Bivši taksista eliminisao Alisera Kartera

Kvalifikant Geri Vilson plasirao se u polufinale Svetskog Prvenstva u Šefildu nakon pobede nad Alisterom Kartom od 13:9 u frejmovima.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Nigel Roddis/Getty Images
Photo by Nigel Roddis/Getty Images

Alister Karter, popularni Kapetan, brzo je poveo sa 3:0 i činilo se da je u pitanju odlična forma kada je Vilson preuzeo dominaciju i dobio pet vezanih frejmova, da bi posle dve sesije vodio sa 9:7.

Sledeća četiri frejma su igrači podelili, da bi Vilson uradio sve ono što je potrebno da se ovaj meč dobije i tako izveo najveći spektakl u istoriji turnira, pošto je u proteklom kolu savladao nekadašnjeg šampiona Marka Selbija.

Geri Vilson je pre tri godine dao otkaz na mestu taksiste i postao profesionalac 2013. godine, pa je posle sedam godina muke dospeo na "Krusibl".

"Bilo je perioda kada nisam verovano da ću moći profesionalno da se bavim snukerom, ali eto, to je život", poručio je Vilson, a poraženi Karter je dodao:
"Geri je moj favorit za osvajanje titule, pogledajte kako igra. Ovo je performans života, prosto fenomenalno, moram da mu skinem kapu. Nisam verovao da može da odigra ovako dobro", završio je Alister Karter.