Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 10.12.2018.

20:45

Srbija ispustila pobedu nad Crnom Gorom i nadu za polufinale EP!

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore rezultatom 28:27 čime su izgubile šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija ispustila pobedu nad Crnom Gorom i nadu za polufinale EP!
EPA-EFE/EDDY LEMAISTRE

Srpkinje su odigrale utakmicu u Nantu punu oscilacija, imale prednost na poluvremenu, ali su očajno odigrale drugi deo i doživele neuspeh.

Ekipa Ljubomira Obradovića mnogo će žaliti za izgubljenim loptama i napravljenim greškama, koje su odnele priliku da se u direktnom duelu sa Francuskom bori za polufinale.

"Orlice" će u sredu od 21 sat igrati protiv Francuskinja koje imaju šansu da uz Rusiju odu među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu.

Srbija je sada pala na petu poziciju u grupi sa dva boda, koliko ima i Danska, Švedska je četvrta sa tri, dok su Crnogorke skočile na treće mesto sa četiri osvojena boda.

"Lavice" nisu prenele nijedan bod u drugu grupu, ali mogu do polufinala – za to je potrebno da Srbija savlada Francusku, a one u poslednjem susretu budu bolje od Danske.

Utakmica u Nantu počela je veoma loše po Srbiju koja nikako nije uspevala da odbrani "brzi centar" rivalki, pa je Majda Mehmedović nekoliko puta na gotovo isti način postizala pogotke i anulirala sve dobro što je urađeno u napadu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Crnogorke su imale i tri gola prednosti, ali je sredinom prvog dela tim Ljubomira Obradovića "zategao" odbranu i počeo da igra na očekivanom nivou.

Kapiten Katarina Krpež Šlezak je, kao i do sada, pokrenula saigračice, a one izuzetnom požrtvovanošću onemogućile Crnu Goru da više od 11 minuta zatrese našu mrežu. Krpež Šlezak je postigla neverovatnih osam golova u prvih pola sata, za +3 na pauzi.

Senka na sjajan drugi deo prvog poluvremena bačena je u 20. minutu, kada je zbog nove povrede kolena naša golmanka Katarina Tomašević bila primorana da u suzama naputi teren.

Drugo poluvreme bilo je mnogo lošije od prvog, pa se osim uvodnih nekoliko minuta, Srbija mučila sa izgubljenim loptama. U nekoliko navrata je propuštena prilika da se rezultatski odlepimo, što su Crnogorke kaznile i snažnom odbranom se vratile u igru.

Na krilima Jovanke Radičević i Milene Raičević su u finišu došle i do tri razlike, što Srbija nije uspela da stigne.

Ni čak 12 golova najboljeg strelca turnira Katarine Krpež Šlezak nisu pomogli Srbiji da izbegne poraz, dok su kod Crne Gore, po šest dale Raičevićeva, Mehmedovićeva i Đurđina Janković.

Tok meča:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

289 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d