Nova vest
Rukomet

Utorak, 15.01.2019.

22:54

Nemci odoleli svetskom šampionu – Srbija u još većem problemu

Rukometaši Nemačke i Francuske odigrali su nerešeno (25:25) u četvrtom kolu grupe A Svetskog prvenstva.

Izvor: LN

Autor: LN

Nemci odoleli svetskom šampionu – Srbija u još većem problemu
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Francuzi, aktuelni svetski prvaci, i Nemci odigrali su veoma izjednačen duel od početka do kraja u kojem nijedna ekipa nije imala više od tri gola prednosti.

U drugom poluvremenu najveću prednost imala je Nemačka i u samoj završnici je vodila sa dva gola prednosti, ali je Francuska uspela da nekako napravi mini-seriju i izvuče nerešen rezultat.

Ovim remijem Francuzi su i matematički obezbedili plasman u drugu grupnu fazu Svetskog prvenstva, a isto su učinili i domaćini s obzirom da imaju šest bodova, dva više od Brazila i Rusije, ali u svakom mogućem ukrštanju imaju bolji skor i gol razliku od protivnika.

Rukometaši Srbije, koji su u ranije odigranom duelu savladali Koreju, nemaju maltene nikakve šase za prolaz dalje. Njima je potrebna pobeda protiv apsolutno favorizovane Nemačke u poslednjem kolu, kao i realan poraz Rusije od Francuza, ali i nerealan debakl Brazilaca protiv Koreje.

Da je Francuska pobedila Nemačku Srbija bi imala šanse da čudom i trijumfom protiv domaćina i samo porazom ili Brazila ili Rusije izbori plasman dalje, ali će ovako morati još težim putem.

Poslednji mečevi grupne faze su na programu u četvrtak, a podsećamo da posle ovog dela takmičenja niko neće ići kući jer će se igrati borba za plasman od 13-24. pozicije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve