Nova vest
Tenis

Petak, 05.06.2015.

11:30

Kafeljnikov za B92: Novak nema razloga za brigu

Nekadašnji prvi teniser sveta Jevgenij Kafeljnikov kaže za B92 da Mari igra sjajno, ali da je Đoković ipak favorit u predstojećem okršaju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

“Uzevši u obzir to kako Đoković igra u poslednje vreme, mislim da niko ne može da mu zapreti. Njegov nivo samopouzdanja je verovatno na najvišem nivou u njegovoj karijeri, a to je dokazano i u meču sa Nadalom“, kaže 41-godišnji Rus.

“Da budem iskren, kada se igrač tako oseća, teško da neko može da ga ugrozi, pa bio to i Mari, koji još nema poraz na šljaci ove sezone. Mislim da je Novak favorit da osvoji titulu, šanse tri prema jedan“, dodao je Kafeljnikov.

Dvostruki osvajač Gren slem titula smatra da Đokovića neće previše dotaći to što ga sada svi smatraju još većim favoritom za trofej.

“Da mu je ovo prvi pohod na Gren slem titulu, pomislio bih da taj pritisak može da utiče na njega. Ali on je već osvojio toliko GS trofeja, ovo je manje-više rutinski meč za njega. Naravno, igra na turniru koji još nikada nije osvojio, tako da bi pritisak mogao da ima nekog efekta, ali ne velikog. On shvata da veruje u sebe, da igra bolje od ostalih i da je fizički jači od ostalih – zbog čega bi se onda brinuo? Uvek sam govorio, u mečevima na tri dobijena seta uvek pobeđuje bolji igrač, jednostavno je“, dodaje Kafeljnikov.

Endi Mari sada će igrati svoj prvi meč na Filip Šatrijeu ove godine.

“Definitivno je na centralnom stadionu drugačija atmosfera u poređenju sa svim ostalim terenima. Ogroman je i potrebno je da budeš prilagođen tom terenu, ali Endi je tu već igrao ranije i siguran sam da to neće biti važno“, zaključio je Kafeljnikov za B92.

Narednih dana na B92 pročitajte kompletan intervju sa Kafeljnikovom u kojem je govorio o tome zašto smatra da je tenis bio jači u njegovoj eri, izneo je i hrabru prognozu u vezi sa Rafaelom Nadalom, a govorili smo i o prošlosti i životu posle tenisa.

Pročitajte kako je Huan Karlos Ferero za B92 najavio polufinale okršaje, priču o tome kako je Endi Mari postao feminista, kao i šta su Đoković i Mari rekli o predstojećem duelu.

Od 13 časova u prvom polufinalu sastaju se Conga i Vavrinka, a posle toga na teren izlaze Novak i Endi.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve