Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 03.11.2018.

16:35

Simon Bajls postala rekorderka po broju zlatnih medalja na SP

Amerikanka Simon Bajls postala je prva gimnastičarka u istoriji koja je osvojila 13 zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Simon Bajls postala rekorderka po broju zlatnih medalja na SP
Foto: Getty image

Bajls je osvojila zlato u preskoku na šampionatu sveta u Dohi i tako stigla do svog 13. najsjajnijeg odličja i pretekla Belorusa Vitalija Šerba koji je tokom karijere 12. puta bio prvak sveta.

Zlato u preskoku je treće koje je 21-godišnja Bajls osvojila na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, nakon trijumfa u ekipnoj konkurenciji i višeboju.

Bajls se još jednom popela na pobedničko postolje u Dohi, ali na drugu stepenicu. Ona je u dvovisinskom razboju osvojila srebro, dok je zlato pripalo Nini Derval iz Belgije.

Amerikanka, koja se nije takmičila još od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, do sada je na šampionatima sveta osvojila ukupno 17 medalja, odnosno tri je dele od rekorderke Ruskinje Svetlane Horkine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve