Poljska – Senegal 1:2 (0:1)

Reprezentacija Senegala nastavila je niz iznenađujućih rezultata na Svetskom prvenstvu savladavši Poljsku u drugom meču grupe H – 2:1 (1:0).

 Krihovjah 86 - Ćonek 38(ag), Nijang 60
  POL   SEN  
  1 : 2  
KRAJ! Velika pobeda Senegala!
Senegalci postaju prva afrička selekcija koja je slavila na ovom Mundijalu i to potpuno zasluženo. Ovim rezultatom, uz trijumf Japana nad Kolumbijom, situacija u grupi H se maksimalno komplikuje.

Posebno jer se u narednoj rundi sastaju Poljaci i Kolumbijci.
90+2' – Senegalci ne posustaju
Napadali su Poljaci iz sve snage, ali kao i u većem delu susreta – jalovo.
86' – GOOOOOL! Tračak nade za Poljake!
Delovalo je da do kraja susreta neće biti uzbuđenja, ali se to ipak menja u 86. minutu.

Grosicki šalje dobar centaršut, a Krihovjah najbolje skače na drugoj stativi i pogađa prazan deo gola i unosi dramu – 1:2!
84' – Pad Sara, nema penala za Senegal
Tražili su Nigerijci penal na pet minuta do kraja regularnog toka, Sar je pao posle starta na ivici kaznenog, ali je, uz konsultaciju VAR, ustanovljeno da kontakta ustvari nije ni bilo.
81' – Nova prilika za Senegal
Malo je nedostajalo da bude i veliki 3:0 za Afrikance, ali Ščensni nekako uspeva da zaustavi pokušaj Manea.
80' – Poljaci i dalje bezopasni
Pokušavaju Poljaci nešto da promene u poslednjih desetak minuta, ali ili previše loše centriraju ili previše slabo zahvataju loptu.
Svakako najbizarniji pogodak
74' – Izmene na obe strane
Menjaju oba selektora u finišu. David Kovnački ulazi umesto 'nevidiljivog' Arkadijuša Milika, dok Musa konate menja strelca drugog pogotka Nijanga.
69' – Levandovski zamalo neprecizan
Posle dugo vremena opasan napad Poljske, lopta ka Levandovskom na ivici peterca, ali njegov pokušaj spoljnom završava samo u spolnjom delu mreže.
65' – Poljaci ne znaju šta ih je snašlo
Još pogubljenije deluju Poljaci posle drugog primljenog pogotka, deluje da od povratka nema ništa.
Nastavlja se 'ples' Senegalaca...

Photo by Catherine Ivill/Getty Images

60' – GOOOOOL! Senegal ima 2:0!
Neverovatna situacija posle tačno časa igre u Moskvi i velika lukavost M'Baje Nijanga!

Isprva rutinska situacija za Badnareka, koji je odlučio da pusti loptu ka istrčalom Ščensnom, ali ni on ni golman nisu primetili nekadašnjeg napadača Milana, koji je pravo posle ukazane pomoći utrčao na teren, stigao prvi do lopte i ušetao se u prazan gol – 0:2!
Ne baš lep način da se uđe u istoriju
56' Prilika za Poljsku
Iz drugog plana upao je Lukaš Pišček, međutim njegov pokušaj završio je pored gola.
55' Dobra igra u nastavku
Veoma dobro se igra na obe strane u drugih 45 minuta igre. Poljska pokušava da dođe do gola, međutim i Senegal je opasan iz brzih kontri. Trebalo bi očekivati još uzbuđenja do kraja meča.
51' – Lep šut Leve, još lepša parada N'Dijaea
Pokušao je Levandovski iz prekida, lepo je gađao, ali je Kevin N'Dijaje još lepšom paradom vratio loptu u polje.
49' – Protesti Poljaka, ali samo žuti
Robert Levandovski stuštio se ka golu, ali ga Sane ruši, u poslednji čas, na oko 25 metara od gola. Poljaci su smatrali da je bio poslednji igrač i da zaslužuje isključenje, međutim arbitar iz Bahreina nije bio saglasan.
Nije samo do Senegalaca...
Navalka menjao na poluvremenu
Jakub Blaščikovski ostao je na klupi, dok je u igru ušao Jan Bednarek.
46' – Počelo drugo poluvreme
Poluvreme – Poljaci u velikom problemu
Ne previše kvalitetnog fudbala videli smo u prvih 45 minuta u Moskvi, ali se ipak mora istaći da Senegalci potpuno zasluženo imaju prednost na svojoj strani.

Ruku na srce, imali su veliku dozu sreće, pošto je lopta završila u mreži posle pravog rikošeta, dok Poljaci gotovo da nisu obiljnije zapretili, pošto su svega nekoliko puta prešli centar.
42' – Nastavljaju se napadi Senegala
Vođstvo je samo dalo dodatnu energiju Senegalcima, pa su počeli još žustrije da napadaju ka golu šokiranih Poljaka i uskoro još jednom zapretili.

Ovoga puta posle kornera, ali Salif Sane, posle sjajnog skoka, ne uspeva najbolje da zahvati loptu i ona se od zemlje odbija visoko preko prečke.
37' – GOOOOOL! Vodi Senegal!
Jeste Senegal bio bolji rival, svakako je bio i bliži vođstvu, ali je imao i ogromnu dozu sreće da zatrese mrežu Vojčeha Ščensnog.

Nijang je bio bolji u duelu od Lukaša Piščeka, ukrao loptu u opasnoj zoni i odložio je do Idrise Geja, a ovaj uputio udarac sa dvadesetak metara. Međutim, lopta najpre pogađa Mihalja Pazdana, pa i Tijaga Ćioneka, i ostavila Vojčeha na 'krivoj' nozi – 0:1!
Only fools and horses
32' – Poljaci bez rešenja
Ne uspeva ekipa Adama Navalke da pronađe put, barem, do poslednje trećine terena, dok tim Aliju Sisea samo čeka šansu za munjevitu kontru.
Ništa bez Moa Salaha...
27' – Tempo opao, borba traje
Sam tempo meča, odnosno gotovo otvorena igra na obe strane utihnula je sredinom prvog dela igre, ali je, isto tako, bilo evidentno da rastrčali Senegalci svojom upornošću prave velike probleme Poljacima.
:)
Veliki jubilej na najvećoj sceni
Samo jednu...
21' – Odgovaraju Poljaci
Odgovaraju Poljaci nedugo zatim, Kamil Grosicki loše pokušava sa distance, a Pjotr Zelinski ne uspeva da loptu skrenem glavom u okvir gola, sa nešto manje od desetak metara razdaljine.
18' – Senegalci sve opasniji
Poljaci su u međuvremenu takođe imali udarac iz ugla, ali su Afrikanci i dalje bili ti koji su delovali konkretnije, a imali su i najbolju priliku u dosadašnjem toku susreta.

M'Baje Nijang dobio je loptu na ivici kaznenog prostora, imao je dovoljno prostora ili za udarac ili za centaršut, ka usamljenom Sadio Maneu na drugoj strani, ali je on uradio najgore – nijedno, ni drugo.
Uvek u elementu

Photo by Catherine Ivill/Getty Images
"Zaista mi smeta..."

Photo by Shaun Botterill/Getty Images
12' – Prvi žuti na meču
Gregorž Krihovjah dobija javnu opomenu već u dvanaestom minutu, zbog dva starta u svega nekoliko minuta, dok je drugi bio klasično saplitanje s leđa. Opet, sprečio je kontru.
Sve je to fudbal...
7' – Prete Poljaci, korner za Senegalce
U sedmom minutu videli smo prve dve zanimljive situacije. Najpre su Poljaci uspeli da dođu do gola rivala, ali ne i da zaprete, dok su Senegalci na drugoj strani imali prvi korner, a posle njega i još jedan opasan centaršut.
Veliki problem za Brazil?
5' – Uvodno odmeravanje snaga
Uvodnih pet minuta igre proteklo je uglavnom u igri na sredini terena, Poljaci su držali loptu, ali su Senegalci odmah na startu pokazali koliko su spremni i čvrsti.
1' – Počela utakmica u Moskvi
Uvek u elementu

Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Može li i Senegal do iznenađenja?
Junaku Japana zasluženo priznanje
Sastavi:

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: