Šef delegacije EU posetio trening srpskih paraolimpijaca

Fabrici i Mićović posetili paraolimpijce, koji se pripremaju za Igre u Tokiju.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Depositphotos/jorisvo
Foto: Depositphotos/jorisvo

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici (Fabrizi) i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović posetili su u sredu trening dvojice paraolimpijskih sportista koji se pripremaju za Igre u Tokiju, koje počinju 24. avgusta, saopštio je EU Info centar.

Dva strelca će učestvovati u delegaciji od 20 sportista koji će se takmičiti u Tokiju u sedam paraolimpijskih sportova.

Mićović i Fabrici su razgovarali o izazovima paraolimpijaca, kao i šire zajednice osoba sa invaliditetom, posebno u vreme pandemije korona virusa, kao i o potrebi da se ta zajednica bolje integriše u društvo.

Fabrici je podržao jače partnerstvo Delegacije EU sa Paraolimpijskim komitetom Srbije između ostalog i povodom predstojećih Igara u Tokiju.

"U Srbiji, EU podržava osobe sa invaliditetom kroz čitav niz projekata čiji je cilj brisanje fizičkih granica, poput rampi, pristupa javnim objektima, opremanja i prilagođavanja škola, ali i podizanje svesti i aspekt kreiranja politike u oblasti obrazovanja, sporta i socijalne inkluzije radi stvaranja društva za sve", rekao je Fabrici.

Šef delegacije EU je čestitao Srbiji na već osvojenim medaljama u Tokiju i dodao da očekuje isti uspeh na Paraolimpijadi u Japanu.

Mićović je rekao da se nastavlja sjajna saradnja Delegacije EU u Srbiji i Paraolimpijskog komiteta Srbije koja je počela još pre nekoliko godina.

"Zahvaljujući i ovoj podršci naša organizacija je ostvarenim sportskim i organizacionim rezultatima na najbolji način prezentovala i državu Srbiju i Paraolimpijski pokret i njegove vrednosti", dodao je Mićović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.