Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.05.2010.

14:21

Ana Ivanović za B92: "Do titule moram pobediti i najbolje"

Pre dve godine Ana Ivanović je u jednom danu ostvarila dva najveća sna, osvojila je Rolan Garos i postala najbolja teniserka sveta. Pritisak je bio veliki, sva pažnja usmerena na nju. Usledio je niz loših rezultata, potom godina bez trofeja, a onda i pad na WTA listi ispod 50. mesta. Igra koju je prikazala tokom maja na turniru u Rimu vratila je nadu da će Ana ponovo biti ona stara.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Koliko i kako si promenila rad na treninzima otkad ti je Guntart trener?

Interesantno pitanje. Svaki trener ima svoje ideje i u tome je prednost kada radite sa novim trenerom : čujete nove stvari i probate nove metode na treningu. Ja sam navikla naporno da treniram i to je dobro jer Hajnc voli mnogo da radi. Što se njega tiče mogli bismo satima da treniramo. Naučila sam od njega mnogo interesantnih stvari i novih pristupa igri.

Koja promena je uslovila tako dobru igru na turniru u Rimu? Delovala si sigurnije nego kada si osvojila Rolan Garos pre dve godine.

Već neko vreme sam dobro trenirala i znala sam da će to dati rezultate. Cak i u Štutgartu prethodne nedelje sam igrala dobro i napravila korak napred. Ali naravno postojale su i određene sumnje sve dok nisam pocela da pobeđujem dobre igračice i sigurno je da je za mene u Rimu došlo do velike prekretnice.

Čini se da si oduvek najbolje partije pružala upravo na Rolan Garosu. Tu si i stigla do prve, i za sada, jedine Gren slem titule. Da li taj turnir može da bude neka nova prekretnica i dodatna motivacija?

Hvala. Volim Pariz. Toliko me predivnih uspomena vezuje za taj grad i sto se lepše osećate na nekom mestu to su šanse veće da ćete biti uspešni. Moja motivacija nije nikada sporna a naročito je visoka na Grand slamovima. Nadam se da ce mi Roland Garos doneti sreću ove godine.

Koliko može da ti oteža posao to što nećeš biti među nosiocima na Rolan Garosu?

Sigurno će biti teško zbog mog ranga. Ali ne mogu o tome da razmišljam i ne mogu da utičem na žreb, treba samo da pogledam protiv koga igram prvi meč i da se tome potpuno posvetim. Naravno želela bih da izbegnem Serenu ili Žistin u prvom kolu ali ako želite da osvojite turnir svakako morate da pobedite najbolje igračice pre ili kasnije.

Javnost u Srbiji je, čini se, kritičnija prema tebi nego što je to slučaj izvan tvoje zemlje. Koliko ti to smeta? Da li se obazireš na kritike?

Ne, zaista ne pratim sta se priča. Želim da se posvetim svom tenisu kao i svom privatnom zivotu van tenisa. Bilo bi previše kada bih stalno čitala šta se o meni piše ili slušala šta se priča. Zaista ne zelim u to da se upustam.

Koliko ti stvari van tenisa otežavaju da se vratiš u vrhunsku formu? Pre svega, razna snimanja, obaveze prema sponzorima, ponekad i preterano interesovanje medija za tvoj privatni život...

U vezi sa interesovanjem medija moram da kažem da mi zaista nije prijatno kada mi novinari postavljaju pitanja vezana za moj privatni zivot. Ali što se tice mojih obaveza i rasporeda mislim da je sve dobro izbalansirano. Samo nekoliko puta godišnje radim fotografisanja i vodim računa da to uvek bude u periodu kada nema turnira ili imam pauzu sa treninzima. Takođe, moji sponzori imaju izuzetno mnogo razumevanja i znaju da je tenis prioritet tako da mi nikada ne nameću obaveze koje bi poremetile moje treninge.

Šta se to promenilo u Aninoj igri, saznajte u našoj rubrici "Tenis 2010".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve