Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.05.2019.

14:25

Kecmanović preokretom do prve pobede na Rolan Garosu!

Miomir Kecmanović plasirao se prvi put u drugo kolo Rolan Garosa.

Izvor: AK

Autor: AK

Kecmanović preokretom do prve pobede na Rolan Garosu!
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Srpski teniser je nadigrao Amerikanca Denisa Kudlu posle dva preokreta – 6:0, 6:7 (7), 5:7, 6:3, 6:4.

Kecmanović je nakon impresivnog prvog seta ispustio po brejk prednosti u drugom, trećem i četvrtom setu, a onda u petom preokrenuo 2:4 za veliku pobedu!

Našeg igrača očekuje veliki izazov u narednoj rundi, duel sa 27. favoritom turnira u Parizu, Belgijancem Davidom Gofanom.
Kecmanović je bukvalno pomeo Kudlu u prvom setu, sa tri brejka dolazi do 6:0 za samo 22 minuta igre.

Nastavlja u istom ritmu i ranim brejkom stiže do 2:0 u drugom setu, ali podleže pritisku prilikom servisa za osvajanje drugog seta što iskusniji Amerikanac koristi i vraća brejk za 5:5.

U sledio je taj-brejk gde Srbin opet stiže do prednosti 4:2, ali odmah je ispušta, a Kudla koristi momentum i preokreće za 9:7 i 7:6 za 1-1.

Ispuštena prednost nije mnogo poremetila Kecmanovića, opet sjajno otvara set i ranim brejkom dolazi do 3:0, ali ponovo ne uspeva da održi isti nivo igre do kraja.

Kudla vraća brejk i poravnava na 3:2, a potom u završnici prepunoj oscilacija dva puta oduzima servis našem teniseru i sa 7:5 preokreće tok meča u svoju koristi.

Međutim, ni to nije pogodilo Kecmanovića koji i četvrti set u nizu otvara brejkom, treću put dolazi do 3:0, ali ovaj put ne pada, već sigurnim servisom privodi set kraju i sa 6:3 poravnava na 2-2.

Usledio je napeti set odluke u kojem nijedan igrač nije preterano rizikovao, pa su u prvih pet gemova osvojili tek po jedan poen na servis rivala.

Konačno, umor prvog obara Kecmanovića, pa Kudla pravi brejk za 4:2, ali to nije deprimiralo Srbina, štaviše, motivisalo ga je da zaigra agresivnije pa odmah vraća servis i poravnava na 4:4.

Propuštena šanse je ipak uzdrmala Amerikanca koji ređa greške, a to Kecmanović kažnjava novim brejkom nakon koga sigurnim servisom stiže do 6:4 i prve pobede na RG u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve