Arapski svet navija za Maroko

Daleko od geopolitičkih tenzija, navijač Alžira Omar Bubaker izjavio je da podržava Maroko kao i ostatak arapskog sveta.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

17:45

Arapski svet navija za Maroko
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

"Maroko je kao Alžir! Nadam se da će dogurati daleko", rekao je alžirski navijač u poseti Dohi, uoči četvrtfinala u subotu utakmice Maroko-Portugal.

Izuzetno napeti odnosi izmedju Maroka i Alžira nisu sprečili Alžirce, kao i mnoge arapske navijače da proslave nedavnu pobedu Maroka protiv Španije.

"Politika je za političare", rekao je Bubeker i dodao da je sve moguće, u nadi da Maroko osvoji prvo mesto na Mundijalu.

Smešten na krajnjem zapadu arapskog sveta, Maroko se često percipira kao odvojena zemlja u regionu, sa posebnom kulturom i jezičkim dijalektom. Medjutim, reprezentacija te zemlje osvojila je navijače Libana, Libije, Sirije, Tunisa i zemalja Zaliva.

"Maroko odražava prelep arapski san koji nas sve čini srećnim", rekao je jedan mladi Egipćanin u Dohi.

Marokanski igrači i navijači su sa svoje strane posle svake pobede mahali palestinskim zastavama, izazivajući još veću simpatiju u arapskom svetu.

Neimenovani navijač Katara rekao je da uspeh Maroka kompenzuje poraz katarske ekipe.

"Svi navijamo za Maroko", rekao je on, dok su ostale tri arapske reprezentacije na Mundijalu - Katar, Saudijska Arabija i Tunisu, završile takmičenje još u prvom kolu.

Jedan portugalski navijač, suočen sa skandiranjem "Živeo Maroko" na ulicama Dohe, izjavio je Frans presu da je svestan da Maroko sutra igra "kao da je u svojoj kuću" i da će zbog toga za portugalsku reprezentaciju to biti teža utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: