Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.09.2020.

19:40

"Ana i Jelena su bile broj 1 – to Srbija više neće imati"

Voditeljka televizije Eurosport Barbara Šet govorila je ekskluzivno za B92.net.

Izvor: SN/LN

Autor: SN/LN

Photo by Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Srpske teniserke trenutno ne beleže baš najbolje rezultate, pogotovo kada pogledamo kako su nas "razmazile" Ana Ivanović i Jelena Janković.

Ipak, Barbara Šet misli da je sve cirkularni proces.

"Takve stvari cirkulišu i to je normalno. Srbija je imala Anu Ivanović i Jelenu Janković koje su bile svetski broj 1 i to se verovatno nikada više neće desiti u srpskom tenisu. Pogledajte cirkularni proces u Austriji, poslednji Gren Slem je osvojen pre 30 godina kada je Tomas Muster bio najbolji igrač sveta, a 30 godina kasnije smo tek osvojili naredni Slem. U ženskom tenisu praktično da i nema Austrije. U jednom momentu smo imali 10 igračica u top 100. Ne kažem da se loše radi, samo da je osvajanje titula u tenisu izuzetno teško"

Prokomentarisala je i ženski deo Rolan Garosa. "SImona Halep igra jako dobro na šljaci, osvojila je Rim. Nije dugo igrala, ali na šljaci zna kako se osvajaju titule. Naomi Osaka ne igra, ali ona svakako nije neka igračica na šljaci, dok čekamo Karolinu Pliškovu da osvoji prvi Grend Slem. Sve zavisi od njenog mentalnog stanja. Interesuje me Azarenka, koliko može posle US Opena. Takođe Džefinfer Brejdi, koja je izuzetno talentovana, ali moj favorit ostaje Simona Halep", rekla je Barbara Šet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve