Bivši šampioni oduševljeni Boltom

Svetske sportske legende, okupljene u Pekingu, oduševljene su nastupom Jamajčanina Usaina Bolta.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2008.

12:38

Default images

Prema opštem mišljenju bivših olimpijskih šampiona, Bolt je pomerio granice vrhunske atletike. Bolt je osvojio dve zlatne medalje, u trkama na 100 i 200m, a oba puta postavio je nove svetske rekorde. Legendarni američki atletičar Edvin Mozes, osvajač dve olimpijske medalje, rekao je da će uticaj Bolta na razvoj sporta biti ogroman. "On je jedan od sportista koji se pojavaljuje u svakoj petoj ili šestoj generaciji".

"Malo ljudi može da ima uticaj na atletiku kao on", dodao je Mozes

Bivši britanski desetobojac Dejli Tompson, takođe osvajač dva zlata na OI, istakao je da se Bolt, uz to što postiže vrhunske rezultate, ujedno i dobro zabavalja na stazi.

"Bolt uživa u atletici, to je dobro i lepo je što pokazuje svoje emocije. Tako pokazuje svima da je obično ljudsko biće. Sa druge strane, zastrašujuće je što još ne znamo gde su njegove granice", naveo je Tompson.

Nekadašnja australijska atletičarka Keti Friman, koja je u Sidneju 2000. osvojila zlatnu medalju, ocenila je da je Bolt podigao atletiku na viši nivo.

"Bolt je, kao svojevremeno Majkl Džonson, podigao ovaj sport na viši nivo. U stvari, ne samo atletiku, nego i mogućnosti ljudskog tela", rekla je Friman.

Bivši kapiten australijske kriket reprezentacije Stiv Vo izjavio je da je finalna trka na 100 metara bila jedan od najvećih trenutaka u istoriji sporta.

"Bio sam jedan od srećnika koji su se u tom momentu nalazili na stadionu. To je bio jedan od najvećih sportskih događaja ikada", zaključio je Vo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: