Policijada na Zlatiboru ugostila 1.200 učesnika

Sport je nezaobilazan u svim porama društva, pa i u policiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Jedna od tradicionalnih manifestacija koje se godinama održava u Srbiji jeste i Policijada, koju je 14 put po redu organizovao Sindikat srpske policije ( 4. i 5. Jun).

Manifestacija je svečano otvorena 4. juna na Kraljevom trgu na Zlatiboru, uz intoniranje himne ''Bože pravde'' i pred velikim brojem okupljenih građana i učesnika.

Ovogodišnja Policijada, najmasovnija je sportska manifestacija u MUP-u i postignut je rokord u broju učesnika, njih čak 1.200.

Učesnici su nadmetali u čak 11s portskih disciplina: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

Policijadu je otvorio predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović, koji se na početku zahvalio rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova na nesebičnoj saradnji i naporima koje ulažu u poboljšanju prava zaposlenih.

"Mi hoćemo i želimo dobar odnos sa MUP-om, sa poslodavcem Vladom Republike Srbije, jer samo tako možemo podići ugled MUP-a, zaštiti policijajce na ulici i na taj način povećati bezbednost građana",
reči su Ranitovića, koji je pozdravio i goste iz Makedonije i Republike Bugarske.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Podršku u organizaciji manifestacije dali su opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i mnogi drugi.

A na završnom skupu plaketu za doprinos razvoja sporta u MUP dobio je Vladimir Ilić, pomoćnik ministra MUP, zadužen za ljudske resurse.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova daje svoj doprinos u afirmaciji sporta u Srbiji, pre svega kroz značajne rezultate svojih pripadnika koje postižu na domaćin i na međunarodnim takmičenjima u mnogim sportskim disciplinama i veštinama. Ponosimo se sportskim uspesima svih naših pripadnika i baš kao što je rekao i naš ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, sport je oblast u koju treba neprestano ulagati, a mi smo spremni da u narednom periodu pružimo još veću pomoć i podršku našim pripadnicima kako bi ostvarivali još bolje sportske rezultate",
istakao je Vladimir Ilić.

Ilić je najavio da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije planiraju puno novih aktivnosti, pre svega poboljšanje uslova u Sportskom centru policije u Makiši, kao i projekte za besplatne škole sporta dece pripadnika MUP i uključivanje MUP u promociju velikih sportskih međunarodnih događaja koji se planiraju održati u našoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.