Danci su spremni i čekaju

 Poulsen 59
  PER   DEN  
  0 : 1  
Znaju da su bili bolji
Peru je uspeo da do kraja izbori bolji posed lopte 52:48 odsto, imao je 17 naspram deset šuteva na gol od čega je šest išlo u okvir gola Danske. Danci su imali tri udarca ka okviru gola, ali je jedan od njih završio u mreži. Šmajhel je imao šest odbrana.

Getty images
Poslednja šansa za Peru
Šmajhel boksuje loptu u poslednjim trenucima utakmice i otklanja dilemu u vezi sa pobednikom.

Getty images
95' KRAJ. Peru ostaje bez bodova na startu
Poslednji pokušaj za Peru propušten je posle centaršuta Trauka, Peru nije uspeo da postigne gol i izjednaèi pa Danska upisuje tri boda.
92' Još tri minuta je ostalo
90' Inicijativa Perua u finišu
Peruanci pokušavaju da napadnu sve vreme od gola Danske, Kueva u šansi, ali još jednom je, niti šutirao, niti asistirao iz prve, pa propada još jedna prilika njegove selekcije.
Šta znači doprinos golmana
86' Skida zicer Galjese!
Eriksen je ušao u situaciju jedan na jedan sa golmanom Perua, šutirao je visoko, ali je Galjese istrčao, skratio mu ugao i odbranio ramenom.
84' Nestvarni Šmajhel!
Farfan dobija loptu sa desne na desetak metara šutira po sredini gola, a Šmajhel neverovatno reaguje i spasava gol odbranom nogom u padu.
82' Advinkula reaguje
Jorgensen je šutirao u gol, golman Perua nije ni morao da reaguje jer je Advinkula izbio loptu ispred njega.
79' Kakva šansa za Gerera!
Petom je pokušao Gerero sa peterca posle dodavanja Kueve, centimetri su ga delili od gola i izjednačenja!
Slavlje Danaca
Peruanska žurka
Rodriges nije mogao do gola

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT EDITORIAL USE ONLY
73' Advinkula 'glumi' Ronalda
Advinkula pokušava petom da promeni stranu iz prve u stilu Kristijana Ronalda, pa pokušava da pogodi dalji ugao danskog gola, ali nedovoljno precizno.
70' Novi pokušaj Perua
Kariljo sa gol aut linije prebacuje Šmajhela, ali Poulsen se vraća i izbacuje loptu ispred Farfana koji je čekao na drugoj stativi slično kao i koji minut pre toga.
69' Farfan i Kariljo "kratki"
Farfan i Kariljo ostaju "kratki" za po korak na dva metra od gola. Lopta je sa desne prebačena na levu stativu, na njoj su bili dvojica igrača Perua, ali nijedan nije mogao do gola.
Kueva petlja
Situacija kada je Kueva propustio priliku da uposli saigrača ili šutira u gol kada mu već nije sviran ofsajd.

Getty images
Galjese nemoćan
Gol Jusufa Poulsena.

Getty images
64' Gerero glavom
Gerero je tek ušao umesto Edinsona Floresa i odmah se našao u prilici, šutirao je glavom, ali ne dovoljno jako da se savlada Šmajhel.
61' Šmajhel brani kao mačka
Samo minut pošto je Danska dala vodeći gol, Peru je napao po levoj strani, iz slične situacije u kojoj je bio i Kueva nekoliko minuta ranije, tukao je Flores, a Šmajhel se maestralnom odbranom istakao i spasao gol.
59' GOOOOOOOOOOL! Danska vodi
Poulsen istrčava kontru, pronalazi ga Eriksen dobrom loptom i ovaj šutira jako i nisko u donji levi ugao gola Perua za 1:0.
57' Gde je sad VAR?!
Kueva dobija loptu na levoj strani, sudija ne vidi ofsajd, nisu ga videli ni u VAR sobi pa je izašao ispred Kjaera i golmana Šmajhela. Kjaer je otišao po "burek" fintom nadesno, ali se onda Kueva spetljao i promašio.
55' Danci sve bliži golu
Danska je počela ozbiljnije da pritiska u nastavku, Peru se povukao praktično od izlaska iz svlačionice u drugom poluvremenu. Sve se do sada završava uglavnom nepreciznim šutevima.
Sa svih strana
51' Danci ili Brazilci?
Jurari ubacuje do Jorgensena, a ovaj je iza leđa video saigrača i poslao mu loptu petom u kaznenom prostoru. Ali čiste atraktivan pokušaj igrači Perua u poslednjem trenutku.
Imaće košmare ako izgube
Statistika prvog poluvremena
Šmajhel: Nemoj brate...
Danski golman objašnjava se sa gambijskim sudijom Bakarijem Gasamom koji je svirao penal za Peru. U sebi mu je verovatno poručio "nemoj brate, daj mu ipak žuti".

Getty images
Poulsen obara Kuevu
VAR je mogao da "pogura" Peru jer je korigovao odluku glavnog arbitra, koji je hteo da pokaže žuti karton Kuevi zbog simuliranja. Umesto toga, dosuđen je i promašen penal.

Getty images
Poluvreme
Danci su krenuli smušeno, Peruanci su bili bolji tim ali nisu uspeli to da iskoriste na početku kada su imali inicijativu. Pokušali su nekoliko puta i igrači Danske, ali je najbolju priliku promašio Kueva sa bele tačke u poslednjem minutu prvog dela igre.
45' Kueva nebu pod oblake!
Peru promašuje penal. Zaleteo se Kueva i zastao posle prvog koraka pa je delovalo kao da će promašiti i on je šutirao visoko preko gola.
44' Penal za Peru!
VAR je pomogao sudiji iz Gambije da dosudi jedanaesterac koji je skrivio Poulsen.
43' Kueva pada u 16!
Lopta dolazi do Karilja na desnoj strani, on je prosleđuje do Kueve koji dribla u kaznenom prostoru. Sudija će pregledati VAR snimak.
Kvistov pad
Trenutak kada se povredio danski starter.

Getty images
38' Žuti za Tapiju, Šene opasno šutirao!
Sisto kreæe u dribling, sa leða ga obara Renato Tapija i dobija žuti karton. Eriksen šutira u živi zid. Lopta je odbija do Šenea iz odbitka i golman Perua je po prvi put bio na mukama.
Otac i sin
35' Kvist na nosilima
Kvist je morao van igre, osećao se loše i iznet je na nosilima, a zamenio ga je Lase Šene.
29' Farfan pored stative
Džeferson Farfan je 'odmenio' Karilja na desnoj strani, dobio je loptu i šutirao, ali pored gola.
Koliko vam treba sedišta za Mundijal?
Kapacitet stadiona Mordovija Arena je povećan sa 28.000 mesta na 44.442 mesta tokom Mundijala.

Getty images
27' Evo ga šut Danaca!
Posle 27 minuta Danci su prvi put pokušali šut na gol i Dilejni je bio prilično neprecizan sa distance.
25' 60 odsto poseda, 0 šuteva
Peru je prepustio loptu protivniku, Danci sve više napadaju, uglavnom po desnoj strani gde je Eriksen. Međutim, iako imaju bolji posed lopte, nemaju nijedan šut ka golu.
25' 60 odsto poseda, 0 šuteva
Peru je prepustio loptu protivniku, Danci sve više napadaju, uglavnom po desnoj strani gde je Eriksen. Meðutim, iako imaju bolji posed lopte, nemaju nijedan šut ka golu.
Zaustavite Eriksena i to je to?
20' Danci bi "štiklama" kroz zid
Sisto i Larson su petama probali da kombinuju u šesnaestercu Perua, Sisto je uspeo i da zakači loptu, ali je "zid" od pet igrača Perua oko njih izblokirao taj pokušaj.
Himne
Igrači Perua pevaju himnu

Tanjug / AP Photo/Martin Meissner
16' Kariljo: Hej, bio je penal!
Kariljo dobija na loptu blizu ivice kaznenog prostora, pada u duelu sa igračem Danske i traži penal, ali sudija iz Gambije je video dobro da faula nije bilo.
12' Opasan šut Karilja!
Kariljo je šutirao, a Kasper Šmajhel je opet morao da reaguje! Kariljo je već od starta pokazao da će prvo na desnoj strani biti "napast" po Dance. To je bio već četvrti pokušaj Perua u prvih 12 minuta.
Mordovija Arena

Getty images
8' Ako neće iz kaznenog prostora...
Oprobali su šut i Peruanci sa distance, probao je Jotun, pa je Kasper Šmajhel morao da reaguje prvi put na meču, a Peru je upisao prvi udarac ka okviru gola.
5' Dilejni skinuo loptu Larsonu
Eriksen je na desnoj strani sjajno odložio loptu saigraču, koji je centrirao Larsonu, ali mu sa noge 'skida' Dilejni lošim prijemom grudima.
2' Peruanci prvi prete
Kariljo je probao da napadne sa desne strane, njegov centaršut je izblokiran, ali je lopta prebačena na drugu stranu odakle su je Peruanci ubacili u kazneni prostor. Raščistio je to Kjaer.
1' Počelo je!
I jedni i drugi su u istorijskim serijama bez poraza sa po više od deset utakmica. Jedan niz se možda prekine danas, osim ako ne odigraju nerešeno.
Sastavi ekipa
Koliko je generacija prošlo za 36 godina?
Njukasl i Boka u klupskoj karijeri i nikada SP za Solana
Peru – Danska 0:1 (0:0)
Fudbaleri Danske pobedili su Peru sa 1:0 u svom prvom meču Grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji.

Getty images

Možda vas zanima

Podeli: