Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 09.12.2021.

09:05

Politika vs sport – Komonvelt protiv Pekinga

Posle SAD, Australije i Velike Britanije, diplomatskom bojkotu Zimskih olimpijskih igara u Kini priključila se i Kanada.

Izvor: B92

Autor:B92

Politika vs sport – Komonvelt protiv Pekinga

Zemlje Komonvelta su se prihvatili akciju SAD kako bi poslali poruku o ljudskim pravima

"Mnogi partneri iz celog sveta su izuzetno zabrinuti zbog konstantnog kršenja ljudskih prava u Kini. Zato objavljujemo da nećemo poslati diplomate u Peking", kazao je premijer Kanade Džastin Trudo.

Portparol kineske ambasade u Kanadi optužio je Trudoa da je izneo lažne tvrdnje.

"Na osnovu ideološke pristrasnosti, kao i laži i glasina, Kanada i deo zapadnih zemalja su flagrantno izvodili političke manevre, sa pokušajem da poremete napredak ZOI u Pekingu. Njihova nespretna predstava teško da može da naidje na bilo kakvu podršku i osudjena je na propast", naveo je portparol.

Diplomatski bojkot neće uticati na nastupe kanadskih sportista na ZOI u Pekingu, koje su na programu od 4. do 20. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve