Sportske igre mladih počele sa takmičenjima za sezonu 2018.

Tribine na otvorenim terenima Hale sportova u Požarevcu primile su sve zainteresovane da prisustvuju svečanom otvaranju Sportskih igara mladih tog grada.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: SIM promo
Foto: SIM promo

Preko 1.500 mališana družilo se, takmičilo i uživalo u Karavanu radosti i prijateljstva.

Igre su zvanično otvorili Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije i gradonačelnik Bane Spasović.

Otvaranju su još prisustvovali i Ana Miljanić, gradska većnica za sport, Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza grada Požarevca, Zorica Mijatović sportski direktor i koordinator SIM Srbije.

U ime takmičara zakletvu SIM prijateljstva položila je učesnica Igara Ana Pejić, dok je u ime sudija to uradio Lazar Miletić, koji je delio pravdu na basketu 3x3.

Održana su i takmičenja u čak sedam sportova, pobednici su obezbedili plasman na državno finale, koje će se održati u julu u Beogradu.

"Prezadovoljna sam, bilo je zaista divno na otvaranju. Prepune tribine i okolo njih, u kompleksu hale Kulturno-sportskog centra, pokazatelj su da je Požarevac grad sporta i da mladi obožavaju Sportske igre mladih. Ovo je još jedan trijumf nas i lokalne samouprave. Kod nas pobeda nije prioritet, svi smo pobednici, deca to već znaju. Lepo se druže i takmiče. I ono što je najbitnije je da ako danas u ovom lepom gradu imamo samo jedno srećno dete više, naša misija je uspela. Sigurna sam da će ove godine tako biti i širom teritorije Republike Srbije, s obzirom da slavimo peti rođendan i sve će biti u znaku našeg malog jubileja", istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.

Gradonačelnik Požarevca je rekao da mu je drago što je 1.500 dece došlo da se igra i zabavi rekavši da je to pravo bogatstvo.

"Čestitam vam rođendan i želim da još dugo trajete, a zajedno da proslavimo vaš 18. rođendan na velikom otvaranju u Požarevcu", istakao je Spasović.

Pobednici takmičenja iz gradova širom Srbije, koji se besplatno takmiče u deset sportova, stiču pravo da predstavljaju svoj grad na Državnom prvenstvu u Beogradu u julu, gde će pobednici ostvariti pravo da putuju krajem avgusta u Split, na veliko Međunarodno finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.