Momir Ilić završava karijeru

Bivši kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić na kraju sezone završava trofejnu karijeru, saopštio je danas njegov klub Vesprem.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com

Jedan od najboljih srpskih rukometaša u 21. veku, u 38. godini, prestaje sa aktivnim igranjem, nakon šest sezona u dresu madjarskog kluba. Ipak, rodjeni Arandjelovčanin ostaće u Vespremu i naknadno će biti saopšteno koju će ulogu da obavlja.

Najviše uspeha imao je u dresu nemačkog Kila sa kojim je osvojio dve titule Lige šampiona i po tri Bundeslige i Kupa Nemačke, pre nego što je 2013. godine potpisao za Vesprem i kasnije podigao po pet trofeja prvaka i Kupa Madjarske, uz dve SEHA lige.

Ilić, koji je karijeru počeo u Šamotu i nastupao je još za Kolubaru, Fidelinku, Gorenje i Gumersbah, dva puta je bio najbolji strelac Lige šampiona u sezoni 2014/2015 sa 114 golova i sa 120 u sezoni 2015/2016.

Za reprezentaciju Srbije dao je 456 golova na 125 utakmica i sa kapitenskom trakom predvodio je do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu na domaćem terenu, kada je izabran za MVP-ija turnira.