dezurne nepoznavaoce pravila, penal se ne svira u toj situaciji ako igraca lopta prvo pogodi u glavu pa se odbije u ruku zato sto je ruka stajala u prirodnom polozaju za stanje skoka. Drugo, ko je kriv igracu Nigerije do kog je lopta dosla sto iz izgledne situacije nije dao gol? Ja razumem da ima mnogo ostrascenih ljudi ovde koji su zeleli da Argentina ode kuci, mozda i jesu zasluzili da odu, ali mozete samo da kmecite. Poyy

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Deco moja ode Argentina u finale.Ne simpatisem Mesija ali velika je lova u igri.U grupi su imali posed lopte i gubili ili teško dolazili do šanse. Sa Francuzima će biti druga priča. Oni će graditi igru i pokušati dominirati nad loptom.U tom slučaju dovoljan je jedan beg Di Marije i kraj.Mnogo puta već viđeno.U drugoj utakmici Hrvati idu na Dance.Vrlo teška utakmica.Tamo opet čeka Španija.Ko god prođe neće u finale.Za finale treba snaga i sreća.Moje mišljenje finale Argentina Njemačka evtl. Belgija

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Protiv Nigerije? Bas.

AgentPromena

pre 5 godina

Ne znan da li se penali narucuju pre utakmice, ako je tako onda mi verovatno nismo narucili inace bi I nama bio sviran... sramota!

CJC

pre 5 godina

Zašto sumnjiv?
Pa lepo se vidi da ga drži, i jos su provjerili i potvrdili?
Sta sad, Maskerano je pametan sto drži ovog a onaj je budala sto stoji mirno?

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Да се и Меси упише у листу стрелаца лол Ево пенал за Нигерију док куцам коментар. Волео бих да победи Нигерија, стекли су моје симпатије још на светском првенству 1994. Раније ми је Аргентина била симпатична, али није више...

SV

pre 5 godina

Najgore sudjenje u 21.veku sigurno. Sinoc je Iranu za potpuno isto nehoticno igranje rukom sudjen penal, a nije trebalo, evo veceras nije. Pa, kakve su to sudije, obojica su gledali snimak, jedan sudi penal, drugi ne! Argentina ako se i dovuce do osmine proci ce kad tad kao Brazil na proslom. Argentina nema ni igrace, oni koji treba da igraju ili su na klupi ili nisu na prvenstvu.

cokipkijg

pre 5 godina

Oni sto su ga ogovarali treba usima da se pokriju i u misiju rupu da udju , perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)
(Drca, 26. jun 2018 20:17)
razmak posle zareza, molim te!

VARka

pre 5 godina

a ovo je za penal je li??
i to bez gledanja svevisnjeg VAR-a??
e pa bas lepo
sutra svi nasi lepo da posedaju na travu pa neka lepo brazil sam trckara okolo i ucestvuje u ovoj saradi
ovo SP je sramota da ne moze biti veca

.

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.

slobo.b.

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.
(., 26. jun 2018 21:11)

I sta radi još?
Baca se teatralno unazad,prividno iz aviona.

ZaphodBeeblebrox

pre 5 godina

Argentina posle primljenog gola igra savršen srpski fudbal - jedan vodi loptu, a ostalih devet stoje i gledaju šta će ovaj da uradi. Uz, naravno, užasno loše centaršuteve sa strane. I jurcanje za sudijom.
Ali ga zabiše na kraju. Što naši nikada ne urade.

vlada

pre 5 godina

Sramota !!! Kao mi sa Svajcarskom. Svaki duel svira u korist ARG. Ighalu je svirano 15 faulova u napadu. Cist penal ne sviraju, a za slicno je Iranu sviran penal sinoc. Jedini kriterijum jeste da prodju favoriti. Sutra ce i nas opet ovako protiv BRA, jer ne moze velesila u fudbalu da ispadne u grupi.

drvobradi

pre 5 godina

Argentina nije imala 2 pasa u prostor ili ispred igraca. Uglavnom dodaju iza coveka i uspore napad. Toliko sporo, neprecizno, bezidejno igraju da je to neverovatno.

Nathan

pre 5 godina

Koliko su mi smesni argentinci koji jednu Nigeriju jedva pobede i ovoliko slave... Protiv francuza nemaju teoretske sanse, da slave ako ne izgube 3,4 razlike. Ali posto ih ne volim drago mi da su prosli da dozive jos jednu blamazu. Sto se tice druge utakmice hrvatska ima odlican tim ali ove tri pobede im bas ne idu u prilog ako misle da idu do kraja. 1/4 finale plafon pogotovo sa Lovrenom koji je jos jednom pokazao kakav je 'igrac'.

Milan

pre 5 godina

Prvo ga udarila u glavu pa u ruku jedini razlog zasto nije sudio penal a realno bilo bi i previse.
(Djordje, 26. jun 2018 21:36)

Upravo to, pala mu na ruku nakon sto je skrenuo glavom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 26. jun 2018 21:43)

Nehoticno uklizas na loptu pa igracu slomis nogu pa dobijes crveni? Jel postoje pravila u ovom fudbalu ili ce sudija da kaze kad mu se svidja sta je slucajno ili nehoticno ili namerno... igrao si rukom, evo ti zuti i penal pa ti treneru prosipaj pricu. Uzas na sta su napravili ovaj sport.

absolutezero

pre 5 godina

Čakir uništava Argentinu. Prvo oprošten crveni Nigeriji pa izmišljen penal.
(absolutezero, 26. jun 2018 21:15)

Zaboravih. Argentina očajna.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Kakav crni penal, ovo je skandal. Ok drzi ga ali ovakvih kontakata ima mali milion a vidi se da Nigerijac nije pao zbog Maskeranovog drzanja nego se sam baca naprijed da bi pao. Uzasno blago receno.

Asdf

pre 5 godina

Odbrana Argentine kao da se trudi da upropasti Mesiju sve sto ovaj uradi.Nije Mesi puno uradio,ali toliko losih dodavanja,penal...jako losa ekipa,ako prodju,bice to samo na individualni napadacki kvalitet

anica

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene. 
(., 26. jun 2018 21:11) 
Ma nemoj reci, da li si ti video na sta je licilo i kako su uhvatili Mitrovica, zahvaljujuci snazi tako deluje, njegova konstitucija odudara od klasicnog fudbalera, nije on stiglic pa da ga oduvaju, ali bez obzira...covece...dva igraca ga obuhvatila u sesnaestercu...DVA IGRACA...nismo valjda toliko izlapeli.

зуке

pre 5 godina

На страну срамотан пенал, али ова аргентина наспрам имена, класична група грађана...катастрофа од игре, ако се тако може и звати ово што приказују

Djordje NS

pre 5 godina

Sta radi Cakirrrrr??????Zasto ovo radi Messiju i Aegenitini????,
(Volim Fudbal, 26. jun 2018 21:09)

Dečko moj, Čakir je najzaslužniji što ćeš Argentinu još malo gledati na prvenstvu. Pa, Argentina se provuče kroz iglene uši i protiv jedne Nigerije koja da nije pokradena i da se od starta nije uplašila samog protivnika mogla je razvaliti Messija i ekipu. Prva reprezentacija koja je totalno nezasluženo prošla dalje.

Марко

pre 5 godina

И Аргентина има свог Крстајића. Ако прођу групу са оваквом шушом од селектора, свака им част.

Autolakirer

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju. 
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48)

Opet tvoj pametni komentar.Koji po broju? Ne brukaj se vise

Crveni karton

pre 5 godina

Zašto nije crveni karton dobio umesto žutog???

Sprečen Di Marija da postigne gol.

Ako se i ovde pokrade ARG onda nama ima da sude 3 penala...

Oni se već dogovorili pre 4 god sve

Xy

pre 5 godina

Sta vredi Var kada su pogledali i potvrdili da je penal, sta je trebalo da se sudi ono nad Mitrovicem. Direktan crveni obojici igraca koji su ga drzali

Kristina

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.
To bi bio klasik.
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.

Mika

pre 5 godina

argentini ne vredi ni sto hrvati vode.neznaju sta ce lose igraju..opet ce se unervoziti i igrati prljavo u ocaju..mesi samo individua.

Ogi

pre 5 godina

Pa slučajno ga je pogodila lopta u ruku, a baš zbog toga se i namjestilo njihovom napadaču kao na tacni. Mada, više je ovo bio penal, nego onaj kojije sviran...

milence

pre 5 godina

namesteno prvenstvo skroz..ovo penal?....kladionice ce da uniste fudbal....ovo vise blage veze s mozgom nema. Ako sudija ovog ranga ne vidi da je faul isfoliran ( a vidi se iz druge galaksije) onda ili debelo mora da se nesto menja sto se tice sudjenja i sudija ili je u pitanju ono prvo...u svakom slucaju ja ovo vise ne gledam..imam pametnija posla...

Pavic

pre 5 godina

На страну срамотан пенал, али ова аргентина наспрам имена, класична група грађана...катастрофа од игре, ако се тако може и звати ово што приказују
(зуке, 26. jun 2018 21:17)

Kojih imena rodjače? Mesi Di Marija Iguain

Uvek objektivan

pre 5 godina

Sada pozivaju VAR za svaku glupost. Daleko od toga da mislim da je to jedini razlog naseg poraza, ali opet, dokle vise diskutabilnih odluka na nasu stetu???

Evans

pre 5 godina

Roha je spasila glava, da ga je udarila prvo u ruku bio bi penal, ispravna odluka
(Mario, 26. jun 2018 21:37)

Neki nisu ni videli sta je Cakir pokazao i pisu cist penal tuzno !

lemur

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.
To bi bio klasik.
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34)

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48)


Druze prebaci se na nesto sto ti ide od ruke... Imas i na ovom sajtu, tipa moj ljubimac, automobili, vremenska prognoza...

Nole

pre 5 godina

Neko rece: Eh sta bi Ronaldo tek radio da ima npr. Iguaina u napadu.
Gonzalo je na ovom SP u rangu Kodze iz Indjije. Koliko samo spor i trapav. Di Maria upgrade-ovan Lazar Markovic. Mrsavo podosta.

Bankar

pre 5 godina

Da li je Argentina nekad imala gori sastav od ovog, pa ovo je sramota. Mislim ne kažem da smo mi bolji ali od njih se očekivalo mnogo mnogo više.

VanNistelroj

pre 5 godina

Karma za Nigeriju prvi penal smesan, ali zato ono igranje rukom nije sudjeno. Bunkerisali su se i pokazalo se po 10000000. put da onaj ko igra bunker gubi utakmicu osim ako je Italijan. Barem cemo gledati vrhunsku utakmicu Francuska-Argentina !!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina. 
To bi bio klasik. 
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34)

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.

Gerov

pre 5 godina

Kakvi razliciti kriterijumi sudjenja, da te bog sacuva! Pa ono nad Mitrovicem je bilo za crni karton. Ne volim Argentinu, da se razumemo. A ni Portugal, igraju prljavo. A Spance ne podnosim od SP 1982. To cisto pisem da neko ne pomisli da branim velikane. I bzvz sto se vracam na naseg Mitrovica, ali brateeeee... Morao sam! Molim za cudo, momci dajte sve od sebe. Piaemo svasta, ali svako, ama bas svako se potajno nada. Srbijaaa!

Sava Lukić

pre 5 godina

Meza ne bi mogao da igra ni za Mladi Radnik iz Dragušice, a Pavon izvodi tri kornera u roku od deset minuta i ne može do prve stative da dobaci.

NoName

pre 5 godina

Iguain - čovek koji je Argentinu ostavio bez titule prvaka sveta i dve titule prvaka Južne Amerike. I i dalje starter. https://youtu.be/CX_k3s8nD9I

sarajevo.ba

pre 5 godina

I ja volim "slabije" ekipe al realno bolje da Argentina prodje.
Makar zasluzuju zbog navijaca, fantazija, nisu prestali pjevati.
A i Francuska Nigerija bi bila katastrofa tekma.
Arg- Fra je nesto, mada bgm tanki su skroz Argentinci.

MilošTOP

pre 5 godina

Nigeriji penal sa jednim igračem koji obara protivničkog igrača, nama nema ni sa dva :D teško možemo da dobijemo sutra, ali kada sam gledao sinoć Iran i Maroko, i sada Nigeriju, verujem da i naši mogu na ovom prvenstvu da odigraju muški i naprave seznaciju. Napred Srbija!

danko

pre 5 godina

Na ovom prvenstvu se već izgleda u’napred zna sa strane FIFE ko treba da bude prvak sveta...smešno i sramota šta se dešava, ovo nema nikakve veze više sa fair play i fudbal..!!!

ĆelavSamPaŠtaBL-YNWA

pre 5 godina

ja ne mogu da vjerujem sa lik ne ubacuje aguera a treba mu pobjeda, drzi iguaina levata koji je kriv sto argentina nije osvojila proslo sp i kopa a. sou program

Sasa

pre 5 godina

Prvo ga udarila u glavu pa u ruku jedini razlog zasto nije sudio penal a realno bilo bi i previse.
(Djordje, 26. jun 2018 21:36)

Upravo to, pala mu na ruku nakon sto je skrenuo glavom

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

maradona presao na opium..
(Mika, 26. jun 2018 21:24)

Voli covek kolace, spagete i kifle sa makom sta da se radi...

Che

pre 5 godina

"Argentina (4-4-2): Armani – Merkado, Otamendi, Roho, Taljafiko – Peres, Maskerano, Banega, Di Marija – Mesi, Iguain"



Jel to onaj sto pise Mašćerano dobio otkaz??

Pera Pisar

pre 5 godina

Одион Игало, бивши играч Вотфорда, ме посетио на мистерију Вилфреда Захе из Кристал Паласа, зашто је лик одлучио да игра за Обалу Слоноваче кад би сада био главни играч Енглеске ???

lumenarević

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan?
Arg 2
Fra x2
Por x2
Spa 1x
Bra 1 i 3+
Šva 1
Nem 2

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa

ooo

pre 5 godina

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije.
(Djordje NS, 26. jun 2018 20:22)


Messi je u karijeri protiv najjačih reprezentacija Njemačke, Brazila, Portugala, Francuske, Čilea, Španije, Engleske, Urugvaja, Italije, Kolumbije postigao 19 golova. Ronaldo je protiv istih reprezentacija postigao tek 4 gola. 1 protiv Argentine i 3 protiv Španije.

ČAMPIONI

pre 5 godina

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48

A u druze al ti nemas pojma ni o cemu

Open

pre 5 godina

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa
(Uki, 26. jun 2018 20:40)

Ne dozvoljava ti kompleks jer si penaldo bot!

Amerikanac

pre 5 godina

Gde su oni sto su govorili Mesi se vraca kuci?
(Heroj, 26. jun 2018 20:43)

Samo polako! I Srbija je vodila na poluvremenu. A i ako prodju grupu onda idu malo jace reprezentacije od Nigerije, poput Hrvatske npr hahaha.

BgHQ

pre 5 godina

Kakva strast Argentinaca za fudbalom,neverovatno.Ranije su nasi stariji sportski komentatori kad su hteli da opisu vatrenu atmosferu sa stadiona upotrebljavali izraz prava brazilska atmosfera sto je velika greska.Gaucosi su bukvalno fudbalski fanatici.

mbappe

pre 5 godina

Ovaj selektor opet promesao sastav na klupi mu Dibala I Aguero a igraju mu neki anonimusi.....Messi igra sam mora I da da gol I da im namesti sansu inace bez njega su u rangu Luksemburga......

Jovan

pre 5 godina

Danas je Mesi najbolji igrac svih vremena, jer je dao gol, medjutim kolko vec za neki dan kada Ronaldo bude pogodio, Mesi gubi titulu najboljeg u istoriji, ali samo do sledeceg gola.

Carlito

pre 5 godina

Nisam mesijev fan ali ovaj prijem i kontrola lopte kod gola se vidjaju jako retko.sa ovim se ili rodis ili ne,tu trening ne pomaze i po meni je ovo najlepsi potez svetskog do sada

Bane

pre 5 godina

Kakvu loptu je Mesiju dao na tacni sa centra.
(Mare, 26. jun 2018 20:16)

Na tacni??? Hahahahahah ako nisi penaldo bot onda treba da stavis naocare

Novosadski deran

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :)) 
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59)

Znaci, sedis na gajbi kod matoraca

Milos

pre 5 godina

Zbog ove propustene sanse Iguaina mnogi kazu da Mesi nema sa kim da igra, sta treba da se desi da neko osim Mesija uradi nesto za Argentinu, ne mora postici gol ali da napravi neki visak ili bilo sta da bi pogurao ekipu..

mild

pre 5 godina

Koliko god gotivio Islandjane nije nokaut faza prava ako Argentine nema.Mesi je zasluzio to bez obzira sto se jako slabo pokazao do ove utakmice.

Millennium

pre 5 godina

Jel sad shvatate koliko su prepucavanja Mesi/Ronaldo smešna? Imamo privilegiju da živimo u eri dva najbolja fudbalera, pa možda i svih vremena. Oni su različiti, po tehnici, konstituciji, stilu, ali su majstori ove igre. Nekada promaše penal, nije im dan, to samo znače da su ljudi. Kakvo je uživanje gledati ih!

Negativni

pre 5 godina

Kakav majstorski prijem lopte. Možete da pričate šta hoćete, čovek je već deceniju najbolji igrač na svetu. Bilo bi bezveze da ga ne gledamo u nokaut fazi, iako sa Francuskom nemaju mnogo šansi. Ipak je Argentina igrački vrlo tanka, bilo bi pravo čudo da dodju do polufinala. Ipak, nadam se da ćemo ga gledati još, jer majstora više nema.

Bwnko

pre 5 godina

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije. Tako je isto dobar protiv Leganesa i Eibara.
(Djordje NS, 26. jun 2018 20:22)

Najvise golova u karijeri Mesi je dao Realu Atletiku i Sevilji, ali dobro ako ti je lakse da takvim komentarima tesis sebe :)

rodjo moj

pre 5 godina

Kakvo ludilo za gledanje... U svakom trenutku moze da se promeni putnik u narednu fazu. Verovatno se do poslednjih zvizduka nece nista znati.

Amerikanac

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Pa on i da pokida ovu utakmicu da li to moze da pokrije prethodne ocajne partije? Da li je bolji od Ronalda koji je od tri utakmice dve odigrao vrhunski? On moze da bude najbolji samo nekome poput tebe, ko verovatno misli da trpanje Eibara i Numasije cini nekoga najboljim svih vremena.

Alen

pre 5 godina

Ovom Mesiju u ove 3 utakmice njemu nisu dali loptu kako treba i da se on okrene prema golu u svom prepoznatljivom stilu. Reprezentacija bez sredine terena!

СрбијаСпорт

pre 5 godina

Леп почетак Нигерије, сјајним дефанзивним кретњама су затварали Аргентинце, који су били већ довољно збуњени да губе чисте лопте. У нападу лепа игра, у трогловима, тачни пасеви и дисциплиновано, али просто против овакве поставе Аргетине их је коштала буквлано прва грешка, штопер Нигеријаца оклева да дода првом до себе, вуче лопту, даје лош пас прескачући линије, што је проузроковало непостављеност Нигеријаца у одбрани, а генијалном Месију нису довољне две овакве шансе.
Искрено говорећи волео бих да видим ову екипу Нигерије пре Аргентинаца у нок-аут фази, али обе екипе играју допадљив и брз фудбал и имају могућности за тако нешто, тако да ми неће бити жао ко год прошао, за разлику од неких других екипа на овом првенству...

Stef

pre 5 godina

ljepsi je ovaj gol mesija nego 100 predhodnih ronaldovih...auuu kakav prijem
(kevin gar, 26. jun 2018 20:16)

Ma da, izignoriši asistenciju Banege koji je tim pasom odradio 80% posla. Samo Mesi, Mesi, Mesi.. Klinac.

Diata

pre 5 godina

Prvi put da ćelavi izlazi sa najjacom postavom ako se tako moze nazvati, fali Dibala ali opet i ovaj tim je bolji od igraca koji su igrali u prethodne dve utakmice.

room 1408

pre 5 godina

Igra Mesi i 10 balvana.Pa realno onda kad su nas odvalili pre 8 godina,kad nisu tad postali prvaci sa onakvom ekipom realno onda u ovom milienijumu neće sigurno.Sa Ajalom,Hajnceom,Sorinom,Krespom,Rikelmeom,..Sa ovim sigurno neće,..

Ćale

pre 5 godina

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa
(Uki, 26. jun 2018 20:40)

Isplači se biće ti lakše.

Djordje NS

pre 5 godina

Evo prvi gol Messija i odmah kreće delirijum klinčadije i čuveni komentari tipa "magija". Kakav gol da je dao bili bi ovakvi komentari. Kakvi bi tek bili komentari da je dao gol kao Guarežma, Kutinjo, Modrić ili Ronaldo (3 gol Špancima)? To bi bilo neizdrživo... Ali to kreće i od medija, odmah ide naslov Meeeessiiiiiii... Kakva propaganda.

neutralni felsh

pre 5 godina

Da mi je znati na cemu je Maradona,skoro zaspao u lozi,hahahaha
(Oliver, 26. jun 2018 20:47)


malo je pogresio tajming... preforsirao se pre utakmice ;)

neutralni felsh

pre 5 godina

Stativa koliko nema srece Mesi, ove godine je bar 20 puta pogodio okvir gola
(Stokmen, 26. jun 2018 20:36)


stativa nije okvir gola ;)

Drca

pre 5 godina

Oni sto su ga ogovarali treba usima da se pokriju i u misiju rupu da udju , perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)

neutralni felsh

pre 5 godina

Hrvatski mediji objavili da je FIFA pritisnula HNS da Modric mora igrati.Tako da ga ovi ribari bolje ozlijede. Pa gdje ovo ima. Messi ocito ne smije ici doma neda FIFA. Sramota dabogda ispali i Argentinci i Brazilci i Njemci (ista prevara ko i ovi). 
(Josip, 26. jun 2018 16:45) 


ti se samo po hrvatskim medijima upravljaj pa ces daleko da doguras, isto kao i mi sa nasim.

Djordje NS

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije. Tako je isto dobar protiv Leganesa i Eibara.

Partizan 1918

pre 5 godina

Sada Di Marija, Banega i Iguain da mu vade kestenje iz vatre?
(Milan, 26. jun 2018 20:01)

Prva dvojica do sada najgori na terenu.

Ma ja

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :))
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59)


Ma jašta...

Djordje NS

pre 5 godina

Hrvatski mediji objavili da je FIFA pritisnula HNS da Modric mora igrati.Tako da ga ovi ribari bolje ozlijede. Pa gdje ovo ima. Messi ocito ne smije ici doma neda FIFA. Sramota dabogda ispali i Argentinci i Brazilci i Njemci (ista prevara ko i ovi).
(Josip, 26. jun 2018 16:45)

Evo, vidimo da Modrić igra u utakmici potpuno nebitnoj za Hrvate umesto da ga Dalić odmara za nastavak prvenstva. Tako da ima istine u ovoj izjavi. Sponzorski projekat i najveća prevara savremenog fudbala. To se videlo i na prošlom prvenstvu kad je proglašen za najboljeg igrača prvenstva gde je i njega samog bila sramota.

Uki

pre 5 godina

perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)
(Drca, 26. jun 2018 20:17)

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa

Kalimero

pre 5 godina

Proce Argentina danas, kao i Brazil sutra, Njemacka i ostali veliki! Zasto!? Ne zato sto su nepobedivi na terenu, nego što im niko nista ne može van terena! Sponzori, pare, velike pare se vrte oko njih i njihovih igrača, nikome nije u interesu da ispadnu! Ako treba bice 10 penala, crvenih kartona, poništenih golova...

lzrvcm

pre 5 godina

kakav gol mesija, majstorski, nema sta. prijem u punom trku nabacivanje na slabiju nogu i onda ju je zakucao muski. Imam osecaj da, ako Argentina proce danas (sto verovatno i hoce), ima da stigne daleko, ne znam zasto. Sportski pozdrav braco Srbi

neutralni felsh

pre 5 godina

Pa on i da pokida ovu utakmicu da li to moze da pokrije prethodne ocajne partije? Da li je bolji od Ronalda koji je od tri utakmice dve odigrao vrhunski? On moze da bude najbolji samo nekome poput tebe, ko verovatno misli da trpanje Eibara i Numasije cini nekoga najboljim svih vremena.
(Amerikanac, 26. jun 2018 20:14)


mnoga danasnja deca stvarno nemaju ni elementarnog postovanja.

Toni B.

pre 5 godina

Bice ludnica. Hrvatima treba cestitati na odlicnoj igri do sada. Argentina ce podesiti nisanske sprave veceras. Idu daleko na ovom SP...

StarChaser

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :))
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.

Carlito

pre 5 godina

Nisam mesijev fan ali ovaj prijem i kontrola lopte kod gola se vidjaju jako retko.sa ovim se ili rodis ili ne,tu trening ne pomaze i po meni je ovo najlepsi potez svetskog do sada

StarChaser

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :))
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.

Novosadski deran

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :)) 
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59)

Znaci, sedis na gajbi kod matoraca

lemur

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.
To bi bio klasik.
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34)

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48)


Druze prebaci se na nesto sto ti ide od ruke... Imas i na ovom sajtu, tipa moj ljubimac, automobili, vremenska prognoza...

neutralni felsh

pre 5 godina

Pa on i da pokida ovu utakmicu da li to moze da pokrije prethodne ocajne partije? Da li je bolji od Ronalda koji je od tri utakmice dve odigrao vrhunski? On moze da bude najbolji samo nekome poput tebe, ko verovatno misli da trpanje Eibara i Numasije cini nekoga najboljim svih vremena.
(Amerikanac, 26. jun 2018 20:14)


mnoga danasnja deca stvarno nemaju ni elementarnog postovanja.

anica

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene. 
(., 26. jun 2018 21:11) 
Ma nemoj reci, da li si ti video na sta je licilo i kako su uhvatili Mitrovica, zahvaljujuci snazi tako deluje, njegova konstitucija odudara od klasicnog fudbalera, nije on stiglic pa da ga oduvaju, ali bez obzira...covece...dva igraca ga obuhvatila u sesnaestercu...DVA IGRACA...nismo valjda toliko izlapeli.

VARka

pre 5 godina

a ovo je za penal je li??
i to bez gledanja svevisnjeg VAR-a??
e pa bas lepo
sutra svi nasi lepo da posedaju na travu pa neka lepo brazil sam trckara okolo i ucestvuje u ovoj saradi
ovo SP je sramota da ne moze biti veca

jsdp

pre 5 godina

Kakvo ruglo je onaj Diego Armando postao, cega li se nashmrkao i nalokao, jedva gleda, onaj ga drzi da ne padne sa tribine. Ne znam sto ga reditelj prenosa uporno prikazuje, potpuno neprimereno. A tek ona dva casovnika na svakoj ruci, koja seljachina....

birajtbek

pre 5 godina

Rusija je izuzetno loše organizovala ovaj Mundijal. Počevši od terena koji su kao njive pa sve do ove gluposti zvane "VAR". 
Katar koji je veličine CG ima da napravi bolje prvenstvo sa mnogo lepšim stadionima, boljim terenima, boljom tehnologijom i grafikom. 
Rusi, drž'te se hokeja na ledu.
(Giga, 26. jun 2018 22:37)

A ti znas to kako? Bio si tamo i licno se uverio? Nijednu izjavu nisam procitao da je bilo ko rekao nesto za losu travu i teren. A ti koristis sad neki momenat da pljunes po organizaciji iz nekih licnih frustracija.

Drca

pre 5 godina

Oni sto su ga ogovarali treba usima da se pokriju i u misiju rupu da udju , perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)

ČAMPIONI

pre 5 godina

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48

A u druze al ti nemas pojma ni o cemu

realno

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.  
(., 26. jun 2018 21:11) 

Mitrovic je pokusao da se istrgne iz zagrljaja dvojice i skoci i kada je uspeo da udari loptu glavom spustio je ruke na obojicu sto je normalna reakcija bez namere da se gura sa njima, do tog trenutka nije ih pipnuo i ruke su mu bile podignute! Pritom su ga obojica drzala rukama oko struka i lopta ih uopste nije interesovala niti su znali gde je u tom trenutku. Šer je okrenut ledjima lopti i drzi Mitrovica obema rukama oko struka a Lihtstajner ga obema rukama drzi oko struka, pada i vuce ga na dole! Jesmo izgubili svojom zaslugom ali bi taj dosudjeni penal i gol promenio tok utakmice. Pokradeni smo ali nista drugo nisam ni ocekivao iskreno, znao sam da ce svim silama da nas sprece da pobedimo posle onakvog kriterijuma i tri zuta kartona koje je "ono" dodelilo Maticu, Sergeju i Milivojevicu u prvom poluvremenu. A i mi smo im, ruku na srce, pomogli u tome jer smo veci deo utakmice odigrali kukavicki

Bwnko

pre 5 godina

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije. Tako je isto dobar protiv Leganesa i Eibara.
(Djordje NS, 26. jun 2018 20:22)

Najvise golova u karijeri Mesi je dao Realu Atletiku i Sevilji, ali dobro ako ti je lakse da takvim komentarima tesis sebe :)

facts

pre 5 godina

2. deo

-Mesi (2006, 2014 i 2018) je 3. igrač ARG u istoriji koji je bio strelac na 3 SP, nakon Maradone (1982, 1986 i 1994) i Batistute (1994, 1998 i 2002)!
ISTORIJSKI SVETSKI REKORD! Mesi je postao 1. igrač u istoriji SP koji je bio strelac kao tinejdžer (18 godina i 357 dana u 2006), u svojim dvadesetim (između 26 god i 356 dana i 27 god i 1 dana u 2014) i u svojim tridesetim godinama (31 god i 2 dana u 2018)!
ISTORIJSKI REKORD! Mesi je igrač sa najviše kompletiranih driblinga u istoriji SP (od 1966.)! Lista:
107 MESI
105 Maradona
78 Žairzinjo
61 Kempes.
-Stadion u Sankt Peterburgu je 100. stadion na kojem je Mesi dao gol za 1. tim ARG i Barse! Mesi je het trikom protiv Haitija došao do cifre od 100 timova kojima je dao golove za 1. tim ARG i Barse!
-Roho je 2. defanzivac ARG koji je dao 2+ gola za ARG na SP, nakon Daniela Pasarele (3 gola).
-Mesi je prošao grupnu fazu na svakom od 23 glavna turnira u kojima je igrao za zemlju i klub (SP, Kopa Amerika, Olimpijske Igre i LS)!
-Mesi protiv Nigerije: 3 gola i 1 asist na 4 meča (4-0-0)!
-Mesi je samo 1 igrao na svoj rođendan (24.6), 2-1 Meksiko na SP 2006. Bio je to njegov 19. rođendan na meču gde je nosio broj 19 na dresu.
-Igrač meča je Mesi!

Pozdrav!

sarajevo.ba

pre 5 godina

Bice zanimljiva utakmica Argentina-Njemacka u osmini. Volio bih da Holandija na kraju ovo osvoji.
(Djuro, 26. jun 2018 22:38)

I za trolanje trebas malo talenta, nije to motika pa okopas krompir.

tako kako je

pre 5 godina

Za ove koji spominju nekulturu i nesportsko ponasanje Argentinaca..
1978 oni su postali svetski prvaci na cudan navuceni nacin i dolaze na turneju po Evropi.
Igraju u Beogradu sa reprezentacijom Jugoslavije u kojoj poslednji put igra Dzajic, a prvi put i fenomenalno igra Blaz Sliskovic. On ih voza na ringispilu i mi vodimo 4-1. Tada jedan argentinac brutalno polomi Sliskovica i onda mu kao dolazi da ga potapse i vuce ga za bradu. ovaj vrisne a argentinac se kao cudi sudiji sta je bilo. Drugi argos prilazi sa ledja kao da ga podigne i uhvati ga za kosu i kao pocne da ga dize. Kosu na vratu gde bas boli i cupa ali sa ledja i sudija to i ne vidi. Onda se cude kao pred sudijom sto ovaj folira i besni.
To je jednostavno skot do skota, nema tu postenja ni grama. Zao mi je ali takvi su oduvek bili, uvek spremni na prevaru i podvalu bilo da su prosecni ili odlicni igraci.

duledudule

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha
(Dax, 26. jun 2018 23:22)
ne mora da znaci.jedna tekma je cudo.pa hrvati su sve otresli pa mogu da se okliznu protiv danske...kad te krene lerma onda bude kao bagovi na soniju...

ziko

pre 5 godina

svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine uz neviđenu krađu.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:22)


Pa ti si se prvi veselio što je Real osvojio zadnje 3 LŠ, a sve tri su osvojili uz neviđene krađe. Kada Bajernu protiv Reala nije suđen čist penal zbog igranja rukom Marsela, tada si to pravdao, a sada ti je ovo penal kada je igrača Argentine pogodila lopta od glave u ruku. Da stvar bude još gora i tu utakmicu Real - Bajern je sudio Čakir. Kako ti to tada nije bila neviđena krađa? Ah da... Navijač si Reala. A da ne spominjem još i 2013 godinu i crveni Naniju protiv Reala. Čakir je čovek od zadatka... I nije mi jasno kako ti kao navijač Reala možeš pričati o suđenju kada svi znamo kakvo suđenje taj klub ima u svim takmičenjima... Ali sve na stranu, gol Messija je majstorija na kvadrat, naravno za one koji su igrali fudbal i koji znaju sta žnaci onako primiti loptu, u letu je gurnuti u savrsen for i dati gol slabijom nogom. Svaka čast!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Izvukla se Argentina večeras i prošla dalje. I pored opet očajne igre u dobrom delu susreta, ali ovoga puta Mesi je uradio ono što je do njega, postigao lep gol sebi svojstven i imao još jednu sjajnu priliku a onda je Roho 5 minuta pre kraja rešio sve dileme sjajnim golom. Znači Argentina zasluženo prošla dalje, bolje je odigrala nego protiv Hrvatske to je više nego očigledno svima koji smo gledali utakmicu, a Nigerijcima je presudilo neiskustvo, imali su rezultat koji ih vodi dalje, nisu umeli da ga sačuvaju onako kako to rade iskusne ekipe, čak čak su jurnuli da daju drugi gol, što im je bila katastrofalna greška.

Sava Lukić

pre 5 godina

Meza ne bi mogao da igra ni za Mladi Radnik iz Dragušice, a Pavon izvodi tri kornera u roku od deset minuta i ne može do prve stative da dobaci.

Pekinska_patka

pre 5 godina

Pre nekih 9 god sam bio na jednom kratkom proputovanju kroz Argentinu i naravno,fudbal je bio sastavni deo te avanture. Gledao sam utakmicu Idependiente-Racing. Jedan od najvecih argentinskih derbija. Do tog trenutka sam bio prilicno ubedjen da je atmosfera na nasem derbiju najbolja na svetu,zajedno mozda sa atinskim i instabulskim na kojim sam takodje bio,ali kazem samo do tog trenutka.. Recima opisati tu strast,pesmu,navijanje citavog stadiona,stampedo kod golova,ne mogu opisati.. Jednostavno to covek treba doziveti. Nesto sto nikad necu zaboravit . I gledam ih veceras kako navijaju,placu,skacu,raduju se prolasku u osmini finala,prosto ne mogu da zamislim sta bi ustvari bilo da osvoje svetsko. Zato sam uvek uz latinose. A po meni i verujem veikoj vecini je Mesi ponovo pokazao cistu esenciju fudbala. Taj prijem kolenom pa davanje u for istom nogom,egzekucija dr nogom,sve u punom trku,u tri dodira, genijalno. Bravo majstore. Veceras smo videli dva najbolja igraca svih vremena. Jednog smo gledali na terenu,a drugog malog zelenog na tribinama.. sretno svim latinosima do kraja,osim Brazilu..

The Advocate

pre 5 godina

Da li je realno da se prepucavate ko je bolji, Ronaldo ili Mesi? Šta cete, da se pobijete zbog ljudi moji ne znaju da postojite? Radite nesto u životu, fudbal je samo zabava.

prouni

pre 5 godina

Dal je moguce da je penal sviran za Nigeriju, a za nas nije nad Mitrovicem... Prosto je ovo postala jedna cirkusantska igra i nema veze sa fudbalom...

ZaphodBeeblebrox

pre 5 godina

Argentina posle primljenog gola igra savršen srpski fudbal - jedan vodi loptu, a ostalih devet stoje i gledaju šta će ovaj da uradi. Uz, naravno, užasno loše centaršuteve sa strane. I jurcanje za sudijom.
Ali ga zabiše na kraju. Što naši nikada ne urade.

Mile

pre 5 godina

Dobro do juče ste tražili VAR, sada vam ne valja. Odlučite se.

Ja sam skroz za ovaj sistem. Naravno biće grešaka ali ovo sad je mnogo bolje, nego što je bilo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 26. jun 2018 23:23)

VAR je odlican ako se ne primenjuje selektivno. Trener ekipa mora da ima pravo da zatrazi pregledanje sporne situacije i to mu se mora dozvoliti. Samo tako ima smisla. Ovo sada je cista prevara

negativni neutralni ph 5.5

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.

Kragujevcanin81

pre 5 godina

Ljudi iskreno,volim gledati Mesija i mislim da je momak bog ovog sporta ali....Ovde pricamo o tome da se favorizuju "favoriti" svetskog prvenstva! Pa ajde da budemo jednom realni i napokon skapiramo kolike se pare vrte u fudbalu generalno pa i na ovom SP. Sponzorski ugovori ogromnih,gigantskih kompanija jaaako puno kostaju...e sad zamislite da u grupi ispadnu Argentina(Mesi),Portugal(Ronaldo),Brazil(Neymar,Coutinho),ljudi to su ogromne zvezde savremenog fudbala koje sa sobom nose ogromne pare i nece Fifa tek tak odozvoliti da tolike pare odu niz vodu. Slicno tome treba ocekivati i sutra u utakmici Srbija-Brazil. kome je sem nama u svetu bitna jedna mala,malecna Srbija...Tamo gde su veliki,tamo su i pare i tacka...Ponavljam,srecan sam zbog vecerasnje pobede Argentine,licno smatram da je Mesi apsolutno zasluzio da podigne Boginju ...ali sa ovakvim panjevima to nema sanse da se desi!

neutralni felsh

pre 5 godina

Danilo Kiš je rekao jednu divnu stvar: "Postoji rečenica koju izgovaraju svi nacionalisti na svetu, a ona glasi: Oni kolju a mi samo kad moramo." 
Uživaj u fudbalu i nauči da postoji i tudje mišljenje.
(Negativni, 26. jun 2018 23:46)


bigest lajk :)

Oliver

pre 5 godina

Imacemo 2 finala pre finala u osmini: Francuska-Argentina i Brazil-Nemacka. To su 4 svetska prvaka sa ukupno 12 titula,a 2 ce morati da otpadnu. Uzivacemo!

зуке

pre 5 godina

На страну срамотан пенал, али ова аргентина наспрам имена, класична група грађана...катастрофа од игре, ако се тако може и звати ово што приказују

Iguain panj

pre 5 godina

Meni je utisak veceri po hiljaditi put promaseni zicer iguaina.Igrac probija po levoj strani ,salje loptu u sesnaesterac natrcava na loptu panj zvani iguain i salje je u oblake.Nakon toga se mesi uhvatio za glavu i nesto prokomentarisao ,verovatno nesto u fazonu"Majko mila ,s kim ja igram".

danko

pre 5 godina

Na ovom prvenstvu se već izgleda u’napred zna sa strane FIFE ko treba da bude prvak sveta...smešno i sramota šta se dešava, ovo nema nikakve veze više sa fair play i fudbal..!!!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

maradona presao na opium..
(Mika, 26. jun 2018 21:24)

Voli covek kolace, spagete i kifle sa makom sta da se radi...

duledudule

pre 5 godina

vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi. 
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59) 

Ti si uspeo u zivotu.
(qqlele, 26. jun 2018 23:23)
uspeo ili ne on mi deluje kao srecan lik.dovoljno mu je bilo to sto se drao jace od Brazilaca da se oseti srecnim i ispunjenim.da mu prorade emocije.za nekoga je fudbal jednostavno mnogo vazna stvar i neki ljudi to dozivljavaju veoma emotivno i strasveno.

ĆelavSamPaŠtaBL-YNWA

pre 5 godina

ja ne mogu da vjerujem sa lik ne ubacuje aguera a treba mu pobjeda, drzi iguaina levata koji je kriv sto argentina nije osvojila proslo sp i kopa a. sou program

Diiigeeeeler

pre 5 godina

Ma zasluženo Argentina dalje! Čestitke! Nego Hrvati imaju Dansku u osmini hahaha prošetaće se lagano komšije, onda ih u četvrtfinalu verovatno čeka Španija... Što će biti malo teža borba, ali uz malo sreće eto Hrvatske u polufinalu.... Opaaa

moralni_gmizavac

pre 5 godina

(Milan, 26. jun 2018 22:17) Ja ne izmisljam nego ti ne poznajes elementarna pravila ove igre. Poredis drzanje ruku iza ledja odbrane prilikom centarsuta i polozaj ruke u skoku. Sto ne probas da skocis sa rukama iza ledja da vidis kakav odraz i balans ces imati? Uostalom, sudija je pregledao snimak i ispravno postupio a ti sada pisi sta god zelis. Pozdrav

absolutezero

pre 5 godina

Strogo kazniti El Pibea, pokazao dvoglavog orla albanskog...
(Gemetar, 26. jun 2018 22:05)

Nije ga pokazao nego video a verovatno i troglavog zmaja :D

SV

pre 5 godina

Najgore sudjenje u 21.veku sigurno. Sinoc je Iranu za potpuno isto nehoticno igranje rukom sudjen penal, a nije trebalo, evo veceras nije. Pa, kakve su to sudije, obojica su gledali snimak, jedan sudi penal, drugi ne! Argentina ako se i dovuce do osmine proci ce kad tad kao Brazil na proslom. Argentina nema ni igrace, oni koji treba da igraju ili su na klupi ili nisu na prvenstvu.

johan

pre 5 godina

Utisak dana
Argentina!
Francuska pokusala da pusti Dansku, bez uspeha
Var zabagovao, priznat je gol iz ofsajda!
Rambo na javnom servisu
Hrvatska se prosetala kroz grupu

neutralni felsh

pre 5 godina

Hrvatski mediji objavili da je FIFA pritisnula HNS da Modric mora igrati.Tako da ga ovi ribari bolje ozlijede. Pa gdje ovo ima. Messi ocito ne smije ici doma neda FIFA. Sramota dabogda ispali i Argentinci i Brazilci i Njemci (ista prevara ko i ovi). 
(Josip, 26. jun 2018 16:45) 


ti se samo po hrvatskim medijima upravljaj pa ces daleko da doguras, isto kao i mi sa nasim.

Saša

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!

NoName

pre 5 godina

Iguain - čovek koji je Argentinu ostavio bez titule prvaka sveta i dve titule prvaka Južne Amerike. I i dalje starter. https://youtu.be/CX_k3s8nD9I

Millennium

pre 5 godina

Jel sad shvatate koliko su prepucavanja Mesi/Ronaldo smešna? Imamo privilegiju da živimo u eri dva najbolja fudbalera, pa možda i svih vremena. Oni su različiti, po tehnici, konstituciji, stilu, ali su majstori ove igre. Nekada promaše penal, nije im dan, to samo znače da su ljudi. Kakvo je uživanje gledati ih!

facts

pre 5 godina

-Bio je to 9. (i 5. na SP) duel između Argentine (ARG) i Nigerije, uz učinak ARG od 6-1-2. Svi mečevi:
ARG 2-1 1994, 0-0 1995, ARG 1-0 SP 2002, ARG 1-0 2010, 1-4 Nigerija (2011, bez Mesija), ARG 3-1 2011, ARG 3-2 2014, 2-4 Nigerija (2017, bez Mesija) i ARG 2-1 2018.
-ARG protiv Nigerije na SP: 5-0-0!
-Svi strelci ARG protiv Nigerije:
3 MESI
2 Kaniđa i ROHO
1 Batistuta, Hajnce, Mauro Boseli, Iguain, Di Marija, autogol, Banega i Aguero.
-To je bio i 80. meč ARG na SP. Prvi meč: 1-0 Francuska 1930. Timovi sa najviše nastupa na SP:
108 Nemačka*
106 Brazil*
83 Italija
80 ARG
* sutra imaju meč.
-ARG je 3 puta igrala na SP 26.6, 0-4 Holandija 1974, 1-0 Hrvatska 1998 i 2-1 Nigerija 2018.
-ARG protiv Afričkih timova na SP: 6-0-1 (uz 0-1 Kamerun 1990 i 2-1 Obala Slonovače 2006).
-Nigerija je izgubila svih 6 mečeva od Južnoameričkih timova na SP (uz 1-3 Paragvaj 1998).
-Igrači ARG sa najviše nastupa na SP:
21 Maradona
19 MASKERANO
18 Kempes i MESI.
-Armani je debitovao za ARG na SP i on je 1. golman koji je debitovao za ARG na SP, još od Ubalda Filjola 1974!
-Armani je 1. igrač čiji je debi za 1. tim zemlje bio na SP, još od Rubena Amorima za Portugal 2010.
-Mesi je strelac 100. gola na ovom SP!

1. deo

bot na kvadrat

pre 5 godina

Imacemo 2 finala pre finala u osmini: Francuska-Argentina i Brazil-Nemacka. To su 4 svetska prvaka sa ukupno 12 titula,a 2 ce morati da otpadnu. Uzivacemo!
(Oliver, 26. jun 2018 22:13)

Kako mislis Brazil-Nemacka,ako mi pobedimo,Brazil ispada.

Larry

pre 5 godina

Dobro do juče ste tražili VAR, sada vam ne valja. Odlučite se.

Ja sam skroz za ovaj sistem. Naravno biće grešaka ali ovo sad je mnogo bolje, nego što je bilo.

Negativni

pre 5 godina

Negativni, 26. jun 2018 23:06 Jel stvarno misliš to sto si napisao ili se samo zezas? Ako stvarno misliš onda je to najgori slučaj auto šovinizma koji sam video ovde. A bilo ih je poprilično.
(Nikola, 26. jun 2018 23:17)

Prvo, stvarno mislim to što sam napisao i to može lako da se vidi na usporenom snimku. Drugo, ne znam šta ti znači ta kovanica "autošovinizam", jer ona u rečniku srpskog jezika ne postoji. Treće, ako već koristiš tu floskulu, onda je piši pravilno, to jest spojeno ( autošovinizam). I četvrto, imati svoje mišljenje ne znači nužno ne voleti svoju zemlju. Ja svoju zemlju volim tako što govorim ono što mislim, ali ne moram da volim nametnut sistem vrednosti gde si automatski "izdajnik" ako ne duvaš u iste trube kao masa. Prihvati se neke knjige, od naših autora za početak, a batali te moderne floskule koje su smišljenje da omalovažavaju u nedostatku argumenata. Danilo Kiš je rekao jednu divnu stvar: "Postoji rečenica koju izgovaraju svi nacionalisti na svetu, a ona glasi: Oni kolju a mi samo kad moramo."
Uživaj u fudbalu i nauči da postoji i tudje mišljenje.

Autolakirer

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju. 
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48)

Opet tvoj pametni komentar.Koji po broju? Ne brukaj se vise

Bane

pre 5 godina

Kakvu loptu je Mesiju dao na tacni sa centra.
(Mare, 26. jun 2018 20:16)

Na tacni??? Hahahahahah ako nisi penaldo bot onda treba da stavis naocare

lzrvcm

pre 5 godina

kakav gol mesija, majstorski, nema sta. prijem u punom trku nabacivanje na slabiju nogu i onda ju je zakucao muski. Imam osecaj da, ako Argentina proce danas (sto verovatno i hoce), ima da stigne daleko, ne znam zasto. Sportski pozdrav braco Srbi

Oliver

pre 5 godina

Svako igranje rukom je prekrsaj, a poslednjih godina se odomacio "prirodni polozaj". Zasto mislis da odbrana stavlja ruke iza ledja kad protivnik sutira ili centrira? To nije prirodan polozaj... i ne izmisljaj
(Milan,

Ne izmisljaj ti. Nije svako igranje rukom prekrsaj,nego se svaki slucaj procenjuje per se i to na osnovu tri parametra: prirodnost polozaja ruke, postojanje namere da se igra rukom i rastojanje koje lopta prolazi dok ne udari u ruku. Drugi penal za Nigeriju nije ni po jednom od ovih kriterijuma. Ruka je u prirodnom polozaju u skoku,podignuta do visine ramena,pod 90 stepeni,drugo,nema namere jer je prethodno udario celom,i pri tome zazmurio pa nije ni video gde ce lopta ici i trece,rastojanje je tu samo par desetina centimetara. Nije covek mogao da skace sa rukama iza ledja da ga lopta ne bi slucajno pogodila u ruku.

Oliver

pre 5 godina

Kakvo ruglo je onaj Diego Armando postao, cega li se nashmrkao i nalokao, jedva gleda, onaj ga drzi da ne padne sa tribine. Ne znam sto ga reditelj prenosa uporno prikazuje, potpuno neprimereno. A tek ona dva casovnika na svakoj ruci, koja seljachina....
(jsdp, 2

Ne huli jeretice. Reditelj ispravno prikazuje najveceg fudbalera ikada,a ti se pitas zasto prikazuje fudbalskog Boga,koji ima svoju religiju i crkvu u Argentini cija je prva zapovest: Ne imaj drugog Boga sem Maradone!!!

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Protiv Nigerije? Bas.

xxx

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan?
Arg 2
Fra x2
Por x2
Spa 1x
Bra 1 i 3+
Šva 1
Nem 2

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lumenarević, 26. jun 2018 21:54). Padaš na Bra, tu sutra dolazi kontra...

Djordje NS

pre 5 godina

Sta radi Cakirrrrr??????Zasto ovo radi Messiju i Aegenitini????,
(Volim Fudbal, 26. jun 2018 21:09)

Dečko moj, Čakir je najzaslužniji što ćeš Argentinu još malo gledati na prvenstvu. Pa, Argentina se provuče kroz iglene uši i protiv jedne Nigerije koja da nije pokradena i da se od starta nije uplašila samog protivnika mogla je razvaliti Messija i ekipu. Prva reprezentacija koja je totalno nezasluženo prošla dalje.

KiMi

pre 5 godina

O majko mila. Na vestima Arg vs Nig. glavna prica sudija, Real i Barsa.. Sam9 zbog ovakvih nedoraslih komentara mi je krivo sto sinoc Iran a danas Nigerija nije izbacila znamo vec koga..

satelit

pre 5 godina

Srcana utakmica ,skroz zanimljiva,ali takticki ocajna.. Nikad slabija Argentina,trude se ,zele,ali znanja nema dovoljno.. Prvi gol genijalnost Mesija na jedan dugi pas.. Nigerija ne zna sta hoce,bil se branila bil napadala... Srecno prodjose Gaucosi,ali protiv cvrstih u sredini Francuza nemaju sanse,jedino neka carolija Mesija i posle bunker... P.S. Maradona vise napravio na mecu od Iguaina

le saux

pre 5 godina

Ahahahah kakvi komentari navijača Argentine ovde. Pa jedva pobediše Nigeriju koja nema nikakav koncept igre,igraju ljudi bez veznog reda. Pa Hrvatska, nažalost, ima za klasu bolju ekipu od Argentinaca.

Nathan

pre 5 godina

I ja sam navijao za nigeriju ali da li moguce da neko tvrdi da je ono penal? I prvi je blag a ona ruka posle tela ne moze nikako da bude penal. Pa znate li vi pravila?

daj bre

pre 5 godina

U sine, koliko realovaca ovde, tj penaldovaca...
Sinoc se ubiste da dokažete da nije bio penal protiv penalda, a sad se ubiste u kukanju da je bio....he he

james

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju. 
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48

e jesi stručnjak, svaka ti čast!

Milic

pre 5 godina

Ovaj Cakir je iskljucio Nanija i pogurao Real protiv Junajteda, nije sudio cist penal za Bajern takodje protiv Reala kod ruke Marsela i tu ih pogurao, Realov sudija je veceras pokusao i Mesija da izbaci onim sramotnim penalom ali Argentina velikom borbom prolazi dalje. Potpuno zasluzeno!

Nole

pre 5 godina

Neko rece: Eh sta bi Ronaldo tek radio da ima npr. Iguaina u napadu.
Gonzalo je na ovom SP u rangu Kodze iz Indjije. Koliko samo spor i trapav. Di Maria upgrade-ovan Lazar Markovic. Mrsavo podosta.

Марко

pre 5 godina

Судија је данас одлично судио. Свирао је пенал за повлачење, а није свирао пенал када је играча лопта погодила у руку. Није играо намерно руком, а рука је била у природном положају за скок. Треба разликовати намерно играње руком од ситуације када некога лопта погоди у руку. Притом треба знати шта је природан положај руке у скоку. Та рука је Нигерији омогућила да има шансу за гол, јер би у супротном лопта отишла изван казненог простора. Што се Аргентине тиче, тотални су распад, као ни ми, немају селектора, избациће их Французи рутински.

moze biti

pre 5 godina

nezasluzeno?? ljudi dali dva gola iz uzdbenika, cista da cistiji golovi nisu vidjeni na ovom prvenstvu, Nigerija dala gol iz nepostojeceg penala, jer ako je ono bio penal onda je svaki korner penal, a ono nad Mitrovicem penal, 2 crvena kartona i lopta sa strane za nas, razumem ja da ljudi nekog mrze ali reci da je Argentina nezasluzeno prosla je cisto iz mrznje !!

Sudija

pre 5 godina

Ono nije bio penal. Igrač sme u skoku da raširi ruke u visini ramena. Lopta prvo udara u glavu, a potom u ruku koja je u prirodnom položaju. Nema govora o penalu.

DRdre

pre 5 godina

VAR je samo sredstvo da se ozakone potpuno divlje odluke sudija u vaznim momentima u kojima rijese utakmicu- ali uvijek na korist veceg.

Nigerija je besramno pokradena.

Djordje NS

pre 5 godina

Rohooooo majstoreeeeeeeee!!!!!
(Tango argentinooooo, 26. jun 2018 21:59)

Hahahaha...Roho majstore! Pa zar se upravo njemu niste isčuđavali i krstili kad ste komentarisali sa kim sve Messi treba da igra na ovom prvenstvu. A sada je majstor? Neverovatni ste u svom neznanju.

Ma ja

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :))
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59)


Ma jašta...

sarajevo.ba

pre 5 godina

I ja volim "slabije" ekipe al realno bolje da Argentina prodje.
Makar zasluzuju zbog navijaca, fantazija, nisu prestali pjevati.
A i Francuska Nigerija bi bila katastrofa tekma.
Arg- Fra je nesto, mada bgm tanki su skroz Argentinci.

Sandzak

pre 5 godina

Argentina ima previse budala u ekipi da Messi jedva moze sam ali ih idalje vuce..
Higuain proklet gola nezna dat..
Golman im proslu pokloni gol Hrvatskoj
Mascherano danas zamalo kosta

Lidija

pre 5 godina

S obzirom na ovakav sport i ocigledno ne regulisana pravila i sutra ce biti ostecen ili Brazil ili Srbija. Kao i sto je na svakoj utakmici do sada. Nesto mi govori da cemo to biti mi.

ziko

pre 5 godina

svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine uz neviđenu krađu.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:22)


Pa ti si se prvi veselio što je Real osvojio zadnje 3 LŠ, a sve tri su osvojili uz neviđene krađe. Kada Bajernu protiv Reala nije suđen čist penal zbog igranja rukom Marsela, tada si to pravdao, a sada ti je ovo penal kada je igrača Argentine pogodila lopta od glave u ruku. Da stvar bude još gora i tu utakmicu Real - Bajern je sudio Čakir. Kako ti to tada nije bila neviđena krađa? Ah da... Navijač si Reala. A da ne spominjem još i 2013 godinu i crveni Naniju protiv Reala. Čakir je čovek od zadatka... I nije mi jasno kako ti kao navijač Reala možeš pričati o suđenju kada svi znamo kakvo suđenje taj klub ima u svim takmičenjima... Ali sve na stranu, gol Messija je majstorija na kvadrat, naravno za one koji su igrali fudbal i koji znaju sta žnaci onako primiti loptu, u letu je gurnuti u savrsen for i dati gol slabijom nogom. Svaka čast!

Ogi

pre 5 godina

Pa slučajno ga je pogodila lopta u ruku, a baš zbog toga se i namjestilo njihovom napadaču kao na tacni. Mada, više je ovo bio penal, nego onaj kojije sviran...

k

pre 5 godina

Roha je spasila glava, da ga je udarila prvo u ruku bio bi penal, ispravna odluka
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mario, 26. jun 2018 21:37)


Molim te?! Pa sta? Nije cilj u fudbali da je dokacis glavom, pa da je izbacis rukom iz sesnaesterca, nego da je CISTO izbacis dozvoljenim delom tela! Pravila se na ovom prvenstvu menjaju u toku utakmice u zavisnosti ko treba da pobedi.

neutralni felsh

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji 
(Fot11, 26. jun 2018 19:58) 

Protiv Nigerije? Bas.
(Adriano_Galliani, 26. jun 2018 22:20)


sa kim igra italija? ;)

Milos

pre 5 godina

Zbog ove propustene sanse Iguaina mnogi kazu da Mesi nema sa kim da igra, sta treba da se desi da neko osim Mesija uradi nesto za Argentinu, ne mora postici gol ali da napravi neki visak ili bilo sta da bi pogurao ekipu..

Milan

pre 5 godina

Prvo ga udarila u glavu pa u ruku jedini razlog zasto nije sudio penal a realno bilo bi i previse.
(Djordje, 26. jun 2018 21:36)

Upravo to, pala mu na ruku nakon sto je skrenuo glavom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 26. jun 2018 21:43)

Nehoticno uklizas na loptu pa igracu slomis nogu pa dobijes crveni? Jel postoje pravila u ovom fudbalu ili ce sudija da kaze kad mu se svidja sta je slucajno ili nehoticno ili namerno... igrao si rukom, evo ti zuti i penal pa ti treneru prosipaj pricu. Uzas na sta su napravili ovaj sport.

Srbin

pre 5 godina

Zbog Mesija realovci ne spavaju kada navijaju za Real a veceras nece zbog Argentine, jel mnogo boli ili samo malo? hehe
(Stojke, 26. jun 2018 22:05)

Tako je svi negativni komentari dolaze od njih,nije lako kada im Mesi 10 godina unazad nabija komplekse.

Sta da radi Nejmar?

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha
(Dax, 26. jun 2018 23:22). Posteno jeste tako,ljudi veze sa fudbalom nemaju,da im nije Mesija ne bi ni videli ovo prvenstvo. Bez njega ne mogu da povezu 3 krstena dodavanja,protiv ozbiljnije ekipe ni on im ne pomaze. Ove bedevije nije ni trebao da dovodi i da ih spasava u poslednjem kolu kvalifikacija da bi se brukali u Rusiji.Samo jednu pobedu na 7 meceva kvalifikacija su imali bez Mesija,krs nad krsevima od ekipe,najgori fudbal koji je Argentina igrala poslednjih 30 godina sigurno.Maskerano posebna prica,aj sto ne ume loptu da doda(nikada nije ni umeo) nego sto lik vise ne moze ni da trci,sve sto mu je ostalo je borbenost a to vise bez brzine i pameti ne prolazi pogotovu ne na mestu zadnjeg veznog. Lik je za penziju odavno.

rodjo moj

pre 5 godina

Kakvo ludilo za gledanje... U svakom trenutku moze da se promeni putnik u narednu fazu. Verovatno se do poslednjih zvizduka nece nista znati.

vlada

pre 5 godina

Sramota !!! Kao mi sa Svajcarskom. Svaki duel svira u korist ARG. Ighalu je svirano 15 faulova u napadu. Cist penal ne sviraju, a za slicno je Iranu sviran penal sinoc. Jedini kriterijum jeste da prodju favoriti. Sutra ce i nas opet ovako protiv BRA, jer ne moze velesila u fudbalu da ispadne u grupi.

Dax

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha

Alen

pre 5 godina

Ovom Mesiju u ove 3 utakmice njemu nisu dali loptu kako treba i da se on okrene prema golu u svom prepoznatljivom stilu. Reprezentacija bez sredine terena!

Sasa

pre 5 godina

Prvo ga udarila u glavu pa u ruku jedini razlog zasto nije sudio penal a realno bilo bi i previse.
(Djordje, 26. jun 2018 21:36)

Upravo to, pala mu na ruku nakon sto je skrenuo glavom

Djordje NS

pre 5 godina

Zasluzena pobeda gaucosa, Argentina sa Mesijem osvaja prvenstvo
(Miki, 26. jun 2018 22:18)

Obožavam naglašenu objektivnost Messijevih klinaca. Tu su najjači.

Djordje NS

pre 5 godina

Ono kad mrzis Mesija ponadas se i nakon utakmice strasan bol u grudima, neprocenjivo.
(Filip, 26. jun 2018 22:16)

Ono kad ne znaš za obraz i sramotu...

Jovan

pre 5 godina

Danas je Mesi najbolji igrac svih vremena, jer je dao gol, medjutim kolko vec za neki dan kada Ronaldo bude pogodio, Mesi gubi titulu najboljeg u istoriji, ali samo do sledeceg gola.

absolutezero

pre 5 godina

Čakir uništava Argentinu. Prvo oprošten crveni Nigeriji pa izmišljen penal.
(absolutezero, 26. jun 2018 21:15)

Zaboravih. Argentina očajna.

Bankar

pre 5 godina

Da li je Argentina nekad imala gori sastav od ovog, pa ovo je sramota. Mislim ne kažem da smo mi bolji ali od njih se očekivalo mnogo mnogo više.

VanNistelroj

pre 5 godina

Karma za Nigeriju prvi penal smesan, ali zato ono igranje rukom nije sudjeno. Bunkerisali su se i pokazalo se po 10000000. put da onaj ko igra bunker gubi utakmicu osim ako je Italijan. Barem cemo gledati vrhunsku utakmicu Francuska-Argentina !!

Che

pre 5 godina

"Argentina (4-4-2): Armani – Merkado, Otamendi, Roho, Taljafiko – Peres, Maskerano, Banega, Di Marija – Mesi, Iguain"



Jel to onaj sto pise Mašćerano dobio otkaz??

AgentPromena

pre 5 godina

Ne znan da li se penali narucuju pre utakmice, ako je tako onda mi verovatno nismo narucili inace bi I nama bio sviran... sramota!

Evans

pre 5 godina

Roha je spasila glava, da ga je udarila prvo u ruku bio bi penal, ispravna odluka
(Mario, 26. jun 2018 21:37)

Neki nisu ni videli sta je Cakir pokazao i pisu cist penal tuzno !

patrijota

pre 5 godina

dokle ce bezobrazne sudije gurati favorizovane timove .. posle one kradje protiv nas smucio mi se ceo mundijal na celu sa mafijaskom Fifom. da sam predsednik drzave zabranio bih odlazak nasih fudbalera na ovo sramotno takmicenje .
pogledajte kako su veceras perfidno izbacili nigeriju .
zelim da francuska unisti argentinu u osmini finala.

moralni_gmizavac

pre 5 godina

Za dezurne nepoznavaoce pravila, penal se ne svira u toj situaciji ako igraca lopta prvo pogodi u glavu pa se odbije u ruku zato sto je ruka stajala u prirodnom polozaju za stanje skoka. Drugo, ko je kriv igracu Nigerije do kog je lopta dosla sto iz izgledne situacije nije dao gol? Ja razumem da ima mnogo ostrascenih ljudi ovde koji su zeleli da Argentina ode kuci, mozda i jesu zasluzili da odu, ali mozete samo da kmecite. Poyy

sarajevo.ba

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan? 
Arg 2 
Fra x2 
Por x2 
Spa 1x 
Bra 1 i 3+ 
Šva 1 
Nem 2 

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa
(lumenarević, 26. jun 2018 21:54)

Arg 1.50
Fra x2 1.09
Por x2 1.08
Spa 1x 1.02 ( tu si trebao troznak, sumnjivo)

Cekaj brate nisi jos 1.80 ukupnu kvotu prosao, ne trci pred rudu.

BgHQ

pre 5 godina

Kakva strast Argentinaca za fudbalom,neverovatno.Ranije su nasi stariji sportski komentatori kad su hteli da opisu vatrenu atmosferu sa stadiona upotrebljavali izraz prava brazilska atmosfera sto je velika greska.Gaucosi su bukvalno fudbalski fanatici.

MilošTOP

pre 5 godina

Nigeriji penal sa jednim igračem koji obara protivničkog igrača, nama nema ni sa dva :D teško možemo da dobijemo sutra, ali kada sam gledao sinoć Iran i Maroko, i sada Nigeriju, verujem da i naši mogu na ovom prvenstvu da odigraju muški i naprave seznaciju. Napred Srbija!

Uvek objektivan

pre 5 godina

Cisto igranje rukom i on ne svira penal. Raspad totalni.
(Mile, 26. jun 2018 21:39)

Zahvaljujuci toj ruci Nigerijac imao bolju sansu nego sto je penal, trebao je dati gol i nema VARa. Ovde nema price o penalu, videlo se jasno...

takkar

pre 5 godina

Dobra utakmica,Nigerija je mozda i nadtrcala Argentinu,ali jednostavno fali malo tehnicke podrske sredine terena koju jednostavno nemaju.ARG je mnogo jaca igracki,tu nema govora,cak i tako je jedva prosla.Ali eto koliko je falio recimo Iguain i jedan Di Maria koji je majstor fudbala.Pored svega toga ARG je silila dosta loptu,ima tu mnogo rupa i propusta koje protiv neke ozbiljnije ekipe nece proci.Da li su se spasili videcemo protiv Francuza,koji su igracki top ekipa,takticki mnogo zrelija i jaca od Nigerije.Recimo da vam jedan Roho koji je ok igrac,postujem ga,pritom stoper zabije sam sa 7m volej,neometan kao na treningu,prosto nedospustivo.To je ono sto mahom muci sve africke ekipe.Bilo kako bilo ARG se provukla,a da li se i spasla,to cemo videti u osmini.Niko ne spominje Francuze u nekom pozitivnom smislu,ali imaju drim-tim.Utisak veceri mi je i lagana pobeda HR,sa pola gasa,sa sarenim sastavom.Kakvi majstori.Aj sutra da vidimo i taj cuveni mec Brazil-Srbija.Da vidimo "ko je jaci"!

Milan

pre 5 godina

Za dezurne nepoznavaoce pravila, penal se ne svira u toj situaciji ako igraca lopta prvo pogodi u glavu pa se odbije u ruku zato sto je ruka stajala u prirodnom polozaju za stanje skoka. Drugo, ko je kriv igracu Nigerije do kog je lopta dosla sto iz izgledne situacije nije dao gol? Ja razumem da ima mnogo ostrascenih ljudi ovde koji su zeleli da Argentina ode kuci, mozda i jesu zasluzili da odu, ali mozete samo da kmecite. Poyy
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 22:05)

Svako igranje rukom je prekrsaj, a poslednjih godina se odomacio "prirodni polozaj". Zasto mislis da odbrana stavlja ruke iza ledja kad protivnik sutira ili centrira? To nije prirodan polozaj... i ne izmisljaj

Open

pre 5 godina

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa
(Uki, 26. jun 2018 20:40)

Ne dozvoljava ti kompleks jer si penaldo bot!

Gerov

pre 5 godina

Kakvi razliciti kriterijumi sudjenja, da te bog sacuva! Pa ono nad Mitrovicem je bilo za crni karton. Ne volim Argentinu, da se razumemo. A ni Portugal, igraju prljavo. A Spance ne podnosim od SP 1982. To cisto pisem da neko ne pomisli da branim velikane. I bzvz sto se vracam na naseg Mitrovica, ali brateeeee... Morao sam! Molim za cudo, momci dajte sve od sebe. Piaemo svasta, ali svako, ama bas svako se potajno nada. Srbijaaa!

Grobfoster

pre 5 godina

Penal nije bio za Nigeriju jer je Roha prvo udarila lopta u glavu, nije bio direktan pad na ruku to je pokazao Cakir a evo sad i Ferdinand u studiu.
(Gary, 26. jun 2018 22:10)

To samo nisu videli navijaci Reala i fanovi Kristijana a znamo zbog cega

Kalimero

pre 5 godina

Proce Argentina danas, kao i Brazil sutra, Njemacka i ostali veliki! Zasto!? Ne zato sto su nepobedivi na terenu, nego što im niko nista ne može van terena! Sponzori, pare, velike pare se vrte oko njih i njihovih igrača, nikome nije u interesu da ispadnu! Ako treba bice 10 penala, crvenih kartona, poništenih golova...

Uki

pre 5 godina

perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)
(Drca, 26. jun 2018 20:17)

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa

ooo

pre 5 godina

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije.
(Djordje NS, 26. jun 2018 20:22)


Messi je u karijeri protiv najjačih reprezentacija Njemačke, Brazila, Portugala, Francuske, Čilea, Španije, Engleske, Urugvaja, Italije, Kolumbije postigao 19 golova. Ronaldo je protiv istih reprezentacija postigao tek 4 gola. 1 protiv Argentine i 3 protiv Španije.

Džoni

pre 5 godina

Nije bio penal iz razloga što je prvo zakačio loptu glavom pa je i njega samog iznenadila kada je pala na ruku(ovome je ostavio na tacni da da gol). Malo je ovo sa ovim VAR - om konfuzno, skoro svaka utakmica bar jedan penal? Onaj sviran za Nigeriju možda i nije bio, ovakvih zahvata ima na desetine na utakmici ali samo još više pokazuje koliko smo mi onda oštećeni protiv Švajcarske a i Brazilci koji su primili gol posle očiglednog guranja i faula u napadu. Ako ovako nastave da sude u korist Švajcarske biće još i Svetski prvaci?

Djordje NS

pre 5 godina

Hrvatski mediji objavili da je FIFA pritisnula HNS da Modric mora igrati.Tako da ga ovi ribari bolje ozlijede. Pa gdje ovo ima. Messi ocito ne smije ici doma neda FIFA. Sramota dabogda ispali i Argentinci i Brazilci i Njemci (ista prevara ko i ovi).
(Josip, 26. jun 2018 16:45)

Evo, vidimo da Modrić igra u utakmici potpuno nebitnoj za Hrvate umesto da ga Dalić odmara za nastavak prvenstva. Tako da ima istine u ovoj izjavi. Sponzorski projekat i najveća prevara savremenog fudbala. To se videlo i na prošlom prvenstvu kad je proglašen za najboljeg igrača prvenstva gde je i njega samog bila sramota.

Uvek objektivan

pre 5 godina

Sada pozivaju VAR za svaku glupost. Daleko od toga da mislim da je to jedini razlog naseg poraza, ali opet, dokle vise diskutabilnih odluka na nasu stetu???

Liverpool FC

pre 5 godina

Nije ga pokazao nego video a verovatno i troglavog zmaja :D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 26. jun 2018 22:30)

Hahaha! :-))))) Komentar dana!

room 1408

pre 5 godina

Igra Mesi i 10 balvana.Pa realno onda kad su nas odvalili pre 8 godina,kad nisu tad postali prvaci sa onakvom ekipom realno onda u ovom milienijumu neće sigurno.Sa Ajalom,Hajnceom,Sorinom,Krespom,Rikelmeom,..Sa ovim sigurno neće,..

neutralni felsh

pre 5 godina

Da mi je znati na cemu je Maradona,skoro zaspao u lozi,hahahaha
(Oliver, 26. jun 2018 20:47)


malo je pogresio tajming... preforsirao se pre utakmice ;)

cokipkijg

pre 5 godina

Oni sto su ga ogovarali treba usima da se pokriju i u misiju rupu da udju , perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)
(Drca, 26. jun 2018 20:17)
razmak posle zareza, molim te!

Amerikanac

pre 5 godina

A prozivali ste Mesija, dao gol i poginuo na terenu, tako se igra mali ! Nabijaj komplekse samo
(Alex, 26. jun 2018 22:02)

Pa ti si takav komičar da bi trebao da imaš svoj show. A što nam nije nabio komplekse protiv Hrvatske? Ili protiv Rome u LŠ? Nego eto našao je da se dokazuje protiv moćne fudbalske sile Nigerije.

Gary

pre 5 godina

Penal nije bio za Nigeriju jer je Roha prvo udarila lopta u glavu, nije bio direktan pad na ruku to je pokazao Cakir a evo sad i Ferdinand u studiu.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Deco moja ode Argentina u finale.Ne simpatisem Mesija ali velika je lova u igri.U grupi su imali posed lopte i gubili ili teško dolazili do šanse. Sa Francuzima će biti druga priča. Oni će graditi igru i pokušati dominirati nad loptom.U tom slučaju dovoljan je jedan beg Di Marije i kraj.Mnogo puta već viđeno.U drugoj utakmici Hrvati idu na Dance.Vrlo teška utakmica.Tamo opet čeka Španija.Ko god prođe neće u finale.Za finale treba snaga i sreća.Moje mišljenje finale Argentina Njemačka evtl. Belgija

x

pre 5 godina

@tako kako je

argentinci su vecim delom potomci italijana i to onih sa juga, a manjim delom potomci indijanaca, nemaca, spanaca, hrvata, pa ne cudi sto su takvi kakvi su. jedino lepo kod njih su dresovi

Xy

pre 5 godina

Sta vredi Var kada su pogledali i potvrdili da je penal, sta je trebalo da se sudi ono nad Mitrovicem. Direktan crveni obojici igraca koji su ga drzali

veliki strumf

pre 5 godina

@Milan Svako igranje rukom je prekrsaj? Veze ti decko nemas. Pa kad ne znas - edukuj se! Imas na netu Laws of the Game - to su pravila fudbalske igre pa pogledaj KADA je ruka kaznjiva! Drugo, imas tzv. RAP koji je objavila UEFA i prosle i ove godine - mozes da skines i da se sit nagledas brojnih situacija sa objasnjenjima kada je igranje rukom kaznjivo, a kada nije. Ovo veceras nije penal, kao sto nije bio ni juce kada je Kaseres sudio za Iran u 90. minutu i koji je zbog toga i spakovao kofere. Na tim klipovima u okviru RAP-a bas imas takve situacije, pa se malo edukuj i ne pisi kojesta.

ujka sem

pre 5 godina

Neka Argentinci pošalju zahvalu Hrvatima što nisu izgubili od Islanda.
(Harwy, 26. jun 2018 22:45)

Hrvatima je to bila duznost zbog gostoprimstva Argentine u proslosti.

Toni B.

pre 5 godina

Bice ludnica. Hrvatima treba cestitati na odlicnoj igri do sada. Argentina ce podesiti nisanske sprave veceras. Idu daleko na ovom SP...

Ćale

pre 5 godina

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa
(Uki, 26. jun 2018 20:40)

Isplači se biće ti lakše.

kralj

pre 5 godina

Maskeranu za ono jurenje sudije zuti pa crveni,ne volim ove iz JA samo zbog toga sto su prljavi da se i zabari postide.Veliki sam fan Argentine,naravno zbog Maradone ali apsolutno nezasluzeno su prosli dalje.Penal prvi po meni I jeste I nije ali ova ruka je cist kao suza.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Mislim da nijedna ekipa ne bi imala nikakve sanse protiv Francuza, ali svejedno, drago mi je zbog Argentine jer su ocajnicki zeleli, sad neka pokusaju...Samo sto ne vidim nacin na koji ce ovaj prespori i ocajni vezni red da parira Pogbi, Kanteu...Pa onda ova krila, Meza, Pavon, strasno...Jedino ako Mesi, Di Marija ili Aguero ne budu imali neki poseban soutajm, ali po svemu prikazanom do sada, tesko...Posebno sto ako neko poznaje Mesija, to su Varan i Umtiti.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Kakav crni penal, ovo je skandal. Ok drzi ga ali ovakvih kontakata ima mali milion a vidi se da Nigerijac nije pao zbog Maskeranovog drzanja nego se sam baca naprijed da bi pao. Uzasno blago receno.

Stai attento!

pre 5 godina

Koliko samo komentara “Penal za Nigeriju” itd, a kladim se da kojim slucajem Argentina nema Mesija niko se ne bi ni javio povodom toga... Zanimljiva utakmica isto kao i Iran-Portugal sinoc. Lp

Djordje NS

pre 5 godina

Zbog Mesija realovci ne spavaju kada navijaju za Real a veceras nece zbog Argentine, jel mnogo boli ili samo malo? hehe
(Stojke, 26. jun 2018 22:05)

Tako je svi negativni komentari dolaze od njih,nije lako kada im Mesi 10 godina unazad nabija komplekse.
(Srbin, 26. jun 2018 22:13)

Hahaha... Evo puni smo kompleksa od malog bradatog koji gricka čips kod kuće i gleda velikog Cristiana Ronalda kako podiže peti put "ušatog" u finalu LŠ. Puni smo kompleksa evo već skoro dve nedelje svetskog prvenstva gde se sve vreme priča o Ronaldova 4 gola i Messijevoj nemoći i kako dve utakmice napušta teren pognute glave. Puni smo kompleksa i zbog toga što već svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine i vašeg kepeca u sledeću rundu takmičenja uz neviđenu krađu. Dajte još neki kompleks nam nabrojte, možda imam još neki ali ga ne primećujem...

Partizan 1918

pre 5 godina

Sada Di Marija, Banega i Iguain da mu vade kestenje iz vatre?
(Milan, 26. jun 2018 20:01)

Prva dvojica do sada najgori na terenu.

Марко

pre 5 godina

И Аргентина има свог Крстајића. Ако прођу групу са оваквом шушом од селектора, свака им част.

Pavic

pre 5 godina

На страну срамотан пенал, али ова аргентина наспрам имена, класична група грађана...катастрофа од игре, ако се тако може и звати ово што приказују
(зуке, 26. jun 2018 21:17)

Kojih imena rodjače? Mesi Di Marija Iguain

Lav

pre 5 godina

Drugi penal za Nigeriju nije bio iz razloga sto je igrac Argentine prvo glavom zakacio loptu. Nije postojala nikakva neta da igra rukom. Naucite pravila pa komentarisite.

Milan

pre 5 godina

Zagovornici slobodne procene i prirodnih polozaja raznih delova tela su i doveli fudbal gde je sada. Vi ste tema za epizodu south parka. To je onda sport bez jasnih pravila i podlozan je kradji i manipulisanju. Zato ga sve manje ljudi i gleda.

Milan

pre 5 godina

@Milan Svako igranje rukom je prekrsaj? Veze ti decko nemas. Pa kad ne znas - edukuj se! Imas na netu Laws of the Game - to su pravila fudbalske igre pa pogledaj KADA je ruka kaznjiva! Drugo, imas tzv. RAP koji je objavila UEFA i prosle i ove godine - mozes da skines i da se sit nagledas brojnih situacija sa objasnjenjima kada je igranje rukom kaznjivo, a kada nije. Ovo veceras nije penal, kao sto nije bio ni juce kada je Kaseres sudio za Iran u 90. minutu i koji je zbog toga i spakovao kofere. Na tim klipovima u okviru RAP-a bas imas takve situacije, pa se malo edukuj i ne pisi kojesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 26. jun 2018 22:38)

In Fifa's Laws of the Game 2005, Law 12 says a free-kick or penalty will be awarded if a player "handles the ball in a careful and unhurried way. (except for the goalkeeper within his own penalty area)".

Referees are reminded that deliberately handling the ball is normally punished only by a direct free-kick or penalty kick if the offence occurred inside the penalty area.

However, the document fails to describe what constitutes deliberate handball, which places the responsibility firmly on the referee and referees' assistants.

Dakle nejasno i kao sto rekoh, nemojte da se pravite pametni.

neutralni felsh

pre 5 godina

(Milan, 26. jun 2018 22:17) Ja ne izmisljam nego ti ne poznajes elementarna pravila ove igre. Poredis drzanje ruku iza ledja odbrane prilikom centarsuta i polozaj ruke u skoku. Sto ne probas da skocis sa rukama iza ledja da vidis kakav odraz i balans ces imati? Uostalom, sudija je pregledao snimak i ispravno postupio a ti sada pisi sta god zelis. Pozdrav
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 22:39)


promeni niknejm, zivota ti :)

Kristina

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.
To bi bio klasik.
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.

Nathan

pre 5 godina

Ovo tako nije fer. Kako se cini imacemo u jednom delu zreba Urugvaj, Portugal, Argentinu, Francusku, Nemacku, Brazil, Belgiju, Kolumbiju a u drugom delu Spanci nece imati nikog jakog?! Kako oni uvek imaju srece ne mogu da verujem. Ne bi ovamo izbacili nikog sem Argentine a sad su vec u finalu jedino Hrvatska i Engleska onako solidne ali daleko od prve kategorije.

milence

pre 5 godina

namesteno prvenstvo skroz..ovo penal?....kladionice ce da uniste fudbal....ovo vise blage veze s mozgom nema. Ako sudija ovog ranga ne vidi da je faul isfoliran ( a vidi se iz druge galaksije) onda ili debelo mora da se nesto menja sto se tice sudjenja i sudija ili je u pitanju ono prvo...u svakom slucaju ja ovo vise ne gledam..imam pametnija posla...

slobo.b.

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.
(., 26. jun 2018 21:11)

I sta radi još?
Baca se teatralno unazad,prividno iz aviona.

Jovan

pre 5 godina

Najnepravednije svetsko prvenstvo, najgori prolaze, samo ekipe pune zvezda i oni koji debelo plate. Uvek isti idu dalje, nikada ali nikada nisu oni osteceni vec su uvek nepravedno osteceni mali koje bruralno kradu.
Mi sutra ne mozemo da pobedimo makar igrali najbolje na svetu, pokrasce nas i namestice da prodje Brazil.

Marko

pre 5 godina

Aha, menjanje teza tako što im savija vratove. Pa ko će da sudi povlačenje ako su ti ruke savijene oko glave odbrambenih igrača?
(Negativni, 26. jun 2018 23:50)

Nismo ni slepi ni budale.

Mitrovic je izmedju dvojce Svajcaraca. Igrac koji je ispred njega se oslanja na Mitrovica, a Mitrovic ga odguruje od sebe..medjutim dok on to radi, drugi Svajcarac ga hvata u s sa rukama i bukvalno baca na zemlju, Mitrovic reflksno hvata za dres onog prvog Svajcarca sto se naslanja na njega i povlaci ga za sobom..sva trojca padaju.

1.Nije prekrsaj od strane Svajcara koji se naslanja
2. Nije preksaj Mitrovica koji ga pomalo odguruje u borbi za poziciju
3. Bio bi preksaj Mitrovica da ga je odmah povukao za dres i oborio
4. Jeste preksaj za crveni karton i penal, obaranje Mitrovica od strane drugog Svajcarca.

Tacka.

Djordje NS

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije. Tako je isto dobar protiv Leganesa i Eibara.

CJC

pre 5 godina

Zašto sumnjiv?
Pa lepo se vidi da ga drži, i jos su provjerili i potvrdili?
Sta sad, Maskerano je pametan sto drži ovog a onaj je budala sto stoji mirno?

Crveni karton

pre 5 godina

Zašto nije crveni karton dobio umesto žutog???

Sprečen Di Marija da postigne gol.

Ako se i ovde pokrade ARG onda nama ima da sude 3 penala...

Oni se već dogovorili pre 4 god sve

Mika

pre 5 godina

argentini ne vredi ni sto hrvati vode.neznaju sta ce lose igraju..opet ce se unervoziti i igrati prljavo u ocaju..mesi samo individua.

Nathan

pre 5 godina

Koliko su mi smesni argentinci koji jednu Nigeriju jedva pobede i ovoliko slave... Protiv francuza nemaju teoretske sanse, da slave ako ne izgube 3,4 razlike. Ali posto ih ne volim drago mi da su prosli da dozive jos jednu blamazu. Sto se tice druge utakmice hrvatska ima odlican tim ali ove tri pobede im bas ne idu u prilog ako misle da idu do kraja. 1/4 finale plafon pogotovo sa Lovrenom koji je jos jednom pokazao kakav je 'igrac'.

hmmm

pre 5 godina

Čakir je čovjek od zadatka. On nije svirao penal Bayernu protiv Reala ove sezone zbog igranja rukom Marcela iako je to čitav svijet vidio.

Malkom

pre 5 godina

Zagovornici slobodne procene i prirodnih polozaja raznih delova tela su i doveli fudbal gde je sada. Vi ste tema za epizodu south parka. To je onda sport bez jasnih pravila i podlozan je kradji i manipulisanju. Zato ga sve manje ljudi i gleda.
(Milan, 26. jun 2018 22:34)

U pravu si. Sve manje ljudi ga gleda. Zahvaljujemo ti "na ljubaznoŠĆU"!

Hhulk#12

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1410958#k27488960

Trolu jedan kako te vise nije sramota,kako ti ne dosadi ?
Gde si da komentarises prve 2 utakmice carobnjaka ?
Svima je preko glave tvog obozavanja madjionicara,nadji hobi neki,ostavi ljude da vole koga vole.

neutralni felsh

pre 5 godina

neutralni felsh, 26. jun 2018 23:09) Smislicu nesto inspirativnije, moj neutralni. Pozdrav za tebe i brata facts!
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 23:13)


hvala, takodje! :)

drvobradi

pre 5 godina

Argentina nije imala 2 pasa u prostor ili ispred igraca. Uglavnom dodaju iza coveka i uspore napad. Toliko sporo, neprecizno, bezidejno igraju da je to neverovatno.

Andrija

pre 5 godina

Bravo, Gaučosi! Bravo, Mesi! Drago mi je zbog njega jer ne znam šta bi bilo da su ispali,da li bi se ubio ili šta,zato mi je drago zbog Mesija. Mesi ima s kim da igra,ali loš je selektor. Sampaoli drži u igri Akunju,Mezu,Taljafika,večeras udje Roho i da gol za pobedu. Pravi klasik nas čeka već u 1/8 finala kad budu igrali Argentina-Francuska. Ja više volim Mesija ali i Ronaldo je veliki igrač i drago mi je što su obojica prošli dalje. U nokaut fazi sve je moguće i mislim da nema favorita. Mislim da je ovo poslednja šansa za obojicu da osvoje Svetsko prvenstvo. 2022, Mesi će imati 35 godina,a Ronaldo 38,tako da je ovo verovatno zadnja šansa da osvoje po meni važniji i cenjeniji od Lige Šampiona. Maradona me je baš nasmejao... Voleo bih da osvoje ili Ronaldo ili Mesi ali ne bih voleo da osvoji Nejmar,jer se mnogo folira,i baš mi je drago što možemo sutra da izbacimo Brazil. Srećno sutra,nadam se da ćemo dobiti ali u svakom slučaju biće baš dobar i nadam se efikasan fudbal u nastavku turnira.

milence

pre 5 godina

italijani kada su postali svetski prvaci u grupi su bili na ivici ponora da ispadnu...a onda neki tamo Rosi je u nastavku poludeo..i ostalo je istorija...tako da to po grupama nista ne mora da znaci...

abvgd

pre 5 godina

Ronaldo inace najbrzi sprint na ovom Prvenstvu do sada, a 33 godine.
(BlueBlueBlue, 27. jun 2018 00:00)

Pa nek se bavi atletikom onda hahahahahahha Ili nek pocne da uci da dribla, ako mu nije kasno sa 33 godine.

.

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.

palop

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Bice klasik od 0 do 1 gol...

šime

pre 5 godina

nedosuđeni jedanaesterac za nigeriju. isto i za srbiju. čak ni var nije pomogao jer ga sudac nije prihvatio a protiv srbije ni primijenio. čudno.

Stef

pre 5 godina

ljepsi je ovaj gol mesija nego 100 predhodnih ronaldovih...auuu kakav prijem
(kevin gar, 26. jun 2018 20:16)

Ma da, izignoriši asistenciju Banege koji je tim pasom odradio 80% posla. Samo Mesi, Mesi, Mesi.. Klinac.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Да се и Меси упише у листу стрелаца лол Ево пенал за Нигерију док куцам коментар. Волео бих да победи Нигерија, стекли су моје симпатије још на светском првенству 1994. Раније ми је Аргентина била симпатична, али није више...

Negativni

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.

.орг

pre 5 godina

@x
не пиши глупости и не буди прост. ако можеш.
p.s. 1/3 аргентинаца је пореклом из италије.

Negativni

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.
(negativni neutralni ph 5.5, 26. jun 2018 23:27)

Aha, menjanje teza tako što im savija vratove. Pa ko će da sudi povlačenje ako su ti ruke savijene oko glave odbrambenih igrača?

Sandzak

pre 5 godina

Kada Banega salje loptu Messi trci 27 km na sat i kada je u vazduhu prima dostize brzinu od 34 km na sat.. u medjuvremenu je spusta prvo na koljeno pa polako na kopacku i pang desnom pod raklje.. Mama mia.. Covjek nije sa ove planete!!

Diata

pre 5 godina

Prvi put da ćelavi izlazi sa najjacom postavom ako se tako moze nazvati, fali Dibala ali opet i ovaj tim je bolji od igraca koji su igrali u prethodne dve utakmice.

Giga

pre 5 godina

Rusija je izuzetno loše organizovala ovaj Mundijal. Počevši od terena koji su kao njive pa sve do ove gluposti zvane "VAR".
Katar koji je veličine CG ima da napravi bolje prvenstvo sa mnogo lepšim stadionima, boljim terenima, boljom tehnologijom i grafikom.
Rusi, drž'te se hokeja na ledu.

Djordje NS

pre 5 godina

@ da da

A što ti ne dođeš da me pošalješ u krevet na spavanje? Sad si napokon na raspustu pa te mama još nije poslala u krevet? Kladim se da mogu ćale da ti budem.

mbappe

pre 5 godina

Ovaj selektor opet promesao sastav na klupi mu Dibala I Aguero a igraju mu neki anonimusi.....Messi igra sam mora I da da gol I da im namesti sansu inace bez njega su u rangu Luksemburga......

Posmatrač

pre 5 godina

Onaj dedo medio je čista nekultura od strane igračke legende kao što je Maradona. Utakmica je bila dobra sa razlikom da je mogao se desi da Nigerijci odu dalje al'Gaučosi se izvukoše nekako uprkos loši joj igri u grupi. No kako god sa Francuzima tu bi moglo bit svašta ali klasiko u najavi to stoji da će bit.

Liverpool FC

pre 5 godina

Penaldo botovi na aparatima hahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sekula, 26. jun 2018 21:59)

O,ne,pocinje...

"...ne izlazite nikuda,iz zakljucanih stanova..."

Kontras

pre 5 godina

@ Negativni

Ceo svet, cak i britanci koji nas tradicionalno ne vole, kaze da je bio cist penal nad Mitrovicem. Britanci, ej britanci, kazu da je srpska reprezentacija pokradena.

Jedan amerikanac kaze za nedosudjen penal nad Mitrovicem: "Ovaj penal je NAJOCIGLEDNIJI koji sam video u svom zivotu."

Gde je Mitrovic trebalo da stavi ruke dok pokusava da skoci? U vazduhu? Ti vidis njegove ruke, a ne vidis DVA svajcarska fudbalera koji ga drze i obaraju na zemlju. Pritom, jedan uopste i NE GLEDA gde je lopta. Covece, pa ono je u rvanju faul, a ne u fudbalu.

Ono nije cak ni sumnjiva situacija. Ono je APSOLUTNO CIST PENAL za ceo svet osim za svajcarce, albance i tebe. Sudija namerno nije hteo da ga dosudi.

vlada82

pre 5 godina

Super, prosla Argentina, sve je to lepo, ali sa ovakvom igrom ja prosto ne vidim nacin kako oni mogu da pobede Francusku. Pa ovi su bolji od njih na svakoj poziciji i to duplo. Naravno, osim Mesija.

Amerikanac

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Pa on i da pokida ovu utakmicu da li to moze da pokrije prethodne ocajne partije? Da li je bolji od Ronalda koji je od tri utakmice dve odigrao vrhunski? On moze da bude najbolji samo nekome poput tebe, ko verovatno misli da trpanje Eibara i Numasije cini nekoga najboljim svih vremena.

Negativni

pre 5 godina

Kakav majstorski prijem lopte. Možete da pričate šta hoćete, čovek je već deceniju najbolji igrač na svetu. Bilo bi bezveze da ga ne gledamo u nokaut fazi, iako sa Francuskom nemaju mnogo šansi. Ipak je Argentina igrački vrlo tanka, bilo bi pravo čudo da dodju do polufinala. Ipak, nadam se da ćemo ga gledati još, jer majstora više nema.

Asdf

pre 5 godina

Odbrana Argentine kao da se trudi da upropasti Mesiju sve sto ovaj uradi.Nije Mesi puno uradio,ali toliko losih dodavanja,penal...jako losa ekipa,ako prodju,bice to samo na individualni napadacki kvalitet

Nikola

pre 5 godina

Negativni, 26. jun 2018 23:06 Jel stvarno misliš to sto si napisao ili se samo zezas? Ako stvarno misliš onda je to najgori slučaj auto šovinizma koji sam video ovde. A bilo ih je poprilično.

ziko

pre 5 godina

A sad lepo sedneš za računar pa na youtube i pogledaš sve te utakmice koje si pobrojao kao krađe pa ako imaš imalo obraza vratiš se ovde i javno izviniš.
(Djordje NS, 27. jun 2018 00:39)


Nema potrebe da gledam ja sam vec video. Tebi je sad ovo trebao biti penal za Nigeriju, a nije ti bilo za penal kada je Marselo pogođen direktno u ruku protiv Bajerna, a utakmicu je sudio Čakir kao i jucer Nigerija - Argentina. A Realove krađe protiv Bajerna 2017 i PSŽ-a ove sezone su najvece krađe u istoriji fudbala. Da nemaju sudije Real ne bi bio ni blizu najveceg kluba.

Mrle

pre 5 godina

Jeste penal za NIG ali ljudi realno koliko ovi Argentinci zive za fudbal pogledaj ti te face. Tolika iskrena radost kao da im je neko dao neznam sta na ovom svetu. E zato zasluzuju da prodju i stvarno trce bacaju se bore se ali da nemaju pojma nemaju. Razmontirace ih Mbape i Grizman bolje za njih da su ispali.

Filip

pre 5 godina

Kevin gar
Lepsi ovaj gol od 100 Ronaldovih? Koliko covek mora da bude nerealan da ovaj sjajan prijem i sut kroz usi uporedjuje sa onim slobodnjakom protiv Spanije recimo

facts

pre 5 godina

-Peleov zadnji gol na SP je bio kada je imao 29 god i 241 dan (4-1 Italija 1970).
-Roho je postigao 2. gol za ARG na SP, oba puta za pobedu i oba puta protiv Nigerije (3-2 2014 i 2-1 2018).
-Mozes je 2. igrač Nigerije koji je dao gol sa penala. Prvi je dao Jakubu (2-2 Južna Koreja 2010).
-ARG je u zadnjih 6 pobeda na SP, pobeđivala sa 1 golom razlike (2-1 BiH, 1-0 Iran, 3-2 Nigerija, 1-0 Švajcarska, 1-0 Belgija i 2-1 Nigerija)!
-Učinak ARG protiv Nigerije (5-0-0) je najveći 100% učinak 1 tima u istoriji SP!
ISTORIJSKI REKORD! Igrači ARG sa najviše pobeda na SP:
12 MESI (na 18 mečeva), MASKERANO (19) i Maradona (21)
Mesi: 12-3-3; Maskerano: 12-4-3; Maradona: 12-4-5.
-Od kada pobeda donosi 3 boda, ARG je postala 5. tim koji se plasirao dalje nakon što su u grupi imali 1 bod u prva 2 kola na SP:
2002 Turska i Paragvaj
2010 Slovačka
2014 Grčka
2018 ARG (1-1 Island, 0-3 Hrvatska i 2-1 Nigerija).
-Zadnja 2 igrača ARG koji su napravili penal na SP:
Poketino (protiv Engleske 2002)
MASKERANO (protiv Nigerije 2018).
-Mesi NIKADA nije bio eliminisan u grupnoj fazi (23/23, SP, KA, OI i LS)!
-Mesi je 1. put dobio žuti karton na SP!
-Mesi na SP: 6 golova i 4 asist na 18 mečeva (12-3-3)!
-Mesi za 1. tim ARG: 65 golova i 38 asist na 127 mečeva (77-28-22)!
-Najbolji strelci ARG na SP:
10 Batistuta
8 Stabile i Maradona
6 Kempes i MESI.

Pozdrav!

Amerikanac

pre 5 godina

Gde su oni sto su govorili Mesi se vraca kuci?
(Heroj, 26. jun 2018 20:43)

Samo polako! I Srbija je vodila na poluvremenu. A i ako prodju grupu onda idu malo jace reprezentacije od Nigerije, poput Hrvatske npr hahaha.

neutralni felsh

pre 5 godina

(Negativni, 26. jun 2018 23:06) 

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.
(negativni neutralni ph 5.5, 26. jun 2018 23:27)


los ti je primer - govoris o obostranom povlacenju.

Proto Ganci

pre 5 godina

Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)


Obrati paznju sta si napusao i dobro razmisli. "Obojici je savio vratove" kazes ti u nastupu hiper objektivnosti, i stoga nije prekrsaj uprkos tome sto su ga obojica drzala sa obe ruke i povlacila. Iz ovoga se vidi da fudbal nisi igrao ni kao dete iza zgrade jer bi u protivnom razumeo kretnje i polozaj ruku Mitrovica. Kao sto sam napisao pre neki dan jos jednom ekspertu sa ovog sajta, predji na karling, ne razumes ti ovu igru.

Djordje NS

pre 5 godina

Evo prvi gol Messija i odmah kreće delirijum klinčadije i čuveni komentari tipa "magija". Kakav gol da je dao bili bi ovakvi komentari. Kakvi bi tek bili komentari da je dao gol kao Guarežma, Kutinjo, Modrić ili Ronaldo (3 gol Špancima)? To bi bilo neizdrživo... Ali to kreće i od medija, odmah ide naslov Meeeessiiiiiii... Kakva propaganda.

neutralni felsh

pre 5 godina

Stativa koliko nema srece Mesi, ove godine je bar 20 puta pogodio okvir gola
(Stokmen, 26. jun 2018 20:36)


stativa nije okvir gola ;)

Kontras

pre 5 godina

@ negativni

Ja ne sta je jos po tebi trebalo da se desi Mitrovicu nakon sto su ga vukli i oborili dvojica svajcaraca pa da sudija dosudi Srbiji penal? Da pocnu da biju Mitrovica u sesnaestercu mozda?

johan

pre 5 godina

Cakir odlican, vrhunsko sudjenje bez zezanja.

Ima jos jedna problematicna stvar u fudbalu koju VAR i ne dotice, a to je zadrzavanje vremena.

- izlezavanje po terenu
- glumatatanje
- oduguvlacenje kod obicnog auta
- odugovlacenje kod ostalih prekida
- grcevi :)
- pregledavanje VAR-a

To se moze resiti na veoma prost nacin. Stopirati vreme kod prekida u poslednjih 10 minuta. Ima toga u svim ostalim sportovima...

Razmotrite jedan paradoks sistema koji je sada na snazi i videcete kako to nema blage veze sa sportom.

Elem, bilo je toga i na ovoj utakmici. Nigerija je odugovlacila vreme od izjednacenja. Napucali su jedno 5-6 minuta nadoknade realno. Argentina daje gol u finisu, i sada mora da igra zaustavno vreme koje je korisceno protiv njih. Prema tome, Nigeriji je odugovlacenje bila win-win situacija u smislu: "Ako kojim slucajem i primimo gol, imacemo vise vremena za napad kako bi izjednacili". To treba zabraniti.

zimzeleni

pre 5 godina

Tesko je penaldovcima da podnesu cinjenicu da je samo jedan potez Mesija bolji i lepsi od svega sto je njihov junak do sada uradio.

mild

pre 5 godina

Koliko god gotivio Islandjane nije nokaut faza prava ako Argentine nema.Mesi je zasluzio to bez obzira sto se jako slabo pokazao do ove utakmice.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina. 
To bi bio klasik. 
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34)

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.

neutralni felsh

pre 5 godina

ostecena nigerija za jos jedan. dajte messiju jos jednu sansu da pogodi s kreca molim vas,mozda ovaj put bude precizan
(sveznalac, 26. jun 2018 21:36)


jedan je penaldo ;)

neutralni felsh

pre 5 godina

Stativa koliko nema srece Mesi, ove godine je bar 20 puta pogodio okvir gola 
(Stokmen, 26. jun 2018 20:36) 


stativa nije okvir gola ;)
(neutralni felsh, 26. jun 2018 20:59)


neznalice lupaju minuse.

Kontras

pre 5 godina

Tesko da ce argentinci sa ovom igrom daleko iako bih voleo da pobede francuze. Videcemo.

I ova utakmica pokazuje da favoriti tesko pobedjuju na ovom SP. Setimo se i Nemacke protiv Svedske, Brazila protiv prosecne Kostarike itd.

To znaci da imamo sanse protiv Brazila sutra. Ukoliko muskom igrom dodjemo do egal zavrsnice sve je moguce. Oni ce postajati sve nervozniji ako ne povedu i zavrse posao na vreme. A mi treba da budemo pametni i docekamo polukontru, prekid... Kad ako ne danas?

lumenarević

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan?
Arg 2
Fra x2
Por x2
Spa 1x
Bra 1 i 3+
Šva 1
Nem 2

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa

Poqeiuer

pre 5 godina

(Djordje NS, 27. jun 2018 00:39) Kako se jos uvek secas te kradje protiv Celzija od pre 10-ak godina( jel to ona utakmica na kojoj je Barselona skoro celo poluvreme igrala sa igracem manje na pravdi Boga?) a zaboravljas ove sramote u Ls poslednjih sezona? A za driblinge nemoj da argumente nalazis na youtubu,za svako igraca mozes da napravis lep klip ali to nije relevantno,postoje ljudi koji ih broje i vec godinama Ronaldo jedva bude u prvih 100 igraca. Sveo je igru na kampovanje u petercu i cekanje zicera

Jole

pre 5 godina

Nigerija pokradena.
(Mare, 26. jun 2018 21:48)


seti se faula nad di marijom pa onda pricaj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 27. jun 2018 00:00)

Mislis onaj start za penal? Pa nije ga ni potkacio! Imas snimak na youtube

neutralni felsh

pre 5 godina

Hahahaha...Roho majstore! Pa zar se upravo njemu niste isčuđavali i krstili kad ste komentarisali sa kim sve Messi treba da igra na ovom prvenstvu. A sada je majstor? Neverovatni ste u svom neznanju.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:45)


kabaljero (g)  
salvio, merkado, otamendi, roho  
maskerano  
mesi, banega  
dibala, iguain, aguero (di marija)  

startna za nigeriju.  
mesi najzad malo da oznoji dres a ne da se seta bez lopte kao na sprovodu a dibala da nauci kad da se "prepusti" i napravi mesto kad mesi povede loptu svojom desnom stranom.  

vec sam ranije pisao da je cudno sto sampaoli nije zvao pastorea (milan, psg) koji je vrlo pristojan i iskusan igrac sredine terena. bas zato sto argentini nedostaje stabilna i agilna sredina terena za ono sto vec 2 utakmice bezuspesno pokusavali - umrtvljavanje tempa igre i potom kratki pasovi na mesija koji posle odlucuje sta ce sa njima.  
sinoc skoro da nisu stigli ni da pokusaju, jer je mesi odmah zatvoren a aguero udvojen, bez mnogo igraca sredine koji mogu da nagaze loptu i malo prosetaju protivnika po centru da bi tu smanjio presing - da bi se napravio prostor za mesija.  
rakitic i modric su dobro znali kako ce da odigra mesi i jos par argentinskih igraca, jer igraju vec godinama i medjusobno i zajedno... pritom su bili misterija za argentinske igrace tipa meza perez akuna taljafiko, koji se nisu cesto sretali sa gorenavedenima. zato su se upustili u trcanje poput muva bez glava, uz rastucu tremu kako je utakmica odmicala.  
efekat: umesto da pariraju, nagaze loptu i oprezno jure rezultat (hrvatima je igrao i remi), hrvati su ih dohvatili u mashinu jer imaju iskusnije igrace koji umeju da odigraju "igru bez igre" i onda naprave naglu stihiju.  
argentini je jedini izlaz hitna smena selektora i neki smiren vrsilac duznosti (tata martin?) koji ce probati proverena i rezonska resenja na pozicijama (gornji primer) - onda da probaju da napune nigeriju. i mole boga da u medjuvremenu island protiv hrvatske i nigerije ne upise 3 boda.  
ako prodju grupu, dobro ce im doci par dana pauze pred plejof, da probaju da se konsoliduju i prisete zasto su dosli u rusiju.
? (neutralni felsh, 22. jun 2018 18:43) 

Sandzak

pre 5 godina

Da je sudija iskljucio igraca Nigrije za prekrsaj nad Di Marijom kada je sam bio pred golmanom Argentina bi dobila i 4 0. Tada je vodila 1 0 a bilo tek prvo poluvrijeme..

Djordje NS

pre 5 godina

@ ziko

A sad lepo sedneš za računar pa na youtube i pogledaš sve te utakmice koje si pobrojao kao krađe pa ako imaš imalo obraza vratiš se ovde i javno izviniš. A onda pogledaš utakmice Barselone protiv PSG-a i Čelsija i nakon što vidiš najveće krađe u istoriji fudbala bar jedno vreme povučeš iz pisanja komentara barem dok ne naučiš neke osnovne stvari. Pominjao si ovih dana i to kako Ronaldo ne zna da dribla i još neke druge gluposti na koje ne želim da gubim vreme tako da i to imaš na jutjubu pa pogledaj malo:

https://www.youtube.com/watch?v=Pzh2-JE7Ilg
https://www.youtube.com/watch?v=g9FHe7Is0nU
https://www.youtube.com/watch?v=v4fu-Ur_aYM
https://www.youtube.com/watch?v=2sJKHj2YVHc&list=RD2sJKHj2YVHc&start_radio=1

Ima toga još jako mnogo pa traži sam.

Tales

pre 5 godina

@Negativni gadno si istripovo da budes kontra vjetru. Samo da dam svoje misljenje na Kisovu recenicu koju si citiro. Cinjenica je da neki vise kolju od drugih, pa tako da smo dozvolili tim drugima da rade sta hoce ne bi ostalo nista od nas. Dok smo mi vec imali tu sansu i pokazali smo se da nismo bas toliki zlocinci. Pozdrav! I jos da dodam da je jedan Prosinecki, koji je za tebe i sve nas Bog za fudbal, na sred Hrt, pred citavok hrvatskom rekao da je cist faul, dupli. A kad su mu rekli pa Mitrovic je njih drzao rukama, on je odgovorio pa najbolje da je stojo ko kip citavu utakmicu. I molim te ako budes odgovaro nemoj na pravoois bzv gubit vrijeme i skrecati sa teme, osim ako si zaista negativan. Jos jedAn pozdrav!

СрбијаСпорт

pre 5 godina

Леп почетак Нигерије, сјајним дефанзивним кретњама су затварали Аргентинце, који су били већ довољно збуњени да губе чисте лопте. У нападу лепа игра, у трогловима, тачни пасеви и дисциплиновано, али просто против овакве поставе Аргетине их је коштала буквлано прва грешка, штопер Нигеријаца оклева да дода првом до себе, вуче лопту, даје лош пас прескачући линије, што је проузроковало непостављеност Нигеријаца у одбрани, а генијалном Месију нису довољне две овакве шансе.
Искрено говорећи волео бих да видим ову екипу Нигерије пре Аргентинаца у нок-аут фази, али обе екипе играју допадљив и брз фудбал и имају могућности за тако нешто, тако да ми неће бити жао ко год прошао, за разлику од неких других екипа на овом првенству...

Pera Pisar

pre 5 godina

Одион Игало, бивши играч Вотфорда, ме посетио на мистерију Вилфреда Захе из Кристал Паласа, зашто је лик одлучио да игра за Обалу Слоноваче кад би сада био главни играч Енглеске ???

msbravomk

pre 5 godina

Odlicna utakmica prava takmicarska sa puno naboja eliminaciona, bravo za Mesi mislim da Sampaoli gresi sta stava Iguain po meni Dibala treba igrati vise, neko ovde naveo kostur gdje ostali su ednoj polovini jaci na imena timovi a u drugoj slabii a ko i’m e kriv na Argentinci Njemci sta zavrsavaju druge u svojoj grupi kao sta e jedan klinac naveo kad je Ronaldo promasio penal da taj penal nista ne kosta Portugal( ocigledan navijac Real) e gresis mali da e Ronaldo zabio Portugal bi bio prvi i sad bi bio u toj laksi deo kostura tako taj penal e mozda Portugal kostao finala i videlo se sinoc ko e najbolji igrac ove generacije. Do sad radi VAR smo imali na svaku utakmicu penal mislim da sad malo ce da sudije namaliti i da ce dozvoliti malo tvrdu igru

Sandzak

pre 5 godina

Da je sudija iskljucio igraca Nigrije za prekrsaj nad Di Marijom kada je sam bio pred golmanom Argentina bi dobila i 4 0. Tada je vodila 1 0 a bilo tek prvo poluvrijeme..

Djordje NS

pre 5 godina

@ ziko

Sve sam ti napisao u prethodnom komentaru, pa čak i ovo šta me ponovo pitaš. A sad što bi ti da se praviš lud a ja da ti pišem ovde do sutra nemam nameru.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina. 
To bi bio klasik. 
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34)

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.

Giga

pre 5 godina

Rusija je izuzetno loše organizovala ovaj Mundijal. Počevši od terena koji su kao njive pa sve do ove gluposti zvane "VAR".
Katar koji je veličine CG ima da napravi bolje prvenstvo sa mnogo lepšim stadionima, boljim terenima, boljom tehnologijom i grafikom.
Rusi, drž'te se hokeja na ledu.

facts

pre 5 godina

2. deo

-Mesi (2006, 2014 i 2018) je 3. igrač ARG u istoriji koji je bio strelac na 3 SP, nakon Maradone (1982, 1986 i 1994) i Batistute (1994, 1998 i 2002)!
ISTORIJSKI SVETSKI REKORD! Mesi je postao 1. igrač u istoriji SP koji je bio strelac kao tinejdžer (18 godina i 357 dana u 2006), u svojim dvadesetim (između 26 god i 356 dana i 27 god i 1 dana u 2014) i u svojim tridesetim godinama (31 god i 2 dana u 2018)!
ISTORIJSKI REKORD! Mesi je igrač sa najviše kompletiranih driblinga u istoriji SP (od 1966.)! Lista:
107 MESI
105 Maradona
78 Žairzinjo
61 Kempes.
-Stadion u Sankt Peterburgu je 100. stadion na kojem je Mesi dao gol za 1. tim ARG i Barse! Mesi je het trikom protiv Haitija došao do cifre od 100 timova kojima je dao golove za 1. tim ARG i Barse!
-Roho je 2. defanzivac ARG koji je dao 2+ gola za ARG na SP, nakon Daniela Pasarele (3 gola).
-Mesi je prošao grupnu fazu na svakom od 23 glavna turnira u kojima je igrao za zemlju i klub (SP, Kopa Amerika, Olimpijske Igre i LS)!
-Mesi protiv Nigerije: 3 gola i 1 asist na 4 meča (4-0-0)!
-Mesi je samo 1 igrao na svoj rođendan (24.6), 2-1 Meksiko na SP 2006. Bio je to njegov 19. rođendan na meču gde je nosio broj 19 na dresu.
-Igrač meča je Mesi!

Pozdrav!

Uki

pre 5 godina

perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)
(Drca, 26. jun 2018 20:17)

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa

Novosadski deran

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :)) 
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59)

Znaci, sedis na gajbi kod matoraca

Djordje NS

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije. Tako je isto dobar protiv Leganesa i Eibara.

Negativni

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.
(negativni neutralni ph 5.5, 26. jun 2018 23:27)

Aha, menjanje teza tako što im savija vratove. Pa ko će da sudi povlačenje ako su ti ruke savijene oko glave odbrambenih igrača?

neutralni felsh

pre 5 godina

(Negativni, 26. jun 2018 23:06) 

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.
(negativni neutralni ph 5.5, 26. jun 2018 23:27)


los ti je primer - govoris o obostranom povlacenju.

Carlito

pre 5 godina

Nisam mesijev fan ali ovaj prijem i kontrola lopte kod gola se vidjaju jako retko.sa ovim se ili rodis ili ne,tu trening ne pomaze i po meni je ovo najlepsi potez svetskog do sada

Negativni

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.

Djordje NS

pre 5 godina

Zbog Mesija realovci ne spavaju kada navijaju za Real a veceras nece zbog Argentine, jel mnogo boli ili samo malo? hehe
(Stojke, 26. jun 2018 22:05)

Tako je svi negativni komentari dolaze od njih,nije lako kada im Mesi 10 godina unazad nabija komplekse.
(Srbin, 26. jun 2018 22:13)

Hahaha... Evo puni smo kompleksa od malog bradatog koji gricka čips kod kuće i gleda velikog Cristiana Ronalda kako podiže peti put "ušatog" u finalu LŠ. Puni smo kompleksa evo već skoro dve nedelje svetskog prvenstva gde se sve vreme priča o Ronaldova 4 gola i Messijevoj nemoći i kako dve utakmice napušta teren pognute glave. Puni smo kompleksa i zbog toga što već svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine i vašeg kepeca u sledeću rundu takmičenja uz neviđenu krađu. Dajte još neki kompleks nam nabrojte, možda imam još neki ali ga ne primećujem...

Amerikanac

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Pa on i da pokida ovu utakmicu da li to moze da pokrije prethodne ocajne partije? Da li je bolji od Ronalda koji je od tri utakmice dve odigrao vrhunski? On moze da bude najbolji samo nekome poput tebe, ko verovatno misli da trpanje Eibara i Numasije cini nekoga najboljim svih vremena.

StarChaser

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :))
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.

Oliver

pre 5 godina

Kakvo ruglo je onaj Diego Armando postao, cega li se nashmrkao i nalokao, jedva gleda, onaj ga drzi da ne padne sa tribine. Ne znam sto ga reditelj prenosa uporno prikazuje, potpuno neprimereno. A tek ona dva casovnika na svakoj ruci, koja seljachina....
(jsdp, 2

Ne huli jeretice. Reditelj ispravno prikazuje najveceg fudbalera ikada,a ti se pitas zasto prikazuje fudbalskog Boga,koji ima svoju religiju i crkvu u Argentini cija je prva zapovest: Ne imaj drugog Boga sem Maradone!!!

Milan

pre 5 godina

Za dezurne nepoznavaoce pravila, penal se ne svira u toj situaciji ako igraca lopta prvo pogodi u glavu pa se odbije u ruku zato sto je ruka stajala u prirodnom polozaju za stanje skoka. Drugo, ko je kriv igracu Nigerije do kog je lopta dosla sto iz izgledne situacije nije dao gol? Ja razumem da ima mnogo ostrascenih ljudi ovde koji su zeleli da Argentina ode kuci, mozda i jesu zasluzili da odu, ali mozete samo da kmecite. Poyy
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 22:05)

Svako igranje rukom je prekrsaj, a poslednjih godina se odomacio "prirodni polozaj". Zasto mislis da odbrana stavlja ruke iza ledja kad protivnik sutira ili centrira? To nije prirodan polozaj... i ne izmisljaj

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji
(Fot11, 26. jun 2018 19:58)

Protiv Nigerije? Bas.

neutralni felsh

pre 5 godina

Pa on i da pokida ovu utakmicu da li to moze da pokrije prethodne ocajne partije? Da li je bolji od Ronalda koji je od tri utakmice dve odigrao vrhunski? On moze da bude najbolji samo nekome poput tebe, ko verovatno misli da trpanje Eibara i Numasije cini nekoga najboljim svih vremena.
(Amerikanac, 26. jun 2018 20:14)


mnoga danasnja deca stvarno nemaju ni elementarnog postovanja.

lumenarević

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan?
Arg 2
Fra x2
Por x2
Spa 1x
Bra 1 i 3+
Šva 1
Nem 2

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa

facts

pre 5 godina

-Bio je to 9. (i 5. na SP) duel između Argentine (ARG) i Nigerije, uz učinak ARG od 6-1-2. Svi mečevi:
ARG 2-1 1994, 0-0 1995, ARG 1-0 SP 2002, ARG 1-0 2010, 1-4 Nigerija (2011, bez Mesija), ARG 3-1 2011, ARG 3-2 2014, 2-4 Nigerija (2017, bez Mesija) i ARG 2-1 2018.
-ARG protiv Nigerije na SP: 5-0-0!
-Svi strelci ARG protiv Nigerije:
3 MESI
2 Kaniđa i ROHO
1 Batistuta, Hajnce, Mauro Boseli, Iguain, Di Marija, autogol, Banega i Aguero.
-To je bio i 80. meč ARG na SP. Prvi meč: 1-0 Francuska 1930. Timovi sa najviše nastupa na SP:
108 Nemačka*
106 Brazil*
83 Italija
80 ARG
* sutra imaju meč.
-ARG je 3 puta igrala na SP 26.6, 0-4 Holandija 1974, 1-0 Hrvatska 1998 i 2-1 Nigerija 2018.
-ARG protiv Afričkih timova na SP: 6-0-1 (uz 0-1 Kamerun 1990 i 2-1 Obala Slonovače 2006).
-Nigerija je izgubila svih 6 mečeva od Južnoameričkih timova na SP (uz 1-3 Paragvaj 1998).
-Igrači ARG sa najviše nastupa na SP:
21 Maradona
19 MASKERANO
18 Kempes i MESI.
-Armani je debitovao za ARG na SP i on je 1. golman koji je debitovao za ARG na SP, još od Ubalda Filjola 1974!
-Armani je 1. igrač čiji je debi za 1. tim zemlje bio na SP, još od Rubena Amorima za Portugal 2010.
-Mesi je strelac 100. gola na ovom SP!

1. deo

Djordje NS

pre 5 godina

Hrvatski mediji objavili da je FIFA pritisnula HNS da Modric mora igrati.Tako da ga ovi ribari bolje ozlijede. Pa gdje ovo ima. Messi ocito ne smije ici doma neda FIFA. Sramota dabogda ispali i Argentinci i Brazilci i Njemci (ista prevara ko i ovi).
(Josip, 26. jun 2018 16:45)

Evo, vidimo da Modrić igra u utakmici potpuno nebitnoj za Hrvate umesto da ga Dalić odmara za nastavak prvenstva. Tako da ima istine u ovoj izjavi. Sponzorski projekat i najveća prevara savremenog fudbala. To se videlo i na prošlom prvenstvu kad je proglašen za najboljeg igrača prvenstva gde je i njega samog bila sramota.

Dax

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha

DRdre

pre 5 godina

VAR je samo sredstvo da se ozakone potpuno divlje odluke sudija u vaznim momentima u kojima rijese utakmicu- ali uvijek na korist veceg.

Nigerija je besramno pokradena.

Djordje NS

pre 5 godina

Ono kad mrzis Mesija ponadas se i nakon utakmice strasan bol u grudima, neprocenjivo.
(Filip, 26. jun 2018 22:16)

Ono kad ne znaš za obraz i sramotu...

Stef

pre 5 godina

ljepsi je ovaj gol mesija nego 100 predhodnih ronaldovih...auuu kakav prijem
(kevin gar, 26. jun 2018 20:16)

Ma da, izignoriši asistenciju Banege koji je tim pasom odradio 80% posla. Samo Mesi, Mesi, Mesi.. Klinac.

Nathan

pre 5 godina

Koliko su mi smesni argentinci koji jednu Nigeriju jedva pobede i ovoliko slave... Protiv francuza nemaju teoretske sanse, da slave ako ne izgube 3,4 razlike. Ali posto ih ne volim drago mi da su prosli da dozive jos jednu blamazu. Sto se tice druge utakmice hrvatska ima odlican tim ali ove tri pobede im bas ne idu u prilog ako misle da idu do kraja. 1/4 finale plafon pogotovo sa Lovrenom koji je jos jednom pokazao kakav je 'igrac'.

Djordje NS

pre 5 godina

Sta radi Cakirrrrr??????Zasto ovo radi Messiju i Aegenitini????,
(Volim Fudbal, 26. jun 2018 21:09)

Dečko moj, Čakir je najzaslužniji što ćeš Argentinu još malo gledati na prvenstvu. Pa, Argentina se provuče kroz iglene uši i protiv jedne Nigerije koja da nije pokradena i da se od starta nije uplašila samog protivnika mogla je razvaliti Messija i ekipu. Prva reprezentacija koja je totalno nezasluženo prošla dalje.

.

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Deco moja ode Argentina u finale.Ne simpatisem Mesija ali velika je lova u igri.U grupi su imali posed lopte i gubili ili teško dolazili do šanse. Sa Francuzima će biti druga priča. Oni će graditi igru i pokušati dominirati nad loptom.U tom slučaju dovoljan je jedan beg Di Marije i kraj.Mnogo puta već viđeno.U drugoj utakmici Hrvati idu na Dance.Vrlo teška utakmica.Tamo opet čeka Španija.Ko god prođe neće u finale.Za finale treba snaga i sreća.Moje mišljenje finale Argentina Njemačka evtl. Belgija

k

pre 5 godina

Roha je spasila glava, da ga je udarila prvo u ruku bio bi penal, ispravna odluka
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mario, 26. jun 2018 21:37)


Molim te?! Pa sta? Nije cilj u fudbali da je dokacis glavom, pa da je izbacis rukom iz sesnaesterca, nego da je CISTO izbacis dozvoljenim delom tela! Pravila se na ovom prvenstvu menjaju u toku utakmice u zavisnosti ko treba da pobedi.

Djordje NS

pre 5 godina

Zasluzena pobeda gaucosa, Argentina sa Mesijem osvaja prvenstvo
(Miki, 26. jun 2018 22:18)

Obožavam naglašenu objektivnost Messijevih klinaca. Tu su najjači.

jsdp

pre 5 godina

Kakvo ruglo je onaj Diego Armando postao, cega li se nashmrkao i nalokao, jedva gleda, onaj ga drzi da ne padne sa tribine. Ne znam sto ga reditelj prenosa uporno prikazuje, potpuno neprimereno. A tek ona dva casovnika na svakoj ruci, koja seljachina....

Negativni

pre 5 godina

Negativni, 26. jun 2018 23:06 Jel stvarno misliš to sto si napisao ili se samo zezas? Ako stvarno misliš onda je to najgori slučaj auto šovinizma koji sam video ovde. A bilo ih je poprilično.
(Nikola, 26. jun 2018 23:17)

Prvo, stvarno mislim to što sam napisao i to može lako da se vidi na usporenom snimku. Drugo, ne znam šta ti znači ta kovanica "autošovinizam", jer ona u rečniku srpskog jezika ne postoji. Treće, ako već koristiš tu floskulu, onda je piši pravilno, to jest spojeno ( autošovinizam). I četvrto, imati svoje mišljenje ne znači nužno ne voleti svoju zemlju. Ja svoju zemlju volim tako što govorim ono što mislim, ali ne moram da volim nametnut sistem vrednosti gde si automatski "izdajnik" ako ne duvaš u iste trube kao masa. Prihvati se neke knjige, od naših autora za početak, a batali te moderne floskule koje su smišljenje da omalovažavaju u nedostatku argumenata. Danilo Kiš je rekao jednu divnu stvar: "Postoji rečenica koju izgovaraju svi nacionalisti na svetu, a ona glasi: Oni kolju a mi samo kad moramo."
Uživaj u fudbalu i nauči da postoji i tudje mišljenje.

Pekinska_patka

pre 5 godina

Pre nekih 9 god sam bio na jednom kratkom proputovanju kroz Argentinu i naravno,fudbal je bio sastavni deo te avanture. Gledao sam utakmicu Idependiente-Racing. Jedan od najvecih argentinskih derbija. Do tog trenutka sam bio prilicno ubedjen da je atmosfera na nasem derbiju najbolja na svetu,zajedno mozda sa atinskim i instabulskim na kojim sam takodje bio,ali kazem samo do tog trenutka.. Recima opisati tu strast,pesmu,navijanje citavog stadiona,stampedo kod golova,ne mogu opisati.. Jednostavno to covek treba doziveti. Nesto sto nikad necu zaboravit . I gledam ih veceras kako navijaju,placu,skacu,raduju se prolasku u osmini finala,prosto ne mogu da zamislim sta bi ustvari bilo da osvoje svetsko. Zato sam uvek uz latinose. A po meni i verujem veikoj vecini je Mesi ponovo pokazao cistu esenciju fudbala. Taj prijem kolenom pa davanje u for istom nogom,egzekucija dr nogom,sve u punom trku,u tri dodira, genijalno. Bravo majstore. Veceras smo videli dva najbolja igraca svih vremena. Jednog smo gledali na terenu,a drugog malog zelenog na tribinama.. sretno svim latinosima do kraja,osim Brazilu..

kralj

pre 5 godina

Maskeranu za ono jurenje sudije zuti pa crveni,ne volim ove iz JA samo zbog toga sto su prljavi da se i zabari postide.Veliki sam fan Argentine,naravno zbog Maradone ali apsolutno nezasluzeno su prosli dalje.Penal prvi po meni I jeste I nije ali ova ruka je cist kao suza.

patrijota

pre 5 godina

dokle ce bezobrazne sudije gurati favorizovane timove .. posle one kradje protiv nas smucio mi se ceo mundijal na celu sa mafijaskom Fifom. da sam predsednik drzave zabranio bih odlazak nasih fudbalera na ovo sramotno takmicenje .
pogledajte kako su veceras perfidno izbacili nigeriju .
zelim da francuska unisti argentinu u osmini finala.

Kragujevcanin81

pre 5 godina

Ljudi iskreno,volim gledati Mesija i mislim da je momak bog ovog sporta ali....Ovde pricamo o tome da se favorizuju "favoriti" svetskog prvenstva! Pa ajde da budemo jednom realni i napokon skapiramo kolike se pare vrte u fudbalu generalno pa i na ovom SP. Sponzorski ugovori ogromnih,gigantskih kompanija jaaako puno kostaju...e sad zamislite da u grupi ispadnu Argentina(Mesi),Portugal(Ronaldo),Brazil(Neymar,Coutinho),ljudi to su ogromne zvezde savremenog fudbala koje sa sobom nose ogromne pare i nece Fifa tek tak odozvoliti da tolike pare odu niz vodu. Slicno tome treba ocekivati i sutra u utakmici Srbija-Brazil. kome je sem nama u svetu bitna jedna mala,malecna Srbija...Tamo gde su veliki,tamo su i pare i tacka...Ponavljam,srecan sam zbog vecerasnje pobede Argentine,licno smatram da je Mesi apsolutno zasluzio da podigne Boginju ...ali sa ovakvim panjevima to nema sanse da se desi!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Izvukla se Argentina večeras i prošla dalje. I pored opet očajne igre u dobrom delu susreta, ali ovoga puta Mesi je uradio ono što je do njega, postigao lep gol sebi svojstven i imao još jednu sjajnu priliku a onda je Roho 5 minuta pre kraja rešio sve dileme sjajnim golom. Znači Argentina zasluženo prošla dalje, bolje je odigrala nego protiv Hrvatske to je više nego očigledno svima koji smo gledali utakmicu, a Nigerijcima je presudilo neiskustvo, imali su rezultat koji ih vodi dalje, nisu umeli da ga sačuvaju onako kako to rade iskusne ekipe, čak čak su jurnuli da daju drugi gol, što im je bila katastrofalna greška.

Nathan

pre 5 godina

Ovo tako nije fer. Kako se cini imacemo u jednom delu zreba Urugvaj, Portugal, Argentinu, Francusku, Nemacku, Brazil, Belgiju, Kolumbiju a u drugom delu Spanci nece imati nikog jakog?! Kako oni uvek imaju srece ne mogu da verujem. Ne bi ovamo izbacili nikog sem Argentine a sad su vec u finalu jedino Hrvatska i Engleska onako solidne ali daleko od prve kategorije.

Amerikanac

pre 5 godina

A prozivali ste Mesija, dao gol i poginuo na terenu, tako se igra mali ! Nabijaj komplekse samo
(Alex, 26. jun 2018 22:02)

Pa ti si takav komičar da bi trebao da imaš svoj show. A što nam nije nabio komplekse protiv Hrvatske? Ili protiv Rome u LŠ? Nego eto našao je da se dokazuje protiv moćne fudbalske sile Nigerije.

VARka

pre 5 godina

a ovo je za penal je li??
i to bez gledanja svevisnjeg VAR-a??
e pa bas lepo
sutra svi nasi lepo da posedaju na travu pa neka lepo brazil sam trckara okolo i ucestvuje u ovoj saradi
ovo SP je sramota da ne moze biti veca

Nathan

pre 5 godina

I ja sam navijao za nigeriju ali da li moguce da neko tvrdi da je ono penal? I prvi je blag a ona ruka posle tela ne moze nikako da bude penal. Pa znate li vi pravila?

vlada

pre 5 godina

Sramota !!! Kao mi sa Svajcarskom. Svaki duel svira u korist ARG. Ighalu je svirano 15 faulova u napadu. Cist penal ne sviraju, a za slicno je Iranu sviran penal sinoc. Jedini kriterijum jeste da prodju favoriti. Sutra ce i nas opet ovako protiv BRA, jer ne moze velesila u fudbalu da ispadne u grupi.

le saux

pre 5 godina

Ahahahah kakvi komentari navijača Argentine ovde. Pa jedva pobediše Nigeriju koja nema nikakav koncept igre,igraju ljudi bez veznog reda. Pa Hrvatska, nažalost, ima za klasu bolju ekipu od Argentinaca.

Milan

pre 5 godina

Prvo ga udarila u glavu pa u ruku jedini razlog zasto nije sudio penal a realno bilo bi i previse.
(Djordje, 26. jun 2018 21:36)

Upravo to, pala mu na ruku nakon sto je skrenuo glavom
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 26. jun 2018 21:43)

Nehoticno uklizas na loptu pa igracu slomis nogu pa dobijes crveni? Jel postoje pravila u ovom fudbalu ili ce sudija da kaze kad mu se svidja sta je slucajno ili nehoticno ili namerno... igrao si rukom, evo ti zuti i penal pa ti treneru prosipaj pricu. Uzas na sta su napravili ovaj sport.

Марко

pre 5 godina

Судија је данас одлично судио. Свирао је пенал за повлачење, а није свирао пенал када је играча лопта погодила у руку. Није играо намерно руком, а рука је била у природном положају за скок. Треба разликовати намерно играње руком од ситуације када некога лопта погоди у руку. Притом треба знати шта је природан положај руке у скоку. Та рука је Нигерији омогућила да има шансу за гол, јер би у супротном лопта отишла изван казненог простора. Што се Аргентине тиче, тотални су распад, као ни ми, немају селектора, избациће их Французи рутински.

ziko

pre 5 godina

svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine uz neviđenu krađu.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:22)


Pa ti si se prvi veselio što je Real osvojio zadnje 3 LŠ, a sve tri su osvojili uz neviđene krađe. Kada Bajernu protiv Reala nije suđen čist penal zbog igranja rukom Marsela, tada si to pravdao, a sada ti je ovo penal kada je igrača Argentine pogodila lopta od glave u ruku. Da stvar bude još gora i tu utakmicu Real - Bajern je sudio Čakir. Kako ti to tada nije bila neviđena krađa? Ah da... Navijač si Reala. A da ne spominjem još i 2013 godinu i crveni Naniju protiv Reala. Čakir je čovek od zadatka... I nije mi jasno kako ti kao navijač Reala možeš pričati o suđenju kada svi znamo kakvo suđenje taj klub ima u svim takmičenjima... Ali sve na stranu, gol Messija je majstorija na kvadrat, naravno za one koji su igrali fudbal i koji znaju sta žnaci onako primiti loptu, u letu je gurnuti u savrsen for i dati gol slabijom nogom. Svaka čast!

ooo

pre 5 godina

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije.
(Djordje NS, 26. jun 2018 20:22)


Messi je u karijeri protiv najjačih reprezentacija Njemačke, Brazila, Portugala, Francuske, Čilea, Španije, Engleske, Urugvaja, Italije, Kolumbije postigao 19 golova. Ronaldo je protiv istih reprezentacija postigao tek 4 gola. 1 protiv Argentine i 3 protiv Španije.

Jovan

pre 5 godina

Najnepravednije svetsko prvenstvo, najgori prolaze, samo ekipe pune zvezda i oni koji debelo plate. Uvek isti idu dalje, nikada ali nikada nisu oni osteceni vec su uvek nepravedno osteceni mali koje bruralno kradu.
Mi sutra ne mozemo da pobedimo makar igrali najbolje na svetu, pokrasce nas i namestice da prodje Brazil.

šime

pre 5 godina

nedosuđeni jedanaesterac za nigeriju. isto i za srbiju. čak ni var nije pomogao jer ga sudac nije prihvatio a protiv srbije ni primijenio. čudno.

Mrle

pre 5 godina

Jeste penal za NIG ali ljudi realno koliko ovi Argentinci zive za fudbal pogledaj ti te face. Tolika iskrena radost kao da im je neko dao neznam sta na ovom svetu. E zato zasluzuju da prodju i stvarno trce bacaju se bore se ali da nemaju pojma nemaju. Razmontirace ih Mbape i Grizman bolje za njih da su ispali.

Filip

pre 5 godina

Kevin gar
Lepsi ovaj gol od 100 Ronaldovih? Koliko covek mora da bude nerealan da ovaj sjajan prijem i sut kroz usi uporedjuje sa onim slobodnjakom protiv Spanije recimo

Milan

pre 5 godina

Zagovornici slobodne procene i prirodnih polozaja raznih delova tela su i doveli fudbal gde je sada. Vi ste tema za epizodu south parka. To je onda sport bez jasnih pravila i podlozan je kradji i manipulisanju. Zato ga sve manje ljudi i gleda.

Milic

pre 5 godina

Ovaj Cakir je iskljucio Nanija i pogurao Real protiv Junajteda, nije sudio cist penal za Bajern takodje protiv Reala kod ruke Marsela i tu ih pogurao, Realov sudija je veceras pokusao i Mesija da izbaci onim sramotnim penalom ali Argentina velikom borbom prolazi dalje. Potpuno zasluzeno!

Kalimero

pre 5 godina

Proce Argentina danas, kao i Brazil sutra, Njemacka i ostali veliki! Zasto!? Ne zato sto su nepobedivi na terenu, nego što im niko nista ne može van terena! Sponzori, pare, velike pare se vrte oko njih i njihovih igrača, nikome nije u interesu da ispadnu! Ako treba bice 10 penala, crvenih kartona, poništenih golova...

Drca

pre 5 godina

Oni sto su ga ogovarali treba usima da se pokriju i u misiju rupu da udju , perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)

tako kako je

pre 5 godina

Za ove koji spominju nekulturu i nesportsko ponasanje Argentinaca..
1978 oni su postali svetski prvaci na cudan navuceni nacin i dolaze na turneju po Evropi.
Igraju u Beogradu sa reprezentacijom Jugoslavije u kojoj poslednji put igra Dzajic, a prvi put i fenomenalno igra Blaz Sliskovic. On ih voza na ringispilu i mi vodimo 4-1. Tada jedan argentinac brutalno polomi Sliskovica i onda mu kao dolazi da ga potapse i vuce ga za bradu. ovaj vrisne a argentinac se kao cudi sudiji sta je bilo. Drugi argos prilazi sa ledja kao da ga podigne i uhvati ga za kosu i kao pocne da ga dize. Kosu na vratu gde bas boli i cupa ali sa ledja i sudija to i ne vidi. Onda se cude kao pred sudijom sto ovaj folira i besni.
To je jednostavno skot do skota, nema tu postenja ni grama. Zao mi je ali takvi su oduvek bili, uvek spremni na prevaru i podvalu bilo da su prosecni ili odlicni igraci.

cokipkijg

pre 5 godina

Oni sto su ga ogovarali treba usima da se pokriju i u misiju rupu da udju , perfektan prijem i realizacija slabijom nogom , rutinski , tako to radi majstor fudbala ;)
(Drca, 26. jun 2018 20:17)
razmak posle zareza, molim te!

Srbin

pre 5 godina

Zbog Mesija realovci ne spavaju kada navijaju za Real a veceras nece zbog Argentine, jel mnogo boli ili samo malo? hehe
(Stojke, 26. jun 2018 22:05)

Tako je svi negativni komentari dolaze od njih,nije lako kada im Mesi 10 godina unazad nabija komplekse.

Diiigeeeeler

pre 5 godina

Ma zasluženo Argentina dalje! Čestitke! Nego Hrvati imaju Dansku u osmini hahaha prošetaće se lagano komšije, onda ih u četvrtfinalu verovatno čeka Španija... Što će biti malo teža borba, ali uz malo sreće eto Hrvatske u polufinalu.... Opaaa

Oliver

pre 5 godina

Imacemo 2 finala pre finala u osmini: Francuska-Argentina i Brazil-Nemacka. To su 4 svetska prvaka sa ukupno 12 titula,a 2 ce morati da otpadnu. Uzivacemo!

Djordje NS

pre 5 godina

Rohooooo majstoreeeeeeeee!!!!!
(Tango argentinooooo, 26. jun 2018 21:59)

Hahahaha...Roho majstore! Pa zar se upravo njemu niste isčuđavali i krstili kad ste komentarisali sa kim sve Messi treba da igra na ovom prvenstvu. A sada je majstor? Neverovatni ste u svom neznanju.

Djordje NS

pre 5 godina

Evo prvi gol Messija i odmah kreće delirijum klinčadije i čuveni komentari tipa "magija". Kakav gol da je dao bili bi ovakvi komentari. Kakvi bi tek bili komentari da je dao gol kao Guarežma, Kutinjo, Modrić ili Ronaldo (3 gol Špancima)? To bi bilo neizdrživo... Ali to kreće i od medija, odmah ide naslov Meeeessiiiiiii... Kakva propaganda.

SV

pre 5 godina

Najgore sudjenje u 21.veku sigurno. Sinoc je Iranu za potpuno isto nehoticno igranje rukom sudjen penal, a nije trebalo, evo veceras nije. Pa, kakve su to sudije, obojica su gledali snimak, jedan sudi penal, drugi ne! Argentina ako se i dovuce do osmine proci ce kad tad kao Brazil na proslom. Argentina nema ni igrace, oni koji treba da igraju ili su na klupi ili nisu na prvenstvu.

realno

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.  
(., 26. jun 2018 21:11) 

Mitrovic je pokusao da se istrgne iz zagrljaja dvojice i skoci i kada je uspeo da udari loptu glavom spustio je ruke na obojicu sto je normalna reakcija bez namere da se gura sa njima, do tog trenutka nije ih pipnuo i ruke su mu bile podignute! Pritom su ga obojica drzala rukama oko struka i lopta ih uopste nije interesovala niti su znali gde je u tom trenutku. Šer je okrenut ledjima lopti i drzi Mitrovica obema rukama oko struka a Lihtstajner ga obema rukama drzi oko struka, pada i vuce ga na dole! Jesmo izgubili svojom zaslugom ali bi taj dosudjeni penal i gol promenio tok utakmice. Pokradeni smo ali nista drugo nisam ni ocekivao iskreno, znao sam da ce svim silama da nas sprece da pobedimo posle onakvog kriterijuma i tri zuta kartona koje je "ono" dodelilo Maticu, Sergeju i Milivojevicu u prvom poluvremenu. A i mi smo im, ruku na srce, pomogli u tome jer smo veci deo utakmice odigrali kukavicki

Crveni karton

pre 5 godina

Zašto nije crveni karton dobio umesto žutog???

Sprečen Di Marija da postigne gol.

Ako se i ovde pokrade ARG onda nama ima da sude 3 penala...

Oni se već dogovorili pre 4 god sve

Kristina

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.
To bi bio klasik.
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.

neutralni felsh

pre 5 godina

Danilo Kiš je rekao jednu divnu stvar: "Postoji rečenica koju izgovaraju svi nacionalisti na svetu, a ona glasi: Oni kolju a mi samo kad moramo." 
Uživaj u fudbalu i nauči da postoji i tudje mišljenje.
(Negativni, 26. jun 2018 23:46)


bigest lajk :)

VanNistelroj

pre 5 godina

Karma za Nigeriju prvi penal smesan, ali zato ono igranje rukom nije sudjeno. Bunkerisali su se i pokazalo se po 10000000. put da onaj ko igra bunker gubi utakmicu osim ako je Italijan. Barem cemo gledati vrhunsku utakmicu Francuska-Argentina !!

moralni_gmizavac

pre 5 godina

Za dezurne nepoznavaoce pravila, penal se ne svira u toj situaciji ako igraca lopta prvo pogodi u glavu pa se odbije u ruku zato sto je ruka stajala u prirodnom polozaju za stanje skoka. Drugo, ko je kriv igracu Nigerije do kog je lopta dosla sto iz izgledne situacije nije dao gol? Ja razumem da ima mnogo ostrascenih ljudi ovde koji su zeleli da Argentina ode kuci, mozda i jesu zasluzili da odu, ali mozete samo da kmecite. Poyy

Sudija

pre 5 godina

Ono nije bio penal. Igrač sme u skoku da raširi ruke u visini ramena. Lopta prvo udara u glavu, a potom u ruku koja je u prirodnom položaju. Nema govora o penalu.

veliki strumf

pre 5 godina

@Milan Svako igranje rukom je prekrsaj? Veze ti decko nemas. Pa kad ne znas - edukuj se! Imas na netu Laws of the Game - to su pravila fudbalske igre pa pogledaj KADA je ruka kaznjiva! Drugo, imas tzv. RAP koji je objavila UEFA i prosle i ove godine - mozes da skines i da se sit nagledas brojnih situacija sa objasnjenjima kada je igranje rukom kaznjivo, a kada nije. Ovo veceras nije penal, kao sto nije bio ni juce kada je Kaseres sudio za Iran u 90. minutu i koji je zbog toga i spakovao kofere. Na tim klipovima u okviru RAP-a bas imas takve situacije, pa se malo edukuj i ne pisi kojesta.

Andrija

pre 5 godina

Bravo, Gaučosi! Bravo, Mesi! Drago mi je zbog njega jer ne znam šta bi bilo da su ispali,da li bi se ubio ili šta,zato mi je drago zbog Mesija. Mesi ima s kim da igra,ali loš je selektor. Sampaoli drži u igri Akunju,Mezu,Taljafika,večeras udje Roho i da gol za pobedu. Pravi klasik nas čeka već u 1/8 finala kad budu igrali Argentina-Francuska. Ja više volim Mesija ali i Ronaldo je veliki igrač i drago mi je što su obojica prošli dalje. U nokaut fazi sve je moguće i mislim da nema favorita. Mislim da je ovo poslednja šansa za obojicu da osvoje Svetsko prvenstvo. 2022, Mesi će imati 35 godina,a Ronaldo 38,tako da je ovo verovatno zadnja šansa da osvoje po meni važniji i cenjeniji od Lige Šampiona. Maradona me je baš nasmejao... Voleo bih da osvoje ili Ronaldo ili Mesi ali ne bih voleo da osvoji Nejmar,jer se mnogo folira,i baš mi je drago što možemo sutra da izbacimo Brazil. Srećno sutra,nadam se da ćemo dobiti ali u svakom slučaju biće baš dobar i nadam se efikasan fudbal u nastavku turnira.

x

pre 5 godina

@tako kako je

argentinci su vecim delom potomci italijana i to onih sa juga, a manjim delom potomci indijanaca, nemaca, spanaca, hrvata, pa ne cudi sto su takvi kakvi su. jedino lepo kod njih su dresovi

Partizan 1918

pre 5 godina

Sada Di Marija, Banega i Iguain da mu vade kestenje iz vatre?
(Milan, 26. jun 2018 20:01)

Prva dvojica do sada najgori na terenu.

Bwnko

pre 5 godina

Hahahaha... Posle ćorka nakon više od 180 minuta sad će da se dokazuje protiv Nigerije. Tako je isto dobar protiv Leganesa i Eibara.
(Djordje NS, 26. jun 2018 20:22)

Najvise golova u karijeri Mesi je dao Realu Atletiku i Sevilji, ali dobro ako ti je lakse da takvim komentarima tesis sebe :)

sarajevo.ba

pre 5 godina

I ja volim "slabije" ekipe al realno bolje da Argentina prodje.
Makar zasluzuju zbog navijaca, fantazija, nisu prestali pjevati.
A i Francuska Nigerija bi bila katastrofa tekma.
Arg- Fra je nesto, mada bgm tanki su skroz Argentinci.

Stai attento!

pre 5 godina

Koliko samo komentara “Penal za Nigeriju” itd, a kladim se da kojim slucajem Argentina nema Mesija niko se ne bi ni javio povodom toga... Zanimljiva utakmica isto kao i Iran-Portugal sinoc. Lp

moze biti

pre 5 godina

nezasluzeno?? ljudi dali dva gola iz uzdbenika, cista da cistiji golovi nisu vidjeni na ovom prvenstvu, Nigerija dala gol iz nepostojeceg penala, jer ako je ono bio penal onda je svaki korner penal, a ono nad Mitrovicem penal, 2 crvena kartona i lopta sa strane za nas, razumem ja da ljudi nekog mrze ali reci da je Argentina nezasluzeno prosla je cisto iz mrznje !!

neutralni felsh

pre 5 godina

(Milan, 26. jun 2018 22:17) Ja ne izmisljam nego ti ne poznajes elementarna pravila ove igre. Poredis drzanje ruku iza ledja odbrane prilikom centarsuta i polozaj ruke u skoku. Sto ne probas da skocis sa rukama iza ledja da vidis kakav odraz i balans ces imati? Uostalom, sudija je pregledao snimak i ispravno postupio a ti sada pisi sta god zelis. Pozdrav
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 22:39)


promeni niknejm, zivota ti :)

negativni neutralni ph 5.5

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!
(Saša, 26. jun 2018 22:30)

Da si dobro gledao video bi da je, za razliku od Mitrovića, igrač Nigerije bez ruku na odbrambenom igraču Argentine. Dakle, bez kontra potezanja. Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu. I ovaj sudija nije naseo na VAR i nije hteo da svira penal gde je ruka u potpuno prirodnom položaju, pri tom je napadač Nigerije bio u mnogo boljoj šansi nego Iranac koji ji bio iza cele odbrane Portugalije. Odlično sudjenje, za razliku od nesrećnika koji zamalo da izbaci Portugaliju, potpuno nezasluženo.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)

Mitrovic pokusava da se oslobodi jer ga je Svajcarac obuhvatio sa obe ruke, to sto radi Mitrovic je reakcija na potez Svajcarca, stalno menjanje teza, da je Mitrovic napravio faul prvi.

neutralni felsh

pre 5 godina

Stativa koliko nema srece Mesi, ove godine je bar 20 puta pogodio okvir gola
(Stokmen, 26. jun 2018 20:36)


stativa nije okvir gola ;)

Gary

pre 5 godina

Penal nije bio za Nigeriju jer je Roha prvo udarila lopta u glavu, nije bio direktan pad na ruku to je pokazao Cakir a evo sad i Ferdinand u studiu.

Sandzak

pre 5 godina

Argentina ima previse budala u ekipi da Messi jedva moze sam ali ih idalje vuce..
Higuain proklet gola nezna dat..
Golman im proslu pokloni gol Hrvatskoj
Mascherano danas zamalo kosta

ziko

pre 5 godina

svi komentarišu nepravedan prolaz Argentine uz neviđenu krađu.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:22)


Pa ti si se prvi veselio što je Real osvojio zadnje 3 LŠ, a sve tri su osvojili uz neviđene krađe. Kada Bajernu protiv Reala nije suđen čist penal zbog igranja rukom Marsela, tada si to pravdao, a sada ti je ovo penal kada je igrača Argentine pogodila lopta od glave u ruku. Da stvar bude još gora i tu utakmicu Real - Bajern je sudio Čakir. Kako ti to tada nije bila neviđena krađa? Ah da... Navijač si Reala. A da ne spominjem još i 2013 godinu i crveni Naniju protiv Reala. Čakir je čovek od zadatka... I nije mi jasno kako ti kao navijač Reala možeš pričati o suđenju kada svi znamo kakvo suđenje taj klub ima u svim takmičenjima... Ali sve na stranu, gol Messija je majstorija na kvadrat, naravno za one koji su igrali fudbal i koji znaju sta žnaci onako primiti loptu, u letu je gurnuti u savrsen for i dati gol slabijom nogom. Svaka čast!

NoName

pre 5 godina

Iguain - čovek koji je Argentinu ostavio bez titule prvaka sveta i dve titule prvaka Južne Amerike. I i dalje starter. https://youtu.be/CX_k3s8nD9I

Ogi

pre 5 godina

Pa slučajno ga je pogodila lopta u ruku, a baš zbog toga se i namjestilo njihovom napadaču kao na tacni. Mada, više je ovo bio penal, nego onaj kojije sviran...

Evans

pre 5 godina

Roha je spasila glava, da ga je udarila prvo u ruku bio bi penal, ispravna odluka
(Mario, 26. jun 2018 21:37)

Neki nisu ni videli sta je Cakir pokazao i pisu cist penal tuzno !

Uvek objektivan

pre 5 godina

Cisto igranje rukom i on ne svira penal. Raspad totalni.
(Mile, 26. jun 2018 21:39)

Zahvaljujuci toj ruci Nigerijac imao bolju sansu nego sto je penal, trebao je dati gol i nema VARa. Ovde nema price o penalu, videlo se jasno...

Djordje NS

pre 5 godina

@ da da

A što ti ne dođeš da me pošalješ u krevet na spavanje? Sad si napokon na raspustu pa te mama još nije poslala u krevet? Kladim se da mogu ćale da ti budem.

duledudule

pre 5 godina

vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi. 
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59) 

Ti si uspeo u zivotu.
(qqlele, 26. jun 2018 23:23)
uspeo ili ne on mi deluje kao srecan lik.dovoljno mu je bilo to sto se drao jace od Brazilaca da se oseti srecnim i ispunjenim.da mu prorade emocije.za nekoga je fudbal jednostavno mnogo vazna stvar i neki ljudi to dozivljavaju veoma emotivno i strasveno.

neutralni felsh

pre 5 godina

neutralni felsh, 26. jun 2018 23:09) Smislicu nesto inspirativnije, moj neutralni. Pozdrav za tebe i brata facts!
(moralni_gmizavac, 26. jun 2018 23:13)


hvala, takodje! :)

Djordje NS

pre 5 godina

@ ziko

A sad lepo sedneš za računar pa na youtube i pogledaš sve te utakmice koje si pobrojao kao krađe pa ako imaš imalo obraza vratiš se ovde i javno izviniš. A onda pogledaš utakmice Barselone protiv PSG-a i Čelsija i nakon što vidiš najveće krađe u istoriji fudbala bar jedno vreme povučeš iz pisanja komentara barem dok ne naučiš neke osnovne stvari. Pominjao si ovih dana i to kako Ronaldo ne zna da dribla i još neke druge gluposti na koje ne želim da gubim vreme tako da i to imaš na jutjubu pa pogledaj malo:

https://www.youtube.com/watch?v=Pzh2-JE7Ilg
https://www.youtube.com/watch?v=g9FHe7Is0nU
https://www.youtube.com/watch?v=v4fu-Ur_aYM
https://www.youtube.com/watch?v=2sJKHj2YVHc&list=RD2sJKHj2YVHc&start_radio=1

Ima toga još jako mnogo pa traži sam.

Bane

pre 5 godina

Kakvu loptu je Mesiju dao na tacni sa centra.
(Mare, 26. jun 2018 20:16)

Na tacni??? Hahahahahah ako nisi penaldo bot onda treba da stavis naocare

moralni_gmizavac

pre 5 godina

(Milan, 26. jun 2018 22:17) Ja ne izmisljam nego ti ne poznajes elementarna pravila ove igre. Poredis drzanje ruku iza ledja odbrane prilikom centarsuta i polozaj ruke u skoku. Sto ne probas da skocis sa rukama iza ledja da vidis kakav odraz i balans ces imati? Uostalom, sudija je pregledao snimak i ispravno postupio a ti sada pisi sta god zelis. Pozdrav

room 1408

pre 5 godina

Igra Mesi i 10 balvana.Pa realno onda kad su nas odvalili pre 8 godina,kad nisu tad postali prvaci sa onakvom ekipom realno onda u ovom milienijumu neće sigurno.Sa Ajalom,Hajnceom,Sorinom,Krespom,Rikelmeom,..Sa ovim sigurno neće,..

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Да се и Меси упише у листу стрелаца лол Ево пенал за Нигерију док куцам коментар. Волео бих да победи Нигерија, стекли су моје симпатије још на светском првенству 1994. Раније ми је Аргентина била симпатична, али није више...

milence

pre 5 godina

namesteno prvenstvo skroz..ovo penal?....kladionice ce da uniste fudbal....ovo vise blage veze s mozgom nema. Ako sudija ovog ranga ne vidi da je faul isfoliran ( a vidi se iz druge galaksije) onda ili debelo mora da se nesto menja sto se tice sudjenja i sudija ili je u pitanju ono prvo...u svakom slucaju ja ovo vise ne gledam..imam pametnija posla...

hmmm

pre 5 godina

Čakir je čovjek od zadatka. On nije svirao penal Bayernu protiv Reala ove sezone zbog igranja rukom Marcela iako je to čitav svijet vidio.

Oliver

pre 5 godina

Svako igranje rukom je prekrsaj, a poslednjih godina se odomacio "prirodni polozaj". Zasto mislis da odbrana stavlja ruke iza ledja kad protivnik sutira ili centrira? To nije prirodan polozaj... i ne izmisljaj
(Milan,

Ne izmisljaj ti. Nije svako igranje rukom prekrsaj,nego se svaki slucaj procenjuje per se i to na osnovu tri parametra: prirodnost polozaja ruke, postojanje namere da se igra rukom i rastojanje koje lopta prolazi dok ne udari u ruku. Drugi penal za Nigeriju nije ni po jednom od ovih kriterijuma. Ruka je u prirodnom polozaju u skoku,podignuta do visine ramena,pod 90 stepeni,drugo,nema namere jer je prethodno udario celom,i pri tome zazmurio pa nije ni video gde ce lopta ici i trece,rastojanje je tu samo par desetina centimetara. Nije covek mogao da skace sa rukama iza ledja da ga lopta ne bi slucajno pogodila u ruku.

duledudule

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha
(Dax, 26. jun 2018 23:22)
ne mora da znaci.jedna tekma je cudo.pa hrvati su sve otresli pa mogu da se okliznu protiv danske...kad te krene lerma onda bude kao bagovi na soniju...

mbappe

pre 5 godina

Ovaj selektor opet promesao sastav na klupi mu Dibala I Aguero a igraju mu neki anonimusi.....Messi igra sam mora I da da gol I da im namesti sansu inace bez njega su u rangu Luksemburga......

СрбијаСпорт

pre 5 godina

Леп почетак Нигерије, сјајним дефанзивним кретњама су затварали Аргентинце, који су били већ довољно збуњени да губе чисте лопте. У нападу лепа игра, у трогловима, тачни пасеви и дисциплиновано, али просто против овакве поставе Аргетине их је коштала буквлано прва грешка, штопер Нигеријаца оклева да дода првом до себе, вуче лопту, даје лош пас прескачући линије, што је проузроковало непостављеност Нигеријаца у одбрани, а генијалном Месију нису довољне две овакве шансе.
Искрено говорећи волео бих да видим ову екипу Нигерије пре Аргентинаца у нок-аут фази, али обе екипе играју допадљив и брз фудбал и имају могућности за тако нешто, тако да ми неће бити жао ко год прошао, за разлику од неких других екипа на овом првенству...

danko

pre 5 godina

Na ovom prvenstvu se već izgleda u’napred zna sa strane FIFE ko treba da bude prvak sveta...smešno i sramota šta se dešava, ovo nema nikakve veze više sa fair play i fudbal..!!!

anica

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene. 
(., 26. jun 2018 21:11) 
Ma nemoj reci, da li si ti video na sta je licilo i kako su uhvatili Mitrovica, zahvaljujuci snazi tako deluje, njegova konstitucija odudara od klasicnog fudbalera, nije on stiglic pa da ga oduvaju, ali bez obzira...covece...dva igraca ga obuhvatila u sesnaestercu...DVA IGRACA...nismo valjda toliko izlapeli.

Lav

pre 5 godina

Drugi penal za Nigeriju nije bio iz razloga sto je igrac Argentine prvo glavom zakacio loptu. Nije postojala nikakva neta da igra rukom. Naucite pravila pa komentarisite.

Grobfoster

pre 5 godina

Penal nije bio za Nigeriju jer je Roha prvo udarila lopta u glavu, nije bio direktan pad na ruku to je pokazao Cakir a evo sad i Ferdinand u studiu.
(Gary, 26. jun 2018 22:10)

To samo nisu videli navijaci Reala i fanovi Kristijana a znamo zbog cega

Džoni

pre 5 godina

Nije bio penal iz razloga što je prvo zakačio loptu glavom pa je i njega samog iznenadila kada je pala na ruku(ovome je ostavio na tacni da da gol). Malo je ovo sa ovim VAR - om konfuzno, skoro svaka utakmica bar jedan penal? Onaj sviran za Nigeriju možda i nije bio, ovakvih zahvata ima na desetine na utakmici ali samo još više pokazuje koliko smo mi onda oštećeni protiv Švajcarske a i Brazilci koji su primili gol posle očiglednog guranja i faula u napadu. Ako ovako nastave da sude u korist Švajcarske biće još i Svetski prvaci?

birajtbek

pre 5 godina

Rusija je izuzetno loše organizovala ovaj Mundijal. Počevši od terena koji su kao njive pa sve do ove gluposti zvane "VAR". 
Katar koji je veličine CG ima da napravi bolje prvenstvo sa mnogo lepšim stadionima, boljim terenima, boljom tehnologijom i grafikom. 
Rusi, drž'te se hokeja na ledu.
(Giga, 26. jun 2018 22:37)

A ti znas to kako? Bio si tamo i licno se uverio? Nijednu izjavu nisam procitao da je bilo ko rekao nesto za losu travu i teren. A ti koristis sad neki momenat da pljunes po organizaciji iz nekih licnih frustracija.

Nikola

pre 5 godina

Negativni, 26. jun 2018 23:06 Jel stvarno misliš to sto si napisao ili se samo zezas? Ako stvarno misliš onda je to najgori slučaj auto šovinizma koji sam video ovde. A bilo ih je poprilično.

neutralni felsh

pre 5 godina

Stativa koliko nema srece Mesi, ove godine je bar 20 puta pogodio okvir gola 
(Stokmen, 26. jun 2018 20:36) 


stativa nije okvir gola ;)
(neutralni felsh, 26. jun 2018 20:59)


neznalice lupaju minuse.

Sasa

pre 5 godina

Prvo ga udarila u glavu pa u ruku jedini razlog zasto nije sudio penal a realno bilo bi i previse.
(Djordje, 26. jun 2018 21:36)

Upravo to, pala mu na ruku nakon sto je skrenuo glavom

xxx

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan?
Arg 2
Fra x2
Por x2
Spa 1x
Bra 1 i 3+
Šva 1
Nem 2

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lumenarević, 26. jun 2018 21:54). Padaš na Bra, tu sutra dolazi kontra...

Milan

pre 5 godina

@Milan Svako igranje rukom je prekrsaj? Veze ti decko nemas. Pa kad ne znas - edukuj se! Imas na netu Laws of the Game - to su pravila fudbalske igre pa pogledaj KADA je ruka kaznjiva! Drugo, imas tzv. RAP koji je objavila UEFA i prosle i ove godine - mozes da skines i da se sit nagledas brojnih situacija sa objasnjenjima kada je igranje rukom kaznjivo, a kada nije. Ovo veceras nije penal, kao sto nije bio ni juce kada je Kaseres sudio za Iran u 90. minutu i koji je zbog toga i spakovao kofere. Na tim klipovima u okviru RAP-a bas imas takve situacije, pa se malo edukuj i ne pisi kojesta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 26. jun 2018 22:38)

In Fifa's Laws of the Game 2005, Law 12 says a free-kick or penalty will be awarded if a player "handles the ball in a careful and unhurried way. (except for the goalkeeper within his own penalty area)".

Referees are reminded that deliberately handling the ball is normally punished only by a direct free-kick or penalty kick if the offence occurred inside the penalty area.

However, the document fails to describe what constitutes deliberate handball, which places the responsibility firmly on the referee and referees' assistants.

Dakle nejasno i kao sto rekoh, nemojte da se pravite pametni.

Larry

pre 5 godina

Dobro do juče ste tražili VAR, sada vam ne valja. Odlučite se.

Ja sam skroz za ovaj sistem. Naravno biće grešaka ali ovo sad je mnogo bolje, nego što je bilo.

Sta da radi Nejmar?

pre 5 godina

Jedva pobediše Nigeriju, nerešeno sa Islandom i razmontirani od Hrvata, jedva došli na prvenstvo, a neko kaže daće Argentinci do kraja? Pa Francuzi će im natrpati bar 5 komada, kakav Mesi, dođite sebi hahaha
(Dax, 26. jun 2018 23:22). Posteno jeste tako,ljudi veze sa fudbalom nemaju,da im nije Mesija ne bi ni videli ovo prvenstvo. Bez njega ne mogu da povezu 3 krstena dodavanja,protiv ozbiljnije ekipe ni on im ne pomaze. Ove bedevije nije ni trebao da dovodi i da ih spasava u poslednjem kolu kvalifikacija da bi se brukali u Rusiji.Samo jednu pobedu na 7 meceva kvalifikacija su imali bez Mesija,krs nad krsevima od ekipe,najgori fudbal koji je Argentina igrala poslednjih 30 godina sigurno.Maskerano posebna prica,aj sto ne ume loptu da doda(nikada nije ni umeo) nego sto lik vise ne moze ni da trci,sve sto mu je ostalo je borbenost a to vise bez brzine i pameti ne prolazi pogotovu ne na mestu zadnjeg veznog. Lik je za penziju odavno.

Amerikanac

pre 5 godina

Gde su oni sto su govorili Mesi se vraca kuci?
(Heroj, 26. jun 2018 20:43)

Samo polako! I Srbija je vodila na poluvremenu. A i ako prodju grupu onda idu malo jace reprezentacije od Nigerije, poput Hrvatske npr hahaha.

CJC

pre 5 godina

Zašto sumnjiv?
Pa lepo se vidi da ga drži, i jos su provjerili i potvrdili?
Sta sad, Maskerano je pametan sto drži ovog a onaj je budala sto stoji mirno?

зуке

pre 5 godina

На страну срамотан пенал, али ова аргентина наспрам имена, класична група грађана...катастрофа од игре, ако се тако може и звати ово што приказују

lemur

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.
To bi bio klasik.
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34)

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48)


Druze prebaci se na nesto sto ti ide od ruke... Imas i na ovom sajtu, tipa moj ljubimac, automobili, vremenska prognoza...

neutralni felsh

pre 5 godina

Tesko da Mesi 3 puta za redom odigra lose, mislim da je vreme da pokaze zbog cega je najbolji u istoriji 
(Fot11, 26. jun 2018 19:58) 

Protiv Nigerije? Bas.
(Adriano_Galliani, 26. jun 2018 22:20)


sa kim igra italija? ;)

daj bre

pre 5 godina

U sine, koliko realovaca ovde, tj penaldovaca...
Sinoc se ubiste da dokažete da nije bio penal protiv penalda, a sad se ubiste u kukanju da je bio....he he

Negativni

pre 5 godina

Kakav majstorski prijem lopte. Možete da pričate šta hoćete, čovek je već deceniju najbolji igrač na svetu. Bilo bi bezveze da ga ne gledamo u nokaut fazi, iako sa Francuskom nemaju mnogo šansi. Ipak je Argentina igrački vrlo tanka, bilo bi pravo čudo da dodju do polufinala. Ipak, nadam se da ćemo ga gledati još, jer majstora više nema.

Gerov

pre 5 godina

Kakvi razliciti kriterijumi sudjenja, da te bog sacuva! Pa ono nad Mitrovicem je bilo za crni karton. Ne volim Argentinu, da se razumemo. A ni Portugal, igraju prljavo. A Spance ne podnosim od SP 1982. To cisto pisem da neko ne pomisli da branim velikane. I bzvz sto se vracam na naseg Mitrovica, ali brateeeee... Morao sam! Molim za cudo, momci dajte sve od sebe. Piaemo svasta, ali svako, ama bas svako se potajno nada. Srbijaaa!

Sava Lukić

pre 5 godina

Meza ne bi mogao da igra ni za Mladi Radnik iz Dragušice, a Pavon izvodi tri kornera u roku od deset minuta i ne može do prve stative da dobaci.

prouni

pre 5 godina

Dal je moguce da je penal sviran za Nigeriju, a za nas nije nad Mitrovicem... Prosto je ovo postala jedna cirkusantska igra i nema veze sa fudbalom...

Hhulk#12

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1410958#k27488960

Trolu jedan kako te vise nije sramota,kako ti ne dosadi ?
Gde si da komentarises prve 2 utakmice carobnjaka ?
Svima je preko glave tvog obozavanja madjionicara,nadji hobi neki,ostavi ljude da vole koga vole.

The Advocate

pre 5 godina

Da li je realno da se prepucavate ko je bolji, Ronaldo ili Mesi? Šta cete, da se pobijete zbog ljudi moji ne znaju da postojite? Radite nesto u životu, fudbal je samo zabava.

Toni B.

pre 5 godina

Bice ludnica. Hrvatima treba cestitati na odlicnoj igri do sada. Argentina ce podesiti nisanske sprave veceras. Idu daleko na ovom SP...

lzrvcm

pre 5 godina

kakav gol mesija, majstorski, nema sta. prijem u punom trku nabacivanje na slabiju nogu i onda ju je zakucao muski. Imam osecaj da, ako Argentina proce danas (sto verovatno i hoce), ima da stigne daleko, ne znam zasto. Sportski pozdrav braco Srbi

Ma ja

pre 5 godina

Sedim u pivnici krcatoj Brazilcima u Moskvi, svi navijaju za Nigeriju i pevaju trenutni hit prvenstva "Mesi cao, Mesi cao". Mesi veceras vodi Argentinu u osminu finala a mi sutra izbacujemo Brazil :))
Sutra ce da gori Stari Arbat, glavna pesacka zona, vec danas daleko manji broj nas Srba nadjacao Brazilce u pesmi.
(StarChaser, 26. jun 2018 19:59)


Ma jašta...

slobo.b.

pre 5 godina

Pre nego sto svi krenu da upoređuju ovaj penal i ono sto nama nije svirano, obratite pažnju da nigerijac za razliku od mitrovica nije uzvratio maskeranu u duelu, sve vreme drži ruke raširene.
(., 26. jun 2018 21:11)

I sta radi još?
Baca se teatralno unazad,prividno iz aviona.

Pera Pisar

pre 5 godina

Одион Игало, бивши играч Вотфорда, ме посетио на мистерију Вилфреда Захе из Кристал Паласа, зашто је лик одлучио да игра за Обалу Слоноваче кад би сада био главни играч Енглеске ???

Malkom

pre 5 godina

Zagovornici slobodne procene i prirodnih polozaja raznih delova tela su i doveli fudbal gde je sada. Vi ste tema za epizodu south parka. To je onda sport bez jasnih pravila i podlozan je kradji i manipulisanju. Zato ga sve manje ljudi i gleda.
(Milan, 26. jun 2018 22:34)

U pravu si. Sve manje ljudi ga gleda. Zahvaljujemo ti "na ljubaznoŠĆU"!

neutralni felsh

pre 5 godina

Hrvatski mediji objavili da je FIFA pritisnula HNS da Modric mora igrati.Tako da ga ovi ribari bolje ozlijede. Pa gdje ovo ima. Messi ocito ne smije ici doma neda FIFA. Sramota dabogda ispali i Argentinci i Brazilci i Njemci (ista prevara ko i ovi). 
(Josip, 26. jun 2018 16:45) 


ti se samo po hrvatskim medijima upravljaj pa ces daleko da doguras, isto kao i mi sa nasim.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Kakav crni penal, ovo je skandal. Ok drzi ga ali ovakvih kontakata ima mali milion a vidi se da Nigerijac nije pao zbog Maskeranovog drzanja nego se sam baca naprijed da bi pao. Uzasno blago receno.

absolutezero

pre 5 godina

Čakir uništava Argentinu. Prvo oprošten crveni Nigeriji pa izmišljen penal.
(absolutezero, 26. jun 2018 21:15)

Zaboravih. Argentina očajna.

ĆelavSamPaŠtaBL-YNWA

pre 5 godina

ja ne mogu da vjerujem sa lik ne ubacuje aguera a treba mu pobjeda, drzi iguaina levata koji je kriv sto argentina nije osvojila proslo sp i kopa a. sou program

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

maradona presao na opium..
(Mika, 26. jun 2018 21:24)

Voli covek kolace, spagete i kifle sa makom sta da se radi...

palop

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju.
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Bice klasik od 0 do 1 gol...

bot na kvadrat

pre 5 godina

Imacemo 2 finala pre finala u osmini: Francuska-Argentina i Brazil-Nemacka. To su 4 svetska prvaka sa ukupno 12 titula,a 2 ce morati da otpadnu. Uzivacemo!
(Oliver, 26. jun 2018 22:13)

Kako mislis Brazil-Nemacka,ako mi pobedimo,Brazil ispada.

KiMi

pre 5 godina

O majko mila. Na vestima Arg vs Nig. glavna prica sudija, Real i Barsa.. Sam9 zbog ovakvih nedoraslih komentara mi je krivo sto sinoc Iran a danas Nigerija nije izbacila znamo vec koga..

johan

pre 5 godina

Utisak dana
Argentina!
Francuska pokusala da pusti Dansku, bez uspeha
Var zabagovao, priznat je gol iz ofsajda!
Rambo na javnom servisu
Hrvatska se prosetala kroz grupu

abvgd

pre 5 godina

Ronaldo inace najbrzi sprint na ovom Prvenstvu do sada, a 33 godine.
(BlueBlueBlue, 27. jun 2018 00:00)

Pa nek se bavi atletikom onda hahahahahahha Ili nek pocne da uci da dribla, ako mu nije kasno sa 33 godine.

Alen

pre 5 godina

Ovom Mesiju u ove 3 utakmice njemu nisu dali loptu kako treba i da se on okrene prema golu u svom prepoznatljivom stilu. Reprezentacija bez sredine terena!

Millennium

pre 5 godina

Jel sad shvatate koliko su prepucavanja Mesi/Ronaldo smešna? Imamo privilegiju da živimo u eri dva najbolja fudbalera, pa možda i svih vremena. Oni su različiti, po tehnici, konstituciji, stilu, ali su majstori ove igre. Nekada promaše penal, nije im dan, to samo znače da su ljudi. Kakvo je uživanje gledati ih!

Jovan

pre 5 godina

Danas je Mesi najbolji igrac svih vremena, jer je dao gol, medjutim kolko vec za neki dan kada Ronaldo bude pogodio, Mesi gubi titulu najboljeg u istoriji, ali samo do sledeceg gola.

mild

pre 5 godina

Koliko god gotivio Islandjane nije nokaut faza prava ako Argentine nema.Mesi je zasluzio to bez obzira sto se jako slabo pokazao do ove utakmice.

Nole

pre 5 godina

Neko rece: Eh sta bi Ronaldo tek radio da ima npr. Iguaina u napadu.
Gonzalo je na ovom SP u rangu Kodze iz Indjije. Koliko samo spor i trapav. Di Maria upgrade-ovan Lazar Markovic. Mrsavo podosta.

Uvek objektivan

pre 5 godina

Sada pozivaju VAR za svaku glupost. Daleko od toga da mislim da je to jedini razlog naseg poraza, ali opet, dokle vise diskutabilnih odluka na nasu stetu???

Liverpool FC

pre 5 godina

Penaldo botovi na aparatima hahahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sekula, 26. jun 2018 21:59)

O,ne,pocinje...

"...ne izlazite nikuda,iz zakljucanih stanova..."

Liverpool FC

pre 5 godina

Nije ga pokazao nego video a verovatno i troglavog zmaja :D
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (absolutezero, 26. jun 2018 22:30)

Hahaha! :-))))) Komentar dana!

Sandzak

pre 5 godina

Da je sudija iskljucio igraca Nigrije za prekrsaj nad Di Marijom kada je sam bio pred golmanom Argentina bi dobila i 4 0. Tada je vodila 1 0 a bilo tek prvo poluvrijeme..

zimzeleni

pre 5 godina

Tesko je penaldovcima da podnesu cinjenicu da je samo jedan potez Mesija bolji i lepsi od svega sto je njihov junak do sada uradio.

Djordje NS

pre 5 godina

@ ziko

Sve sam ti napisao u prethodnom komentaru, pa čak i ovo šta me ponovo pitaš. A sad što bi ti da se praviš lud a ja da ti pišem ovde do sutra nemam nameru.

Open

pre 5 godina

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa
(Uki, 26. jun 2018 20:40)

Ne dozvoljava ti kompleks jer si penaldo bot!

Xy

pre 5 godina

Sta vredi Var kada su pogledali i potvrdili da je penal, sta je trebalo da se sudi ono nad Mitrovicem. Direktan crveni obojici igraca koji su ga drzali

ČAMPIONI

pre 5 godina

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48

A u druze al ti nemas pojma ni o cemu

takkar

pre 5 godina

Dobra utakmica,Nigerija je mozda i nadtrcala Argentinu,ali jednostavno fali malo tehnicke podrske sredine terena koju jednostavno nemaju.ARG je mnogo jaca igracki,tu nema govora,cak i tako je jedva prosla.Ali eto koliko je falio recimo Iguain i jedan Di Maria koji je majstor fudbala.Pored svega toga ARG je silila dosta loptu,ima tu mnogo rupa i propusta koje protiv neke ozbiljnije ekipe nece proci.Da li su se spasili videcemo protiv Francuza,koji su igracki top ekipa,takticki mnogo zrelija i jaca od Nigerije.Recimo da vam jedan Roho koji je ok igrac,postujem ga,pritom stoper zabije sam sa 7m volej,neometan kao na treningu,prosto nedospustivo.To je ono sto mahom muci sve africke ekipe.Bilo kako bilo ARG se provukla,a da li se i spasla,to cemo videti u osmini.Niko ne spominje Francuze u nekom pozitivnom smislu,ali imaju drim-tim.Utisak veceri mi je i lagana pobeda HR,sa pola gasa,sa sarenim sastavom.Kakvi majstori.Aj sutra da vidimo i taj cuveni mec Brazil-Srbija.Da vidimo "ko je jaci"!

Iguain panj

pre 5 godina

Meni je utisak veceri po hiljaditi put promaseni zicer iguaina.Igrac probija po levoj strani ,salje loptu u sesnaesterac natrcava na loptu panj zvani iguain i salje je u oblake.Nakon toga se mesi uhvatio za glavu i nesto prokomentarisao ,verovatno nesto u fazonu"Majko mila ,s kim ja igram".

neutralni felsh

pre 5 godina

Hahahaha...Roho majstore! Pa zar se upravo njemu niste isčuđavali i krstili kad ste komentarisali sa kim sve Messi treba da igra na ovom prvenstvu. A sada je majstor? Neverovatni ste u svom neznanju.
(Djordje NS, 26. jun 2018 23:45)


kabaljero (g)  
salvio, merkado, otamendi, roho  
maskerano  
mesi, banega  
dibala, iguain, aguero (di marija)  

startna za nigeriju.  
mesi najzad malo da oznoji dres a ne da se seta bez lopte kao na sprovodu a dibala da nauci kad da se "prepusti" i napravi mesto kad mesi povede loptu svojom desnom stranom.  

vec sam ranije pisao da je cudno sto sampaoli nije zvao pastorea (milan, psg) koji je vrlo pristojan i iskusan igrac sredine terena. bas zato sto argentini nedostaje stabilna i agilna sredina terena za ono sto vec 2 utakmice bezuspesno pokusavali - umrtvljavanje tempa igre i potom kratki pasovi na mesija koji posle odlucuje sta ce sa njima.  
sinoc skoro da nisu stigli ni da pokusaju, jer je mesi odmah zatvoren a aguero udvojen, bez mnogo igraca sredine koji mogu da nagaze loptu i malo prosetaju protivnika po centru da bi tu smanjio presing - da bi se napravio prostor za mesija.  
rakitic i modric su dobro znali kako ce da odigra mesi i jos par argentinskih igraca, jer igraju vec godinama i medjusobno i zajedno... pritom su bili misterija za argentinske igrace tipa meza perez akuna taljafiko, koji se nisu cesto sretali sa gorenavedenima. zato su se upustili u trcanje poput muva bez glava, uz rastucu tremu kako je utakmica odmicala.  
efekat: umesto da pariraju, nagaze loptu i oprezno jure rezultat (hrvatima je igrao i remi), hrvati su ih dohvatili u mashinu jer imaju iskusnije igrace koji umeju da odigraju "igru bez igre" i onda naprave naglu stihiju.  
argentini je jedini izlaz hitna smena selektora i neki smiren vrsilac duznosti (tata martin?) koji ce probati proverena i rezonska resenja na pozicijama (gornji primer) - onda da probaju da napune nigeriju. i mole boga da u medjuvremenu island protiv hrvatske i nigerije ne upise 3 boda.  
ako prodju grupu, dobro ce im doci par dana pauze pred plejof, da probaju da se konsoliduju i prisete zasto su dosli u rusiju.
? (neutralni felsh, 22. jun 2018 18:43) 

Milos

pre 5 godina

Zbog ove propustene sanse Iguaina mnogi kazu da Mesi nema sa kim da igra, sta treba da se desi da neko osim Mesija uradi nesto za Argentinu, ne mora postici gol ali da napravi neki visak ili bilo sta da bi pogurao ekipu..

Ćale

pre 5 godina

Svaki kršteni napadač mora da rutinski rešava ovakve situacije, neću zbog toga da ga dižem u nebesa
(Uki, 26. jun 2018 20:40)

Isplači se biće ti lakše.

MilošTOP

pre 5 godina

Nigeriji penal sa jednim igračem koji obara protivničkog igrača, nama nema ni sa dva :D teško možemo da dobijemo sutra, ali kada sam gledao sinoć Iran i Maroko, i sada Nigeriju, verujem da i naši mogu na ovom prvenstvu da odigraju muški i naprave seznaciju. Napred Srbija!

AgentPromena

pre 5 godina

Ne znan da li se penali narucuju pre utakmice, ako je tako onda mi verovatno nismo narucili inace bi I nama bio sviran... sramota!

Bankar

pre 5 godina

Da li je Argentina nekad imala gori sastav od ovog, pa ovo je sramota. Mislim ne kažem da smo mi bolji ali od njih se očekivalo mnogo mnogo više.

Saša

pre 5 godina

Ovo što je Maskerano pomazio Nigerijca i ono svaljivanje Mitrovića od strane dva Švajcarca je zanimljivo za poređenje i FIFA stručnjake... Nigeriji penal a Mitroviću kontrafaul. Jel' to normalno?!

.орг

pre 5 godina

@x
не пиши глупости и не буди прост. ако можеш.
p.s. 1/3 аргентинаца је пореклом из италије.

vlada82

pre 5 godina

Super, prosla Argentina, sve je to lepo, ali sa ovakvom igrom ja prosto ne vidim nacin kako oni mogu da pobede Francusku. Pa ovi su bolji od njih na svakoj poziciji i to duplo. Naravno, osim Mesija.

ujka sem

pre 5 godina

Neka Argentinci pošalju zahvalu Hrvatima što nisu izgubili od Islanda.
(Harwy, 26. jun 2018 22:45)

Hrvatima je to bila duznost zbog gostoprimstva Argentine u proslosti.

Poqeiuer

pre 5 godina

(Djordje NS, 27. jun 2018 00:39) Kako se jos uvek secas te kradje protiv Celzija od pre 10-ak godina( jel to ona utakmica na kojoj je Barselona skoro celo poluvreme igrala sa igracem manje na pravdi Boga?) a zaboravljas ove sramote u Ls poslednjih sezona? A za driblinge nemoj da argumente nalazis na youtubu,za svako igraca mozes da napravis lep klip ali to nije relevantno,postoje ljudi koji ih broje i vec godinama Ronaldo jedva bude u prvih 100 igraca. Sveo je igru na kampovanje u petercu i cekanje zicera

BgHQ

pre 5 godina

Kakva strast Argentinaca za fudbalom,neverovatno.Ranije su nasi stariji sportski komentatori kad su hteli da opisu vatrenu atmosferu sa stadiona upotrebljavali izraz prava brazilska atmosfera sto je velika greska.Gaucosi su bukvalno fudbalski fanatici.

Asdf

pre 5 godina

Odbrana Argentine kao da se trudi da upropasti Mesiju sve sto ovaj uradi.Nije Mesi puno uradio,ali toliko losih dodavanja,penal...jako losa ekipa,ako prodju,bice to samo na individualni napadacki kvalitet

Pavic

pre 5 godina

На страну срамотан пенал, али ова аргентина наспрам имена, класична група грађана...катастрофа од игре, ако се тако може и звати ово што приказују
(зуке, 26. jun 2018 21:17)

Kojih imena rodjače? Mesi Di Marija Iguain

drvobradi

pre 5 godina

Argentina nije imala 2 pasa u prostor ili ispred igraca. Uglavnom dodaju iza coveka i uspore napad. Toliko sporo, neprecizno, bezidejno igraju da je to neverovatno.

Posmatrač

pre 5 godina

Onaj dedo medio je čista nekultura od strane igračke legende kao što je Maradona. Utakmica je bila dobra sa razlikom da je mogao se desi da Nigerijci odu dalje al'Gaučosi se izvukoše nekako uprkos loši joj igri u grupi. No kako god sa Francuzima tu bi moglo bit svašta ali klasiko u najavi to stoji da će bit.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Mislim da nijedna ekipa ne bi imala nikakve sanse protiv Francuza, ali svejedno, drago mi je zbog Argentine jer su ocajnicki zeleli, sad neka pokusaju...Samo sto ne vidim nacin na koji ce ovaj prespori i ocajni vezni red da parira Pogbi, Kanteu...Pa onda ova krila, Meza, Pavon, strasno...Jedino ako Mesi, Di Marija ili Aguero ne budu imali neki poseban soutajm, ali po svemu prikazanom do sada, tesko...Posebno sto ako neko poznaje Mesija, to su Varan i Umtiti.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Jel neko uplatio tiket koji sam sastavio pre neki dan? 
Arg 2 
Fra x2 
Por x2 
Spa 1x 
Bra 1 i 3+ 
Šva 1 
Nem 2 

Za uplatio i čekam 500e. Lepo sam podelio sa vama. Vama je izgleda bilo bitnije radost džaka i cementa
(lumenarević, 26. jun 2018 21:54)

Arg 1.50
Fra x2 1.09
Por x2 1.08
Spa 1x 1.02 ( tu si trebao troznak, sumnjivo)

Cekaj brate nisi jos 1.80 ukupnu kvotu prosao, ne trci pred rudu.

Lidija

pre 5 godina

S obzirom na ovakav sport i ocigledno ne regulisana pravila i sutra ce biti ostecen ili Brazil ili Srbija. Kao i sto je na svakoj utakmici do sada. Nesto mi govori da cemo to biti mi.

satelit

pre 5 godina

Srcana utakmica ,skroz zanimljiva,ali takticki ocajna.. Nikad slabija Argentina,trude se ,zele,ali znanja nema dovoljno.. Prvi gol genijalnost Mesija na jedan dugi pas.. Nigerija ne zna sta hoce,bil se branila bil napadala... Srecno prodjose Gaucosi,ali protiv cvrstih u sredini Francuza nemaju sanse,jedino neka carolija Mesija i posle bunker... P.S. Maradona vise napravio na mecu od Iguaina

neutralni felsh

pre 5 godina

ostecena nigerija za jos jedan. dajte messiju jos jednu sansu da pogodi s kreca molim vas,mozda ovaj put bude precizan
(sveznalac, 26. jun 2018 21:36)


jedan je penaldo ;)

Jole

pre 5 godina

Nigerija pokradena.
(Mare, 26. jun 2018 21:48)


seti se faula nad di marijom pa onda pricaj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 27. jun 2018 00:00)

Mislis onaj start za penal? Pa nije ga ni potkacio! Imas snimak na youtube

ziko

pre 5 godina

A sad lepo sedneš za računar pa na youtube i pogledaš sve te utakmice koje si pobrojao kao krađe pa ako imaš imalo obraza vratiš se ovde i javno izviniš.
(Djordje NS, 27. jun 2018 00:39)


Nema potrebe da gledam ja sam vec video. Tebi je sad ovo trebao biti penal za Nigeriju, a nije ti bilo za penal kada je Marselo pogođen direktno u ruku protiv Bajerna, a utakmicu je sudio Čakir kao i jucer Nigerija - Argentina. A Realove krađe protiv Bajerna 2017 i PSŽ-a ove sezone su najvece krađe u istoriji fudbala. Da nemaju sudije Real ne bi bio ni blizu najveceg kluba.

Diata

pre 5 godina

Prvi put da ćelavi izlazi sa najjacom postavom ako se tako moze nazvati, fali Dibala ali opet i ovaj tim je bolji od igraca koji su igrali u prethodne dve utakmice.

rodjo moj

pre 5 godina

Kakvo ludilo za gledanje... U svakom trenutku moze da se promeni putnik u narednu fazu. Verovatno se do poslednjih zvizduka nece nista znati.

Марко

pre 5 godina

И Аргентина има свог Крстајића. Ако прођу групу са оваквом шушом од селектора, свака им част.

Che

pre 5 godina

"Argentina (4-4-2): Armani – Merkado, Otamendi, Roho, Taljafiko – Peres, Maskerano, Banega, Di Marija – Mesi, Iguain"



Jel to onaj sto pise Mašćerano dobio otkaz??

ZaphodBeeblebrox

pre 5 godina

Argentina posle primljenog gola igra savršen srpski fudbal - jedan vodi loptu, a ostalih devet stoje i gledaju šta će ovaj da uradi. Uz, naravno, užasno loše centaršuteve sa strane. I jurcanje za sudijom.
Ali ga zabiše na kraju. Što naši nikada ne urade.

Autolakirer

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju. 
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48)

Opet tvoj pametni komentar.Koji po broju? Ne brukaj se vise

absolutezero

pre 5 godina

Strogo kazniti El Pibea, pokazao dvoglavog orla albanskog...
(Gemetar, 26. jun 2018 22:05)

Nije ga pokazao nego video a verovatno i troglavog zmaja :D

sarajevo.ba

pre 5 godina

Bice zanimljiva utakmica Argentina-Njemacka u osmini. Volio bih da Holandija na kraju ovo osvoji.
(Djuro, 26. jun 2018 22:38)

I za trolanje trebas malo talenta, nije to motika pa okopas krompir.

Marko

pre 5 godina

Aha, menjanje teza tako što im savija vratove. Pa ko će da sudi povlačenje ako su ti ruke savijene oko glave odbrambenih igrača?
(Negativni, 26. jun 2018 23:50)

Nismo ni slepi ni budale.

Mitrovic je izmedju dvojce Svajcaraca. Igrac koji je ispred njega se oslanja na Mitrovica, a Mitrovic ga odguruje od sebe..medjutim dok on to radi, drugi Svajcarac ga hvata u s sa rukama i bukvalno baca na zemlju, Mitrovic reflksno hvata za dres onog prvog Svajcarca sto se naslanja na njega i povlaci ga za sobom..sva trojca padaju.

1.Nije prekrsaj od strane Svajcara koji se naslanja
2. Nije preksaj Mitrovica koji ga pomalo odguruje u borbi za poziciju
3. Bio bi preksaj Mitrovica da ga je odmah povukao za dres i oborio
4. Jeste preksaj za crveni karton i penal, obaranje Mitrovica od strane drugog Svajcarca.

Tacka.

facts

pre 5 godina

-Peleov zadnji gol na SP je bio kada je imao 29 god i 241 dan (4-1 Italija 1970).
-Roho je postigao 2. gol za ARG na SP, oba puta za pobedu i oba puta protiv Nigerije (3-2 2014 i 2-1 2018).
-Mozes je 2. igrač Nigerije koji je dao gol sa penala. Prvi je dao Jakubu (2-2 Južna Koreja 2010).
-ARG je u zadnjih 6 pobeda na SP, pobeđivala sa 1 golom razlike (2-1 BiH, 1-0 Iran, 3-2 Nigerija, 1-0 Švajcarska, 1-0 Belgija i 2-1 Nigerija)!
-Učinak ARG protiv Nigerije (5-0-0) je najveći 100% učinak 1 tima u istoriji SP!
ISTORIJSKI REKORD! Igrači ARG sa najviše pobeda na SP:
12 MESI (na 18 mečeva), MASKERANO (19) i Maradona (21)
Mesi: 12-3-3; Maskerano: 12-4-3; Maradona: 12-4-5.
-Od kada pobeda donosi 3 boda, ARG je postala 5. tim koji se plasirao dalje nakon što su u grupi imali 1 bod u prva 2 kola na SP:
2002 Turska i Paragvaj
2010 Slovačka
2014 Grčka
2018 ARG (1-1 Island, 0-3 Hrvatska i 2-1 Nigerija).
-Zadnja 2 igrača ARG koji su napravili penal na SP:
Poketino (protiv Engleske 2002)
MASKERANO (protiv Nigerije 2018).
-Mesi NIKADA nije bio eliminisan u grupnoj fazi (23/23, SP, KA, OI i LS)!
-Mesi je 1. put dobio žuti karton na SP!
-Mesi na SP: 6 golova i 4 asist na 18 mečeva (12-3-3)!
-Mesi za 1. tim ARG: 65 golova i 38 asist na 127 mečeva (77-28-22)!
-Najbolji strelci ARG na SP:
10 Batistuta
8 Stabile i Maradona
6 Kempes i MESI.

Pozdrav!

Mika

pre 5 godina

argentini ne vredi ni sto hrvati vode.neznaju sta ce lose igraju..opet ce se unervoziti i igrati prljavo u ocaju..mesi samo individua.

Kontras

pre 5 godina

@ negativni

Ja ne sta je jos po tebi trebalo da se desi Mitrovicu nakon sto su ga vukli i oborili dvojica svajcaraca pa da sudija dosudi Srbiji penal? Da pocnu da biju Mitrovica u sesnaestercu mozda?

milence

pre 5 godina

italijani kada su postali svetski prvaci u grupi su bili na ivici ponora da ispadnu...a onda neki tamo Rosi je u nastavku poludeo..i ostalo je istorija...tako da to po grupama nista ne mora da znaci...

johan

pre 5 godina

Cakir odlican, vrhunsko sudjenje bez zezanja.

Ima jos jedna problematicna stvar u fudbalu koju VAR i ne dotice, a to je zadrzavanje vremena.

- izlezavanje po terenu
- glumatatanje
- oduguvlacenje kod obicnog auta
- odugovlacenje kod ostalih prekida
- grcevi :)
- pregledavanje VAR-a

To se moze resiti na veoma prost nacin. Stopirati vreme kod prekida u poslednjih 10 minuta. Ima toga u svim ostalim sportovima...

Razmotrite jedan paradoks sistema koji je sada na snazi i videcete kako to nema blage veze sa sportom.

Elem, bilo je toga i na ovoj utakmici. Nigerija je odugovlacila vreme od izjednacenja. Napucali su jedno 5-6 minuta nadoknade realno. Argentina daje gol u finisu, i sada mora da igra zaustavno vreme koje je korisceno protiv njih. Prema tome, Nigeriji je odugovlacenje bila win-win situacija u smislu: "Ako kojim slucajem i primimo gol, imacemo vise vremena za napad kako bi izjednacili". To treba zabraniti.

msbravomk

pre 5 godina

Odlicna utakmica prava takmicarska sa puno naboja eliminaciona, bravo za Mesi mislim da Sampaoli gresi sta stava Iguain po meni Dibala treba igrati vise, neko ovde naveo kostur gdje ostali su ednoj polovini jaci na imena timovi a u drugoj slabii a ko i’m e kriv na Argentinci Njemci sta zavrsavaju druge u svojoj grupi kao sta e jedan klinac naveo kad je Ronaldo promasio penal da taj penal nista ne kosta Portugal( ocigledan navijac Real) e gresis mali da e Ronaldo zabio Portugal bi bio prvi i sad bi bio u toj laksi deo kostura tako taj penal e mozda Portugal kostao finala i videlo se sinoc ko e najbolji igrac ove generacije. Do sad radi VAR smo imali na svaku utakmicu penal mislim da sad malo ce da sudije namaliti i da ce dozvoliti malo tvrdu igru

Tales

pre 5 godina

@Negativni gadno si istripovo da budes kontra vjetru. Samo da dam svoje misljenje na Kisovu recenicu koju si citiro. Cinjenica je da neki vise kolju od drugih, pa tako da smo dozvolili tim drugima da rade sta hoce ne bi ostalo nista od nas. Dok smo mi vec imali tu sansu i pokazali smo se da nismo bas toliki zlocinci. Pozdrav! I jos da dodam da je jedan Prosinecki, koji je za tebe i sve nas Bog za fudbal, na sred Hrt, pred citavok hrvatskom rekao da je cist faul, dupli. A kad su mu rekli pa Mitrovic je njih drzao rukama, on je odgovorio pa najbolje da je stojo ko kip citavu utakmicu. I molim te ako budes odgovaro nemoj na pravoois bzv gubit vrijeme i skrecati sa teme, osim ako si zaista negativan. Jos jedAn pozdrav!

neutralni felsh

pre 5 godina

Da mi je znati na cemu je Maradona,skoro zaspao u lozi,hahahaha
(Oliver, 26. jun 2018 20:47)


malo je pogresio tajming... preforsirao se pre utakmice ;)

james

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali bilo bi lepo da Argentina prodje samo zbog eventualnog okrsaja Francuska-Argentina.  
To bi bio klasik.  
Francuzi ce rutinski oderati Nigeriju ako prodju. 
(Kristina, 26. jun 2018 21:34) 

Ko kaze da ce se sresti Argentina i Francuska? Mozda izvuku i Spaniju recimo. Nigerija ne prolazi jer gube od Argentine.
(Batko pamcenje mu kratko, 26. jun 2018 21:48

e jesi stručnjak, svaka ti čast!

Mile

pre 5 godina

Dobro do juče ste tražili VAR, sada vam ne valja. Odlučite se.

Ja sam skroz za ovaj sistem. Naravno biće grešaka ali ovo sad je mnogo bolje, nego što je bilo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Larry, 26. jun 2018 23:23)

VAR je odlican ako se ne primenjuje selektivno. Trener ekipa mora da ima pravo da zatrazi pregledanje sporne situacije i to mu se mora dozvoliti. Samo tako ima smisla. Ovo sada je cista prevara

Sandzak

pre 5 godina

Kada Banega salje loptu Messi trci 27 km na sat i kada je u vazduhu prima dostize brzinu od 34 km na sat.. u medjuvremenu je spusta prvo na koljeno pa polako na kopacku i pang desnom pod raklje.. Mama mia.. Covjek nije sa ove planete!!

Kontras

pre 5 godina

@ Negativni

Ceo svet, cak i britanci koji nas tradicionalno ne vole, kaze da je bio cist penal nad Mitrovicem. Britanci, ej britanci, kazu da je srpska reprezentacija pokradena.

Jedan amerikanac kaze za nedosudjen penal nad Mitrovicem: "Ovaj penal je NAJOCIGLEDNIJI koji sam video u svom zivotu."

Gde je Mitrovic trebalo da stavi ruke dok pokusava da skoci? U vazduhu? Ti vidis njegove ruke, a ne vidis DVA svajcarska fudbalera koji ga drze i obaraju na zemlju. Pritom, jedan uopste i NE GLEDA gde je lopta. Covece, pa ono je u rvanju faul, a ne u fudbalu.

Ono nije cak ni sumnjiva situacija. Ono je APSOLUTNO CIST PENAL za ceo svet osim za svajcarce, albance i tebe. Sudija namerno nije hteo da ga dosudi.

Kontras

pre 5 godina

Tesko da ce argentinci sa ovom igrom daleko iako bih voleo da pobede francuze. Videcemo.

I ova utakmica pokazuje da favoriti tesko pobedjuju na ovom SP. Setimo se i Nemacke protiv Svedske, Brazila protiv prosecne Kostarike itd.

To znaci da imamo sanse protiv Brazila sutra. Ukoliko muskom igrom dodjemo do egal zavrsnice sve je moguce. Oni ce postajati sve nervozniji ako ne povedu i zavrse posao na vreme. A mi treba da budemo pametni i docekamo polukontru, prekid... Kad ako ne danas?

Sandzak

pre 5 godina

Da je sudija iskljucio igraca Nigrije za prekrsaj nad Di Marijom kada je sam bio pred golmanom Argentina bi dobila i 4 0. Tada je vodila 1 0 a bilo tek prvo poluvrijeme..

Proto Ganci

pre 5 godina

Mitar je obojici savio vratove i pri tom je prvi igrača ispred sebe uhvatio za vrat. Čist faul u napadu.
(Negativni, 26. jun 2018 23:06)


Obrati paznju sta si napusao i dobro razmisli. "Obojici je savio vratove" kazes ti u nastupu hiper objektivnosti, i stoga nije prekrsaj uprkos tome sto su ga obojica drzala sa obe ruke i povlacila. Iz ovoga se vidi da fudbal nisi igrao ni kao dete iza zgrade jer bi u protivnom razumeo kretnje i polozaj ruku Mitrovica. Kao sto sam napisao pre neki dan jos jednom ekspertu sa ovog sajta, predji na karling, ne razumes ti ovu igru.