Nova vest
Fudbal

Subota, 17.12.2022.

13:56

Dešan: Naš rival nije na tribinama, već na terenu

Selektor Francuske Didije Dešan izjavio je da je uveren da mogu da pobede Argentinu u finalu Svetskog prvenstva i da na taj način odbrane planetarnu titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Dešan: Naš rival nije na tribinama, već na terenu
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Argentina će u sutrašnjem finalu imati podršku oko 50.000 navijača.

"Argentinski tim ima veoma važnu podršku u svakom navijačkom smislu. To je strastvena nacija, koja živi za fudbal. Imaju i tu veliku želju zbog Lionela Mesija. Ceo svet, pa i poneko u Francuskoj, želi takav kraj. Ali, naš rival nije na tribinama, već na terenu", naglasio je Dešan na konferenciji za novinare u Dohi.

Francuska brani titulu na SP u Kataru, pošto je pre četiri godine u Rusiji u finalu savladala Hrvatsku 4:2.

"Argentina je iskusan tim, sedmorica igrača su igrala i pre četiri godine, ali to nije ista ekipa. Oni su imali dosta transformacija tokom turnira, možda može da ponudi nešto novo i u finalu, ali možemo i mi. Maroko je, recimo, u polufinalu igrao sa petoricom defanzivaca. I mi smo ih otvorili na vreme. Mislim da je ovaj tim sposoban da se prilagodi svemu", dodao je selektor Francuske.

On je istakao da veruje da će francuski fudbaleri uživati na sutrašnjem meču.

"Svaka velika utakmica je posebna i uvek postoji emotivna strana, ali i svaki igrač ima drugačiji temperament. To što su mnogi od njih imali važne mečeve, neki su bili i pre četiri godine, može da pomogne. Kao trener se trudim da ih oslobodim stresa i da važnost pretvorim u uživanje", rekao je Dešan.

Francuska ima problema sa povređenim i bolesnim igračima, pošto juče nisu trenirali Dajo Upamekano, Adrijen Rabio, Orelijen Čuameni, Teo Ernandez i Kingsli Koman.

Rafael Varan i Ibrahim Konate trenirali su sa ekipom i biće spremni za finale sa Argentinom.

"Uradili smo sve da zaštitimo igrače. Videćemo, ima vremena do nedelje", poručio je selektor Francuske. Kapiten francuske fudbalske reprezentacije

Ugo Loris izjavio je da čežnje Mesija i Argentine nisu važnije od sutrašnjeg meča.

"Utakmica je toliko velika i mnogo je važnija od jednog igrača. Ovo je finale između dve velike nacije. Ovo je igra, a ne igra jednog fudbalera. Francuska je uz nas i to važno. Počeli smo prvenstvo sa misijom da odemo što dalje i sada želimo da završimo posao. Znamo šta Mesi znači za naš sport, ali to nije važno u ovom trenutku", dodao je Loris.

Utakmica između Argentine i Francuske biće odigrana sutra od 16 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu