Nedelja, 08.07.2018.

10:00

Div zaplakao, tragičar citirao Džordana, Putin tešio selektora

Pre nekoliko godina je pokrenuta peticija da se ovaj tim ugasi, a danas žale što njihovi heroji nisu imali sreće da stignu do polufinala Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Div zaplakao, tragičar citirao Džordana, Putin tešio selektora
Foto: Getty images

Iako ih je retko ko očekivao u ovoj rundi takmičenja, čak i u nokaut fazi, pa je "Zbornaja" oduševila naciju, igrače Rusije nije utešila činjenica da su zabeležili vanserijski rezultat.

Poraz u penal ruletu od Hrvatske je potpuno slomio nosioce igre ovog tima, pa im ništa ne znače ni naslovi poput "Šampioni naših srca!" iz Sport Ekspressa

Neutešan je bio tragičar Fjodor Smolov, koji je pokušao na "šemekrski" način savlada Danijela Subašića u prvoj seriji, čime je samo pojačao pritisak na svoje saigrače.

"Ne krivite Smolova! U suprotnom ćemo izgubili igrača. To može da se desi svakom fudbaleru, nažalost sada se desilo njemu na SP. U finalu SP 1994. Barezi i Bađo su promašili penale (Italija izgubila od Brazila, prim. aut). Pa šta? Zbog toga nisu bili manje dobri igrači", stao je u odbranu igrača bivši trener Valeri Gazajev.
Foto: Getty images
Smolov nije mogao da se oporavi od poraza tako brzo, saigrači i prijatelji nisu uspeli da ga nagovore da ode u svlačionicu pa je poslednji napustio teren olimpijskog stadiona Fišt u Sočiju.

"Uvek mi je na umu izjava Majkla Džordana da je pokušao na hiljade puta da pogodi odlučujući šut, ali nije uspeo često to da uradi", rekao je Smolov posle utakmice.

Posebna priča je napadač Artjom Dzjuba, jer retko možete da vidite čoveka od skoro dva metra kako plače kao malo dete. On je zaplakao od muke usred TV intervjua.

Selektor Stanislav Čerčesov je pred medijima bio vrlo nervozan, pa su ga neka pitanja čak i nervirala, posebno od novinara koji nisu mnogo verovali u ovaj tim, štavišem, ismevali su ga pred početak SP.
Foto: Getty images
"Šta bih trebebalo da kažem, šta da vam pričam?. Nemamo najbolje igrače, ali smo imati tim. To sam vam govorio od prvog dana. Mislim da smo zaslužili više. Šteta. Svaki od ovih momaka zaslužuje poštovanje, svaki od njih 23 je dao sve od sebe", rekao je Čerčesov, koga je posle utakmice pozvao predsednik Rusije Vladimir Putin i čestitao mu na dobroj igri.

"Rekao sam mu da smo razočarani. On mi je odgovorio da idemo podignute glave napred", dodao je selektor Rusije kojem ugovor ističe u avgustu.

U međuvremenu je 39-godišnji defanzivac Sergej Ignaševič okončao fudbalsku karijeru i najavio trenersku: "To je sve. Teško je kada to shvatiš".

S druge strane, Aleksandar Semedov je odigrao poslednji meč za "Zbornaju".

Tu su ipak i dalje Akinfejev, Fernandez, Kuzjajev, Čerišev, Gazinski, Dzagojev, Golovin, Jerohin, Mirančuk, pa i Dzjuba.

Ovaj tim ima budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: