Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.05.2010.

19:22

Žistin Enan: "Biće teško protiv Stosur"

Žistin Enan se plasirala u osminu finala pobedom nad Marijom Šarapovom sa 2-1 u setovima, iako je u trećem setu gubila sa 2:0 i imala 0:40 na svoj servis. Kako si uspela da servis i ostalo ponovo staviš pod kontrolu? Izgledalo je kao da ćeš brzo da izgubiš. „Da, delovalo je tako. Da sam gubila sa 3:0 sa dva brejka zaostatka, bilo bi veoma teško vratiti se. Ona me je dosta pritiskala na servisu, znala sam da će biti jednako agresivna kao sinoć kada je meč prekinut. Bila sam spremna za to, ali očigledno ne dovoljno. Trudila sam se da ostanem koncentrisana i da ubacim nekoliko prvih servisa. Krenula sam i na mrežu, što mi je dalo samopouzdanje. Posle tog trećeg gema, bilo mi je lakše da zaigram ofanzivnije“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tokom većeg dela meča, mučila si se na njen servis. Šta je tu bilo toliko teško?

„U prvom setu ona je servirala veoma brzo, a onda je počela da ubacuje i ’kik’ i tako me još udaljava od osnovne linije. Bilo je važno da ostanem agresivna, ali to nije bilo lako. Juče sam imala kontrolu nad mečom u prvom setu i taktički pravi pristup. U drugom je već počeo da pada mrak, nisam bila dovoljno ofanzivna, a ona je iskoristila svoje prilike. Čim joj daš šansu, ona je iskoristi“.

Sledeća rivalka ti je Samanta Stosur. Šta misliš o tom meču?

„Imala sam težak meč protiv nje u Štutgartu pre nekoliko sedmica, Samanta ja sjajna igračica na šljaci, to je verovatno njena najbolja podloga. Ima odličan servis i forhend, igra snažno i znam da će biti teško jer mi je u Štutgartu zadala dosta problema. Želim da nastavim da pobeđujem, ali moraću da igram na visokom nivou“.

Igraćeš peti dan u nizu, hoće li ti to biti problem?

„Odlučila sam da mi to bude prednost. Nisam fizički iscrpljena, ali po pitanju nervoze su prošli dani su bili teški jer ideš na spavanje znajući da nisi završila meč. Naročito sinoć nisam lepo spavala jer nisam bila zadovoljna. Ipak, fizički se osećam mnogo bolje nego pre tri-četiri nedelje. Savršenog sam zdravlja“.

Ako ljudi počnu da govore da si jedan od favorita za titulu, da li bi to prihvatila?

„Ja tako ne vidim situaciju. Plasirala sam se među 16 najboljih, što znači da ima još 15 devojaka koje mogu da odu do samog kraja. U tenisu se sve vrlo btzo menja. Naravno, želim da prođem što je više moguće, ne bih bila ovde da nije tako. Veoma sam motivisana, ali ima mnogo faktora koji utiču na rezultat. Od sada igram sa vrlo jakim teniserkama i moram da budem na vrhuncu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve