Udovičić za B92.net: Nadam se održavanju Igara zbog naših sportista VIDEO

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić nada se da će se Olimpijske igre održati ove godine u Tokiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92.net
Foto: B92.net

Ceo intervju sa ministrom Vanjom Udovičićem za B92.net moći ćete da pročitate u četvrtak ujutru na našim stranicama

Igre su trebalo da se održe prošlog leta, ali su odložene zbog pandemije koronavirusa.

Pošto pandemija i dalje traje, još uvek je neizvesno da li će se Igre uopšte održati, a početak je zakazan za šest meseci.

"U svakodnevnom kontaktu sam sa kolegama iz drugih zemalja. Sa predstavnicima međunarodnih sportskih organizacija. Trenutno su podeljena mišljenja, iako Međunarodni olimpijski komitet (MOK) vrlo insistira i teži ka tome da pripremi sportiste, struku i celokupnu javnost da će Olimpijske igre da se održe. Svi ljudi koji su direktno povezani veruju da će OI da se održe", rekao je Udovičić u intervjuu za B92.net.

Iako su pojedini engleski mediji javili da će se Igre otkazati, čelnici MOK i vlasti Japana su to demantovali i najavili početak OI prema planu 23. jula (do 8. avgusta).

"U ovom trenutku je otvoreno pitanje održavanja Igara i postoji da neodumica do kraja da li će se održati. Ja iskreno verujem, to jest više bih voleo i želeo da se održe zbog naših sportista, zbog sati, dana i meseci provedenih u pripremnom periodu. Razgovarajući sa njima ogromna je želja da naprave bolji rezultat nego što su napravili na prethodnim Igrama u Rio de Žaneiru. A kada kažem Olimpijskim, mislim i Paraolimpijskim", dodao je Udovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.