MI: Zlato za Zoranu, bronza Jasni

Srpske reprezentativke osvojile su dve medalje u disciplini MK pištolj na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Izvor: B92 Mediteran
Podeli

Zorana Arunović osvojila je zlatnu, a Jasni Šekarić bronzanu medalju.

Između njih plasirala se Grkinja Agati Kasumi. Strelci Srbije do sada su osvojili ukupno 5 medalja, a u četvrtak na strelište izlaze Andrea Arsović i Ivana Maksimović u disciplini MK puška trostav.

I Zorana i Jasna bile su sigurne u osnovnom delu i brzoj paljbi i tako se plasirale u finale, Jasna sa drugog, a Zorana sa trećeg mesta.

U finalnom meču posle pet serija po pet metaka Zorana je kao prvoplasirana ušla u borbu za zlato, dok je Jasna sa još dve takmičarke imala raspucavanje posle kojeg je od borbe za bronzu otpala Selin Gobervil iz Francuske, koja je osvojila zlato u vazdušnom pištolju.

Umeču za bronzu Jasna Šekarić bila je bolja od još jedne Francuskinje Stefani Tirod i rezultatom 7:5 došla do još jedne medalje sa Meditertanskih igara.

Naravno da sam srećna što sam uzela medalju, bez obzira na to kojeg je sjaja. Ovo nam je bila odlična priprema za Evropsko prvenstvo. Zadovoljna sam samim rezultatom, ali ima još prostora za napredak u rezultatu“, rekla je Jasna nakon ceremonije dodele medalja.

Zorana je bila ubedljiva u borbi za zlatno odličje. Ona je rezultatom 7:1 dobila Grkinju Agati Kasumi iz Grčke.

Rekla sam posle vazdušnog pištolja da bih volela da osvojim još jednu medalju i evo uspela sam, tako da sam vrlo zadovoljna sa dve medalje sa Mediteranskih igara. Drago mi je da je zlato došlo u disciplini MK pištolj zato što nas uskoro očekuje Evropsko prvenstvo u ovoj disciplini. U finalu sam startovala sa četiri pogodka i posle toga sam nastojala da sačuvam prednost i izborim za borbu za finale u čemu sam i uspela“, rekla je Zorana Arunović.

Nemanji Mirosavljevu medalja je izmakla u samom finišu finala u disciplini MK puška trostav. Iako je duži deo finala bio na drugoj poziciji, sa poslednja dva metka je upucao devetke i pao na četvrtu poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.