Britanac Kavendiš se vraća u belgijski Kvik-Step

Izvor: Beta
Podeli
Photo by Alex Davidson/Getty Images
Photo by Alex Davidson/Getty Images

Jedan od najuspešnijih britanskih biciklista svih vremena, 35-godinji veteran Mark Kavendiš od sledeće godine će ponovo voziti za "Deseunink-Kvik-Step", saopštila je ta belgijska ekipa.

Kavendiš je za ovaj tim nastupao od 2013. do 2015. godine.

"Nikada nisam skrivao svoju naklonost prema vremenu provedenom u tom timu i meni se ovo iskreno čini kao da se vraćam kući", rekao je Kavendiš.

Britanac se nalazi na drugom mestu svih vremena sa 30 etapnih pobeda na Tur d'Fransu, a ispred njega je sa 34 etapne pobede Belgijanac Edi Merks (75) koji se povukao iz tog sporta još 1978. godine.

Prošle sezone Kavendiš je vozio za Bahrein-Meklaren, a poslednjih nekoliko godina ima problema sa Epštajn-Barovim virusom zbog kojeg je 2018. godine napravio pauzu u takmičenju.

"Srećni smo što se vratio u našu porodicu, jer je vođa i donosi bogato iskustvo koje može podeliti sa našim mladim vozačima, ali istovremeno smo uvereni da još uvek ima šta da pruži", rekao je Patrik Lefevr, šef ekipe Kvik-Step.

Pored Kavendiša koji je na izmaku karijere, u belgijskoj ekipi je i zvezda - aktuelni svetski prvak Francuz Žilijen Alafilip (28) i jedna nada - Belgijanac Remko Evenepel (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.