Nova vest
Rukomet

Petak, 26.01.2024.

19:25

Jedan od najneverovatnijih mečeva u istoriji rukometa – Francuska je u finalu EP!

Rukometaši Francuske prvi su finalisti Evropskog prvenstva, pošto su u prvom polufinalu savladali Švedsku nakon velikog preokreta rezultatom 34:30 (17:11).

Izvor: B92

Autor:B92

Jedan od najneverovatnijih mečeva u istoriji rukometa – Francuska je u finalu EP!
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

U velelepnoj "Lankses" areni u Kelnu videli smo jedan od najvećih preokreta u završnicama velikih takmičenja, i to jedan, nego nekoliko.

Najpre su favorizovani "trikolori" imali velikih +7 u prvom poluvremenu. Samir Belasen je na golu napravio razliku u prvih 30 minuta.

Međutim, Šveđani u drugom delu prave ozbiljne korekcije u igri i kerću da rešetaju gol Belasena, ali i potpuno zaustavljaju napad Francuza.

Kako je meč odmicao, tas je prelazio na stranu Skandinavaca, pošto je Andreas Palička činio čuda na golu, a to je davalo energiju saigračima da preokrenu rezultat.

Na dva minuta pre kraja Švedska je imala dva gola razlike, a tada Remili pogađa sebe u nogu i lopta ide u aut, ali makedonske sudije (koje važe za najbolje na svetu) dosuđuju aut za Francusku.

Šveđani su se bunili, ali ubrzo su primili gol.

Potom su ga i dali na manje od minut do kraja i imali +2, ali Francuzi uzvraćaju i 15 sekundi pre kraja dolaze na gol zaostatka.

Šveđani traže tajm-aut i ne uspevaju da zadrže loptu do kraja, ali zaustavljaju Diku Mema i Francuzi dobijaju faul na više od 10 metara od gola, a vreme je već isteklo.

Loptu je uzeo Prandi i pogodio jedan od najspektakularnijih golova u istoriji ovog sporta za krajnjih 27:27.

Otišli smo u dva produžetka od po pet minuta u kojima su Francuzi, nošeni psihološkom prednošću, razbili Šveđane i otišli u finale.

Na kraju je najefikasniji bio Igo Deska sa osam golova, dok je na drugoj strani sjajan bio bek Feliks Klar sa devet.

U drugom polufinalu sastaće se domaćin Nemačka i Danska od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu