Nova vest
Tenis

Utorak, 08.06.2021.

19:27

Vilander i Evert za B92.net: Novak mora da krene protiv Rafe punim gasom

Mats Vilander i Kris Evert odgovarali su na pitanja novinara u vezi sa Rolan Garosom i aktuelnim zbivanjima u svetu tenisa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vilander i Evert za B92.net: Novak mora da krene protiv Rafe punim gasom
Foto: Profimedia

Kris i Mats, koji sada rade kao stručni komentatori Eurosporta, dali su niz interesantnih odgovora vezanih za turnir i najbolje svetske igrače u ovom trenutku.

Kris Evert, koja je na Rolan Garosu bila šampionka sedam puta, kaže da je impesrionirana Novakom Đokovićem i njegovom ličnošću, kako na terenu, tako i van njega.

Evertovu smo prvo upitali ko je od današnjih devojaka ta koja je najviše podseća na nju.

"Teško je reći, verovatno je to Simona Halep, koja je takođe gtako agresivna sa osnovne linije. Biće da su to one", odgovorila je Kris.

Kaže da ima poseban odnos sa Đokovićem i da su njih dvoje veliki prijatelji.

"Pričala sam sa njim dosta puta i impresionirana sam, on je pravi džentlmen. Moj utisak je da je on dubokouman, neko ko temeljno razmišlja o svemu i ulaže mnogo rada i napora, on je taj koji istražuje duboko u svom srcu i umu, jako cenim tu dubinu ličnosti koju ima", kaže Kris.

Na pitanje, šta misli koje bi od današnjih teniserki mogle da oforme rivalstvo koje su nekada imale ona i Martina Navratilova, a koje je, kako je navela, jako potrebno današnjem ženskom tenisu, izdvojila je Igu Švjnotek i Koko Gof.

"Možda Koko i Iga. Mislim da bi one mogle da budu buduće velike rivalke", poručila je Kris, što je podržao i Mats Vilander.

Evertova je objasnila zbog čega veruje da će to biti baš ove dve devojke.

"Imaju taj kontrast, mlade su, dolaze iz različitih zemalja i imaju posebne ličnosti. Obe već imaju mnogo navijača. Neverovatno je, ali mi u ženskom tenisu dugo nemamo rivalstvo! Serena nije imala rivalstvo, njena najveća rivalka bila je njena sestra Venus. Treba nam rivalstvo u ženskom tenisu, nadam se da će nam ova nova era to doneti", dodala je Kris.

Mats Vilander je dao odgovor na pitanje šta Novak treba drugačije da radi u odnosu na taj finalni duel sa Rafom jesenas u Parizu.

"Mislim da prvo mora da se drži plana igre kog misli da treba da se drži. Nema šanse da ponovo pokuša šest drop-šotova u prvom gemu kao u finalu prošle godine. To je nešto što se tad dogodilo i što je otvorilo tu celu situaciju i Nada je rekao, vau, to ćeš da radiš, to je stvarno u redu? Dakle, mora da izađe na teren i bude agresivan na način na koji je agresivan i na betonu, ako želi da pobedi Rafu opet na Rolan Garosu. I mislim da je i njemu samom sada jasno da mora to da uradi", kaže Vilander.

Pitali smo ga i šta mu se posebno dopalo kod Novaka ove godine u Parizu.

"Dopada mi se kako Novak izgleda na terenu. Taj prošli meč sa Musetijem, to je bila savršena situacija. Pokazalo mu je da ne može da ostane samo nazad i igra defanzivu protiv takvih momaka, morate da iskoračite. I kad je iskoračio, dobio je odgovor u stilu, 'o, ja sam stvarno tako opasan kad ovo uradim? Onda ću to i da uradim, da budem agresivan'. Jer njegovo kretanje je tako dobro, tako da mu je jasno kako treba da igra do kraja turnira", poručio je Mats.

Na naše pitanje nadovezala se i Kris Evert koja je iz svog ugla posmatrala tu situaciju.

"Vi momci biste trebali ponekad da me pitate i za muške mečeve, ne samo za ženske", nasmejala se Kris i nastavila.

"Mislim da je stvar sa Novakom u tome da zna da je Nadal najranjiviji rano u meču. Zato Novak mora da krene jako, jer sigurno ne želi da bude set zaostatka za Nadalom! Mora da kaže, nećeš me dobiti u četiri, pet setova, ali zato mora da startuje dobro, nadajući se da će ga dobiti u tri ili četiri seta, jer zna da je ovaj bio superioran mentalno i fizički nad svima u tom petom setu. Da, slažem se da je polufinale drugačije i da će Novak moći da odahne, jer će shvatiti da ima još jedan meč posle i da ne sme da dozvoli da pretera u fokusu samo na Nadala", zaključila je Kris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu