Nova vest
Fudbal

Subota, 26.11.2022.

12:28

Nadal o FIFA i pravima: Svako ima pravo da kaže šta oseća

Rafael Nadal i Kasper Rud su nedavno odigrali prvu od serije egzibicija na tlu Južne Amerike.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal o FIFA i pravima: Svako ima pravo da kaže šta oseća
Foto: EPA-EFE/ELVIS GONZALEZ

Španski teniser je u Buenos Ajresu slavio sa 7:6 (8), 6:2, da bi posle gledali zanimljiv dubl meč u kom su pored njih dvojice bile i dve bivše argentinske teniserke, Gabrijela Sabatini i Žizela Dulko.

Međutim, Nadal se ovih dana oglasio i kada je reč o Mundijalu u Kataru ili bolje rečeno o tome šta se dešava iza kulisa, pre svega oko stvari političke prirode. Mnoge reprezentacije naišle su na žestok odgovor FIFA i domaćina turnira koji ne dozvoljavaju da se nose kapitenske trake u duginim bojama, u znak podrške LGBTQ+ zajednici. Nadal je za Marku izjavio šta on misli o svemu. "Živimo u globalnom svetu gde ljudi moraju da imaju više prava. Svako treba da ima pravo da slobodno izrazi svoja osećanja, sve dok ona ne povređuju druge ljude", kaže Nadal. Osvajač 22 grend slem titule smatra da je sport mesto gde bi tako nešto trebalo da bude dozvoljeno. "Sport je mesto da se izrazite, imate globalnu popularnost i medijski nivo gde vas svi vide. Ipak, za mene je najvažnija stvar da se u Kataru igra fudbal. Odluke koje FIFA donosi ili ne donosi mogu da mi se čine boljim ili gorim, ali pravila su takva i oni žele da tako bude na njihovom turniru. Ostalo je da se svi drugi slobodno izraze i pokažu neslaganje sa tim što se već dešava", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve