Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.05.2010.

18:28

Karolina Voznijacki za B92: "Mnogo sam radila na servisu"

Karolina Voznijacki do ovog ponedeljka bila je druga teniserka na WTA listi, ali je nešto slabijim rezultatima ovog proleća na šljaci prepustila tu poziciju Venus Vilijams. Ove godine danska teniserka osvojila je turnir u Ponte Vedri i igrala je finale u Indijan Velsu. Danska teniserka u intervjuu za B92 govori o očekivanjima u nastavku sezone, povredi skočnog zgloba, predstojećem Rolan Garosu, stvarima koje pokušava da popravi u igri...

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Šta je potrebno da uradiš kako bi u perspektivi postala prva teniserka na svetu?

„Ne volim da mislim previše o poziciji na WTA listi. Ako nastavim vredno da radim, rezultati će doći, a ’renking’ će takođe pokazati moj napredak“.

Koje delove igre u poslednje vreme najviše vežbaš na treninzima?

„Mnogo sam radila na servisu i kondiciji u pauzi između sezona. Takođe, uporedo sam se bavila i boksom, što mi je u velikoj meri pomogolo da steknem više snage u udarcima i za trčanje. Uvek treniram i rad nogu, što mi je tokom vremena postalo oružje na koje uvek mogu da se oslonim“.

Nedavno si imala problema sa skočnim zglobom. Kako je sada tvoje zdravlje, hoćeš li biti spremna za Rolan Garos?

„Problemi sa skočnim zglobom su i dalje bili prisutni u Frankfurtu i Rimu, ali nadam se da ću biti maksimalno spremna do Otvorenog prvenstva Francuske. Još uvek radim neke rehabilitacione i vežbe jačanja, tako da se nadam da neću imati nikakvih poteškoća u Parizu“.

Na Rolan Garosu nikada nisi prošla dalje od treće runde, iako si beležila neke solidne rezultate na šljaci. Šta očekuješ ove godine?

„Nisam previše koncentrisana na to do kojeg ću kola stići. Želela bih da igram dobro i da napredujem meč po meč. Šljaka mi nikada nije bila omiljena podloga, ali nedavno sam dokazala sebi da i na zemljanim podlogama takođe mogu dobro da igram. Radujem se igranju u Parizu“.

Uvek je nezahvalno prognozirati pobednika, ali koji su tvoji favoriti pred Rolan Garos?

„Uvek morate da vodite računa o Sereni i Venus, Žistin i Kim su se vratile, kao i Safina posle duge povrede, a tu je i dosta mladih teniserki koje su gladne uspeha. Zaista ne bih imenovala neke favorite jer mislim da bilo ko bilo kada može da osvoji turnir. Ženski tenis je vrlo neizvestan, mislim da danas nema tako dominantne teniserke“.

Ove godine si prvi put igrala sa Žistin Enan, u Majamiju, izgubila si 2-1 u setovima. Kako planiraš da igraš na vašem sledećem susretu?

„Divno je što se Žistin vratila – ona je odlična teniserka sa verovatno najboljim bekhendom u ženskom tenisu. Ona je uvek težak protivnik za sve, ali znam da ako neko želi da me pobedi, mora da igra vrlo dobro“.

Koliko si radila na servisu u poslednje vreme?

„Mnogo vremena sam provela trenirajuću upravo servis i mislim da sam ga dosta poboljšala. Takođe znam da mi je servis verovatno jedan od slabijih aspekata igre, ali nadam se da neću imati problema sve dok mi servis bude napredovao“.

Jesi li primetila neke nove talente na WTA turu?

„Ima nekoliko teniserki sa velikim potencijalom. Mislim da je Melani Udan predvodnik nove generacije, a i uzbudljivo je videti novo lice za američki tenis“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve