Senegal – Kolumbija 0:1 (0:0)

Reprezentacija Kolumbije savladala je Senegal u poslednjem, odlučujućem meču trećeg kola grupe H i kao prvoplasirana prošla u osminu finala Svetskog prvenstva.

 Sančes 74
  SEN   COL  
  0 : 1  
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
KRAJ! Istorija je ispisana!
Prisustvovali smo istoriji pošto se po prvi put od kada postoji Mundijal ekipa plasirala u nokaut fazu na osnovu fer-pleja!

Japan ide dalje kao drugoplasirana selekcija jer je dobio dva šuta kartona manje u odnosu na Senegal (6-4).
90' – Četiri minuta nadoknade
Igraće se četiri minuta u nadoknadi.
87' – Nervoza i uzbuđenje rastu
Senegal sada pokušava sa dugim loptama, Kolumbija se znalački brani.
84' – Sve manje vremena za Senegalce
Pokušavaju Senegalci da promene svoju sudbinu u samom finišu, a verujemo da će im biti još teže kada saznaju da su eliminisani zbog žutih kartona!
81' – Nova velika šansa za Senegal!
Nova velika šansa za Senegalce, sada posle udarca iz ugla. Malo je nedostajalo da Mina bude i tragičar jer ga je lopta nezgodno pogodila i krenula ka mreži, ali je Ospina još jednom bio tamo gde je trebalo i na liniji uspeo da interveniše.
Mogu da odlučuju žuti kartoni, Senegal ima dva više od Japana:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
77' – Mane umalo ekspresno izjednačio!
Senegalci propuštaju odličnu priliku da ekspresno stignu do izjednačenja, pošto se Mane lepo okrenuo na desetak metara od gola, pronašao prostor i dobro gađao, ali Ospina uspeva da izbaci loptu u korner.
74' – GOOOOOL! Kolumbija vodi!
Kolumbijci napokon uspevaju da materijalizuju bolju i konkretniju igru, pa sada stižu do pozicije da kao prvoplasirani prođu u narednu fazu!

Kintero idealno izvodi korner, a štoper Jeri Mina sjajno skače na ivici peterca i postiže svoj već drugi gol na šampionatu – 0:1!
67' – N'Dijaje hrabro, ali i veoma rizično
Malo je nedostajalo Murijelu da stigne pre do lopte i tako iznudi penal, a možda i crveni karton za golmana Senegala.

Ipak, N'Dijaje sjajno ceni situaciju i izbacuje čistu loptu ispred napadača rivala, pre nego što i njega ruši.
Veliki propust Japanaca
63' – Mane se iznervirao
Posle dužeg vremena, Senegal dolazi u priliku da zapreti, iz novog slobodnog udarca sa otprilike 25 metara.

Mane je namestio loptu, gađao samo rašlje, ali se na njegovu nesreću okliznuo u osudnom trenutku, pa je samo u neverici mogao da isprati kako lopta odlazi nekontrolisano u gol aut.
60' – Jalovi napadi Kolumbijaca
Jesu Kolumbijci i dalje imali inicijativu, igralo se uglavnom na polovini Senegala, ali su centaršutevi i igra u poslednjoj trećini terena bili nedovoljno dobri da bi se, barem, uputio udarac u okvir gola.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
54' – Pristisak 'Kafeterosa' traje
Nastavljaju Kolumbijci da napadu, ostavljajući dosta prostora rivalu za kontre, ali zasada ne uspevaju da naprave pravu priliku.

S druge strane, Senegalci opasno prete upravo posle kontre, a odbrana Južnoamerikanaca intervenise u poslednji čas na ivici peterca i otklanja opasnost.
Da li će danas uspeti?
50' – Incijativa Kolumbije
Iako su ostali bez najboljeg igrača u prvom poluvremenu, Kolumbijci se neće lako predati. Napadaju na startu drugog perioda igre.
46' – Počelo je drugo poluvreme
Fudbaleri Kolumbije imaju loptu na startu drugog perioda.
Poluvreme: Kolumbijci će morati da napadnu
Nismo gledali previše kvalitetan fudbal u Samari, ali daleko od toga da nije bilo uzbuđenja. Opet, i pritisak meča učinio je svoje, pa smo videli i veliki broj netačnih dodavanja na obe strane, uz nešto više faulova.

Najzanimljivije je svakako bilo u 16. minutu, kada je Milorad Mažić pravilno postupio i posle pregledanog snimka promenio svoju prvobitnu odluku, pa je Senegal ipak ostao bez prilike da iz penala stigne do vođstva.

S druge strane, Kolumbija će morati bez Hamesa Rodrigesa morati da juri trijumf za prolaz, pošto je najbolji igrač 'Kafeterosa' morao iz igre zbog povrede već posle pola časa igre.
41' – Tempo opada, čeka se poluvreme
Opadao je tempo kako se bližilo poluvreme, a nijedna reprezentacije nije želela previše da rizikuje, čekajući eventualnu grešku rivala.
"Vudu"
Nema golova ni u Volgogradu
Aliju Sise :)
Nema dileme
Tenzija raste, ali Milorad drži stvari pod kontrolom

Getty images
37' – Novi pokušaj sa distance
Senegal dobija još jedan faul, ovoga puta na zaista ogromnoj udaljenosti, ali to nije sprečilo Salifa Sanea da proba da postigne gol.

Međutim, njegov ambiciozan pokušaj, posle kombinacije, odlazi visoko preko prečke.
31' – Veliki maler za Kolumbijce!
Iako je već posle desetak minuta bilo očigledno da oseća nelagodnost prilikom igre, Hames Rodriges pokušao je da 'stisne zube' i odigra ovaj izuzetno važan meč za svoju zemlju, ali je ipak, teška srca, morao van terena.

Hose Pekerman na teren šalje Lukasa Murijela.

Getty images
27' – 'Bomba' Keite, Ospina siguran
Balde Kaita naleće na odbijenu loptu i šalje snažan udarac sa solidne udaljenosti, ali je David Ospina bio dobro postavljen i lako je ukrotio loptu.
21' – Slobodnjak za Senegal
Ali samo za centaršut, M'Baje Nijang je poslao centaršut, međutim ne previše precizno i upotrebljivo.
16' – Mažić svirao penal, VAR ga 'poništio'!
Posle starta Dejvisona Sančesa nad Sadiju Maneu, Milorad Mažić odmah je pokazao na belu tačku, ali se nedugo zatim oglasila i ekipa iz VAR centra.

Naš arbitar pristao je da pogleda ponovljeni snimak i mora se istaći da je doneo pravu odluku, odnosno preinačio svoj prvobitni sud, pošto je defanzivac Totenhem Hotspura zaista sjajnim startom prvo izbio loptu, pa tek onda oborio napadača Liverpula.
12' – Kintero umalo ponovo pogodio iz slobodnjaka!
Opasno je bilo posle faula Kalidua Kulibalija, na dvadesetak metara iskosa ispred gola Senegala.

Šutrao je Huan Kintero, strelac upravo iz slobodnjaka u prvom meču protiv Japana, ali je Kadim N'Dijaje osetio da treba da ostane u svom uglu i uz malo muke uspeo da izbaci loptu u korner.
9' – Kolumbijci preuzimaju kontrolu
Južnoamerikanci polako preuzimaju posed i počinju da kontrolišu ritam.
Senegalci u elementu:
5' – Uvodno odmeravanje snaga
Obe selekcije, potpuno očekivano, veoma oprezno oprezno su ušle u duel, pa smo u uvodnih nekoliko minuta gledali mirnu igru na sredini terena, uz nekoliko dugih lopti
1' – Mažić dao znak za početak meča!
Prirodne lepote Kolumbije
Meč odluke:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Formacije:
Sastavi:
Senegal (4-3-3): N'Diaje – Gasam, Sane, Kulibali, Sabali – Sar, Kujate, Gej – Mane, Keita, Nijang

Kolumbija (4-2-3-1): Ospina – Arijas, D. Sančez, Mina, Mohika – Uribe, Sančes – Kvadrado, Kvintero, Rodriges – Falkao

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: