Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.06.2010.

20:23

Soderling: "Svaka čast Nadalu"

Švedski teniser Robin Soderling drugu godinu u nizu gubi u finalu Rolan Garosa. Prošle godine bolji od njega bio je Rodžer Federer u tri seta, a na isti način ove sezone ga je savladao Rafael Nadal. Soderling je svestan da nije dobro igrao, to i priznaje, ali i odaje priznanje Nadalu na odličnoj igri.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Osim rezultata, koja je bila razlika u odnosu na vaš prošlogodišnji meč?

„Svaki meč je drugačiji,odlučuju nijanse. Naravno, nisam igrao dobro kao prošle godine, nisam čisto udarao lopticu, nisam dobro servirao kao tada. Bilo je veoma teško, nisam ušao na pravi naćin u meč. Naravno, on je igrao odlično, nije mnogo promašivao, ali morao sam da se borim. Mogu da igram bolje, voleo bih da jesam, ali on je igrao vrhunski. Svaka mu čast“.

Kako je polufinalni okršaj sa Berdihom uticao na tebe?

„Bio je to težak meč, mislim da su svi moji mečevi ovde bili teški na različit način. Zaista je teško ostati koncentrisan tokom dve nedelje i posle toliko mečeva. Ipak, fizički se osećam dobro i to nije razlog zašto sam izgubio“.

Da li je Nadal taktički nešto promenio u odnosu na vaš prošlogodišnji meč?

„Mislim da Rafa uvek igra isto, ima jednu igru manje-više, ali sprovodi je u delo dovoljno dobro da ne izgubi meč na šljaci cele sezone, što je prilično dobro. Ali, kažem, uvek znate šta možete da očekujete od njega. On je dobar jer se odlično kreće i sve vraća. Odličan je defanzivac, ali ima i sjajnu napadačku igru takođe. Ume brzo da se prebaci iz odbrane u napad, zato je tako dobar“.

Šta misliš o dugom gemu u drugom setu u kojem si propusti one silne brejk lopte?

„Mislim da tada malo nisam imao sreće. Imao sam neke brejk šanse, ali nisam ih iskoristio, pa je posle bilo teško. Ipak, mislim da to ne bi ništa promenilo“.

Da li je sada sve u redu između Rafe i tebe? Da li vidiš Rafu na poziciji broj 1 dugo vremena?

„Rekao sam već 200 ili više puta – nemam ništa protiv Rafe, mislim da je on sjajan igrač. Definitivno ima šansu da bude broj 1 dugo vremena ako ovako bude igrao. Na šljaci ga je posebno teško pobediti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve