Za predstavnike SIM priređen prijem u sedištu Evropske komisije

Posle spektakularne sezone Sportskih igara mladih i prijema održanog kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, usledio je i prijem u sedištu Evropske komisije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo/SSS
Foto: Promo/SSS

Evropski komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, Tibor Navračiš, sastao se u Briselu, sa Zdravkom Marićem, regionalnim predsednikom Sportskih igara mladih.

Na sastanku je ocenjeno da su kultura, obrazovanje, mladi i sport najbolji mostovi na kojima treba graditi saradnju među državama.

Sagovornici su zaključili i da je razmena informacija i iskustva u ovim područijima, od zajedničkog interesa za sport i mlade u svim zemljama za zajednicu u celini.

Navračiš i Marić su razgovarali o mogućnostima realizacije projekta Sportskih igara mladih, kao najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi, priključenjem novih zemalja u SIM porodicu, kao i ostalim vidovima i oblicima saradnje

"U ovim vremenima, sport i mladi imaju veoma značajnu ulogu i u spoljnoj politici EU pošto, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju među državama", istakao je regionalni predsednik SIM, Zdravko Marić.

Sastanku su prisustvovali Olivier Fontejn i Žan Filipe Gamel, ispred Evropske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport i Slaven Marić ispred Organizacionog odbora regionalne organizacije Sportskih igara mladih.

Igre, koje podržavaju Vlade država Srbije, Hrvatske i BiH se završavaju Međunarodnim danima, koji počinju u Splitu 20. avgusta. Srpsku ekspediciju koja će se sastojati od 300 pretežno dečaka i devojčica, predvodiće Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.