Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.05.2022.

13:42

Prva senzacija na Rolan Garosu!

Ons Žaber, koja je na Rolan Garos došla kao jedna od glavnih favoritkinja, eliminisana je u prvom kolu Grend slema u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Prva senzacija na Rolan Garosu!
Foto: Profimedia

Bolja od šeste teniserke sveta, nedavne šampionke Madride i finalistkinje Rima, bila je Magda Linet – 3:6, 7:6 (5), 7:5.

Očekivalo da će Žaber opravdati ulogu favorita bez problema, to je govorila njena strašna forma, ali još jednom smo videli da je u ženskom tenisu sve moguće.

Žaber je dobila prvi set rutinski, posle pola sata igre (6:3) i sve je "mirisalo" na pobedu teniserke iz Tunisa.

Ipak, Linet je u nastavku meča zaigrala mnogo bolje, u drugom setu nije dopustila protivnici brejk, a kako nije ni Žaber, ušlo se u taj-brejk.

Šesta teniserka sveta bolje je otvorila takozvani 13. gem, povela je 3:1, ali je onda nastalo pomračenje. Izgubila je četiri poena zaredom i Linet je uspela da izjednači, 6:3, 6:7 (4).

Očekivano, treći set bio je izuzetno neizvestan. Linet je prva napravila brejk, Žaber je odgovorila i ponovo se činilo da će taj-brejk odlučiti pobednicu.

Ipak, Poljakinja je u dvanaestom gemu uspela da napravi brejk i dođe do velike pobede.

Linet će u narednom kolu igrati protiv Trevisan ili Dart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu