"Sećam se kada sam rekao 'Vau, Đoković uništava Nadala'"

Teniski trener Patrik Muratoglu analizirao je finale Rolan Garosa, u kojem je Rafael Nadal savladao Novaka Đokovića.

Izvor: MT

Sreda, 14.10.2020.

09:50

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Španac je neočekivano lako stigao do 13. trofeja na ovom turniru.

Muratoglu ističe da srpski teniser nije bio najbolje pripremljen za ono što ga očekuje.

"Nadal je igrao svoju igru i to je nešto što je vrlo dobro za njega, jer nikad ne razočara; pobedio ili izgubio, on je uvek tu. Uvek startuje solidno, uvek igra svoju igru i ako mu je potreban viši nivo, on ga podigne. Upravo to Đoković nije uradio. Od početka meča mogli smo da vidimo da nešto nije u redu, jer je Novak hteo da skraćuje poene sa drop-šotovima, brzopletim odlukama. Nije bio pripremljen za relije. Rezultat je bio 6:0, 6:2. Ne očekujete takav rezultat u duelu Rafa – Novak", rekao je Muratoglu.

Muratoglu podseća da bi finale Australijan opena 2019. trebalo da bude dobar primer koji Novak treba slediti u budućnosti kada bude igrao sa Nadalom.

"Videli smo Đokovića kako igra i osvaja mnoge Grend slemove, ali ovaj Novak je bio drugačiji. Sećam se finala Australijan opena 2019 kada sam rekao 'Vau, Đoković uništava Nadala'. Imao je drugačiji stav, bio je uspravan i moglo se osetiti njegovo samopuzdanje. Na teren je tada istrčao spreman da uništi rivala. Kada tako izađe, to je nešto najbolje. U ovom finalu Đoković nije bio Đoković kakvog poznajemo. Nije ušao sa najboljim mentalitetom", dodao je Muratoglu.

Novak je trenutno bolji od Rafe u međusobnom duelu sa 29-27 u pobedama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: