Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.06.2018.

19:22

Gde ćete iz Moskve – u večnost ili u Beograd

Doputovala je reprezentacija Srbije u Moskvu, gde će 27. juna na "Otkritje areni" igrati treću utakmicu E grupe, a gde će otići posle duela sa Brazilom, u večnost kako je na društvenim mrežama napisao selektor Mladen Krstajić, ili za Beograd, znaće se oko 22 sata po našem vremenu kada se završi duel sa "selesaom".

Izvor: B92

Autor:B92

Gde ćete iz Moskve – u večnost ili u Beograd
Foto: Getty Images

Iskoristio je Krstajić naziv čuvene američke drame "Odavde do večnosti", u kojoj su igrali Bert Lankester, Frenk Sinatra, Montgomeri Klift, da dočara s kakvim stavom su "Orlovi" došli u Moskvu i s kojom ambicijom će izaći pred Brazilce.

"Crveni" su imali ogromnu podršku, ali posle poraza od Švajcarske čini se da je javnost počela da se "cepa", jedni su razočarani kao da je Srbija na prethodna dva Mundijala bila fantastična a sada je podbacila, pa tako i ne veruju ni da možemo ozbiljnije da se odupremo Brazilcima, a kamoli da da ih pobedimo, dok su drugi neumereo optimistični i ubeđeni su da će ih Krstajićev tim "odučiti od fudbala".

Tako je bar raspoloženje među navijačima kojo su ovde u Rusiji. I tako je to, inače kod nas, ili lovorike ili rafalna paljba, sredine nema.

Slika o Mundijalu u Rusiji potpuno je drugačija u Moskvi nego one koji smo videli u Samari, Kalinjingradu I Svetlogorsku. Grad vrvi od navijača sa svih strana, za razliku od prethodnih lokacija gde su se navijači u većim grupama pojavljivali sporadično, uglavnom na dan utakmice.

Druga stvar je da se u Moskvi, bar ovog prvog dana, nije čulo čuveno "Rusi I Srbi braća zauvek", kao i da naši navijači nisu više glavna atrakcija. Slavu su im ukrali raspevani Nigerijci, Meksikanci, Argentinci I Brazilci.

"Pravu Rusiju ste mogli da vidite u Samari i Kalinjingradu, kao i u Jekaterinburgu, Nižnjem Novgorodu... Moskva je nešto drugo, ogroman grad, mnogo ljudi, mnogo stranaca, nema toliko bliskosti...", rekli su nam pre polaska za, hajde da još malo verujemo, valjda ne poslednje odredište Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Na Crvenom trgu je dva dana pre utakmice bilo mnogo više brazilskih nego srpskih navijača. Mnogo naših ljudi je nezadovoljno napustilo Kalinjingrad, ali ne samo zbog poraza od Švajcarske već i zbog odluke FIFA da spektakl sa Brazilom smeste na "Otkritje arenu", koja prima samo 44.190 gledalaca za utakmice Svetskog prvenstva, pa mnogi od njih nisu mogli da kupe ulaznice.

"Kako je moguće da Brazil stave na manji stadion? Pa, ko ne bi voleo njih da gleda, ma kakav rezultat da bude na kraju. Došli smo iz San Dijega zbog jedne utakmice, jer za Brazil nismo ni dobili priliku da kupimo karte. Nema logike, ali bolje da ne komentarišemo FIFA, možda i protiv nas pokrenu postupak kao što su pokrenuli protiv svih koji su je kritikovali posle Švajcarske", kažu navijači Srbije iz SAD.

Ali, FIFA se baš i nije pokazala u tim postupcima, jer su Šaćiri I Džaka simbolično kažnjeni za provociranje srpskog tima oniI navijača sa samo 10.000 švajcarskih franaka, tako da će ipak igrati protiv Kostarike.

Srbija nema izbora mora da pobedi Brazil ili odigra nerešeno uz pobedu Kostarike, jer u suprotnom ide kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

241 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve