Nova vest
Olimpizam

Petak, 18.06.2021.

17:00

Najveće okupljanje olimpijaca pre odlaska u Tokio

Olimpijski komitet Srbije organizovao je u bašti Olimpijske kuće u Beogradu "Druženje sa olimpijcima".

Izvor: B92

Autor:B92

Najveće okupljanje olimpijaca pre odlaska u Tokio
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Događaj na kojem su predstavnici medija imali priliku da razgovaraju sa čak 15 olimpijaca koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred najveću svetsku smotru vrhunskih sportista podelili su Milica Mandić, Tijana Bogdanović (tekvondo), Dušan Mandić, Filip Filipović (vaterpolo), Jasmina Milovanović, Sanja Vukašinović (streljaštvo), Aleksandar Kukolj, Marica Perišić, Milica Nikolić, Anja Obradović (džudo), Bojan Zdelar (kajak), Marko Jevtović (stoni tenis), Velimir Stjepanović (plivanje), Mate Nemeš (rvanje) i Tijana Bošković (odbojka).

"Poželeo bih dobrodošlicu našim partnerima iz OTP Banke i predstavnicima medija u domu Olimpijskog komiteta Srbije. Našim olimpijcima ne mogu da poželim dobrodošlicu, jer ovo je njihova kuća, divno je videti ih u velikom broju danas. Naše partnerstvo sa OTP Bankom traje još od Igara u Atini 2004. godine i ta saradnja je rekao bih, ne primer dobre, već odlične prakse i ponosni smo na odnos koji smo godinama gradili. Perfektna organizacija današnjeg zajedničkog događaja jedan je od primera sinergije"
, rekao je prvi potpredsednik OKS Žarko Zečević.

Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine i predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije pozdravila je sve prisutne i otkrila interesantan detalj koji će obeležiti ceremoniju otvaranja Igara u Tokiju.

"Olimpijske igre su sve bliže i drago mi je da se broj sportista koji će učestvovati pod zastavom Srbije povećava iz dana u dan. U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportistkinja i sportista. Kao predsednica Sportske komisije OKS imaću tu čast da sa ostalim članovima komisije predložim Izvršnom odboru OKS ko će biti predstavnik i predstavnica Srbije koji će nositi zastavu naše divne zemlje na ceremoniji otvaranja. Izbor sportistkinje i sportiste koji će imati tu čast zavisi naravno od toga ko će biti u Tokiju na dan ceremonije, kao i od rasporeda takmičenja narednog dana, te vas molim da budete strpljivi što se tiče te informacije"
, rekla je Milica Mandić.

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje olimpijaca pre odlaska u Japan, kojem je prisustvovalo 15 sportista iz raznih disciplina.

Ovogodišnje Igre predstavljaju pete u nizu na kojima naši takmičari uz sebe imaju vernog partnera, OTP banku, čija podrška predstavlja najduže sponzorstvo u istoriji srpskog sporta.

"Naša podrška srpskim olimpijcima započela je upravo u domovini ovog takmičenja, na igrama koje su se 2004. godine održale u Atini, a pored Tokija, nastaviće se i 2024. godine u Parizu. Verujemo kako će upravo vođeni olimpijskom krilaticom “brže, više, jače” naši sportisti dati sve od sebe, a mi im, kao veran dugogodišnji partner, želimo mnogo sreće i uspeha u borbi za odličja. Upravo su zajedničke vrednosti i stremljenje ka zacrtanom cilju ono što nas spaja i motiviše da podržavamo najbolje među nama. Sa ponosom ćemo ih pratiti i bodriti dok, ostvarujući vrhunske rezultate, predstavljaju našu zemlju"
, izjavio je predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović, dodavši kako, pored vrhunskog sporta, podržavaju i one najmlađe.

"Trudimo se da vrednosti olimpizma, bavljenja sportom i zdravog načina života promovišemo i izvan profesionalnih sportskih terena, prvenstveno među decom školskog uzrasta. Za njih smo do sada organizovali više od 70 olimpijskih treninga", istakao je Mihajlović na druženju sa sportistima i medijima.

Pored tima u celini, OTP banka je u poslednja tri olimpijska ciklusa, tokom godine održavanja letnjih Igara dodatno podržavala i pojedinačne sportiste.

U Londonu 2012. godine to su bili strelkinja Ivana Maksimović, koja je osvojila 100. medalju za našu zemlju, skakačica u dalj Ivana Španović, veslači Nikola Stojić i Jovan Popović, a na igrama u Rio de Žaneiru plivačica Anja Crevar, strelkinja Andrea Arsović, vaterpolista Slobodan Nikić te kajakaši Marko Novaković i Nebojša Grujić.

Crevar će ovaj vid podrške imati i na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, zajedno sa reprezentativkom u tekvondu Tijanom Bogdanović, kajakašicom Milicom Starović, džudistom Nemanjom Majdovom i vaterpolistom Dušanom Mandićem.

Uoči ovogodišnjih igara, OTP banka izdala je i novu Visa Gold olimpijsku karticu, sa ciljem da, zajedno sa svojim klijentima, dodatno podrži olimpijce Srbije u fazi priprema za najprestižnije sportsko takmičenje.

Deo prihoda od svake transakcije, bez dodatnih troškova za klijente, banka donira Olimpijskom komitetu Srbije za stvaranje boljih uslova za naše sportiste, a pored ove podrške, OTP banka korisnicima nove Visa Gold olimpijske kartice nudi i brojne dodatne pogodnosti.

Kako bi navijači što spremniji dočekali ovaj spektakl, ali i do njega imali vreme ispunjeno kvalitetnim i informativnim sportskim sadržajem, snimljen je serijal od tri videa u kojima Dušan Mandić, Milica Starović i Nemanja Majdov opisuju svoj put do Tokija, ispunjen trudom, brojnim odricanjima i, pre svega, željom za pobedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d