Nova vest
Tenis

Utorak, 29.09.2020.

17:33

Đere iznenađen: Šta god da sam pokušao – nije išlo

Srpski teniser Laslo Đere govorio je o utiscima posle ispadanja sa Rolan Garosa.

Izvor: LN

Autor: LN

Đere iznenađen: Šta god da sam pokušao – nije išlo
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images

Đerea je eliminisao Kevin Anderson, koji je bio bolji posle tri odigrana seta – 6:2, 6:3, 6:4.

Đere je kao i mnogi pre njega govorio o lošim uslovima za igru na ovogodišnjem Rolan Garosu.

"Nisam znao šta da očekujem, jednom smo se sastali na brzoj podlozi prošle godine u Indiji. Bili su teški uslovi, pogotovo na početku. Igrali smo dok je padala kiša, lopte su se 'raščupavile' i bile teške već nakon zagrevanja. To mije pomoglo kod njegovog servisa možda, ali dosta usporilo moj servis i moja igra nije mogla da dođe do izražaja, moje spinove je neutralisala vlaga...", ispričao je Đere i dodao:

"On je igrao jako dobro, imao neverovatnu dubinu. Bio sam dosta iza osnovne linije i u suštini sam se branio sve vreme. Kada smo se vratili bilo je nešto bolje vreme, ali tada sam bio u ne baš najboljem stanju psihički. Kada su uslovi krenuli da budu u moju korist, on je već napravio odlučujući brejk u trećem i borio sam se do kraja, ali nije išlo".

Đerea je posebno mučio servis, pa je na prvi osvojio 60 odsto odigranih poena, a na drugih svega 30 odsto.

Iznenadila ga je i izvrsna defanziva visokog Južnoafrikanca, koji se uglavnom ne ističe u tom segmentu.

"Ne znam. Ovakav je bio dan, dešava se. Dao sam koliko sam mogao od sebe, ne znam šta bih drugačie uradio. Šta god da sam pokušao, nije išlo, sa druge strane, sve što je naumio je pogodio, čak se i dobro branio što nisam očekivao od njega, da će on da mi klizi po osnovnoj liniji i da će se braniti slajsevima. Servis, bilo je jako sporo... Dešavalo se da mi zabije ritern iz prvog servisa, a o drugom i da ne pričamo, odmah pritisne riternom, duboko pogodi, sve je padalo jako blizu osnovne linije, odmah sam počeo da se branim i nisam mogao da se vratim u poen", objasnio je Đere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve