Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 06.12.2021.

17:32

"Da ponovimo odbranu kao protiv Poljske"

Rukometašice Srbije igraju sa Rusijom u poslednjem meču grupe B na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

EPA-EFE/Tibor Illyes

Kapiten reprezentacije Jovana Stoiljković i golman Jovana Risović izjavile su da Srbiju čeka težak duel sa Rusijom u poslednjem meču grupe B na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Rusija kao i Srbija ima dve pobede na SP i sutrašnji duel od 20.30 u Liriji odlučiće koja će ekipa zauzeti prvo mesto.

"U pitanju je snažna selekcija koja igra brz i dinamičan rukomet. Moramo ozbiljno da se spremimo da bismo pružile dobar otpor. Imaju podmlađenu ekipu, kao što je slučaj i sa našom selekcijom.Takođe, imaju novog selektora i vidi se promena. Igraju složenije, brže, drugačije, ali se nadam da ćemo moći da ih zaustavimo u toj igri i da pružimo maksimalan otpor", rekla je Stoiljković za sajt RSS.

Ona je upitana i šta će biti adut srpskog tima.

"Treba da se borimo do kraja i da pružimo maksimum. Naše oružje je odbrana, tako da se nadam da ćemo ponoviti odbranu protiv Poljske i da ćemo možda moći da izađemo sa pozitivnim ishodom. Svi znamo da je reprezentacija Rusije olimpijski vicešampion, ali mi idemo do kraja, ne predajemo se i nadam se da ćemo uspeti da odigramo jednu dobru utakmicu", poručila je ona.

Pogledale smo malo utakmicu koje su Ruskinje juče igrale sa Poljskom, videle smo da nisu nepobedive, ali sigurno imaju veoma kvalitetne igračice, kaže golmanka Jovana Risović.

"Danas nam je dan za odmor, imamo trening oporavka, video analizu i taktiku da se spremimo za njih. Ali ponavljam, nisu nepobedive i sigurno se nećemo predati. Od samog početka ulazimo veoma motivisano, veoma ozbiljno. To će biti borba za prvo mesto u grupi, tako da nam veoma znači, sigurno. Daćemo sve od sebe i spremićemo se danas što bolje", rekla je Risović.

Srbija je već ostvarila plasman u narednu rundu takmičenja, a posle utakmice sa Rušijom, sledi selidba u Granoljers i nastavak takmičenja gde se grupa B ukrštate sa selecijama iz grupe A, u kojoj se nalaze olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve