Čarolija igara nastavljena u Valjevu

Sportske igre mladih posetile i Valjevo, u petak veliko otvaranje za čitav region u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Svečano otvaranje uz konfete i vatromet oduševilo je veliki broj osnovaca iz većine škola ovog grada, na otvorenom terenu sa tribinama hale Student.

Talentovana odbojkašica Jelena Novokmet pročitala je u ime takmičara zakletvu prijateljstva. A onda su usledile ovacije, kada je na teren utrčala najtalentovanija odbojkašica ovog kraja Ivana Jerinić.

Ona je nosila baklju prijateljstva, koja asocira na Olimpijske igre, a spaja region. Zajedno sa njom plamen su upalili Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije i Miodrag Lazić, predsednik Komisije za sport grada Valjeva.

Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

"Naša glavna misija su deca. Kada imamo ovoliki broj radosne i nasmejane dece, onda smo ponosni i znamo da smo uspeli. Mi se najviše zalažemo za to da pobedi drugarstvo i do sada smo u tome itekako uspeli. U Valjevu su odigrana takmičenja na mnogo terena širom grada i pobednici su ostvarili plasman na veliko Državno finale, koje će se u julu održati u Beogradu. Idemo dalje, spremamo spektakl u Sremskoj Mitrovici, gde će u petak 25. maja biti Svečano otvorene Sportske igre mladih za ceo region", istakla je Ivana Jovanović.

Dragan Jeremić, zamenik gradonačelnika Valjeva obišao je takmičenja i bio je i više nego zadovoljan.

"Od prošle godine pratim rad Sportskih igara mladih. Ovako nešto je zaista bilo potrebno regionu. Prošle godine su odbojkašice iz Valjeva besplatno putovale u Split na veliko finale. Deci je sport veoma važan. Predsednici SIM Srbije Ivani Jovanović, zaista želim javno da čestitam. Ima veliku energiju, od Igara je sa svojim timom napravila brend i deca u velikom broju gradova Srbije uživaju u ovom takmičenju", istakao je Dragan Jeremić.

Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Miodrag Lazić, predsednik Komisije za sport grada Valjeva, takođe je bio prezadovoljan kako sve izgleda.

"Najvažnije je obezbediti sredstva za finansiranje sporta na lokalnom nivou. I trebamo od sredstava za sport u gradu omogućiti novac, da bi sport bio dostupan svima pogotovo najmlađima. Prezadovoljan sam kako je proteklo sve u Valjevu, sportski duh je bio na terenima. Deci je najvažnije da se igraju, a iz te igre kasnije će doći i rezultati", istakao je Miodrag Lazić.

Sportske igre mladih nastavljaju svoj put. Karavan radosti i prijateljsta u petak 25. maja dolazi u Sremsku Mitrovicu, gde će Igre za 2018. biti otvoreni za ceo region, raznim događajima tog dana a spektakl će se završiti koncertom Crvene jabuke na Centralnom gradskom trgu. Ulaz je besplatan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.