Sportske igre mladih svečano otvorene u Kikindi

Sportske igre mladih za Srbiju, četvrte po redu, svečano su otvorene u Kikindi.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
igremladih.rs
igremladih.rs

Igre, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, projekat su za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Na početku programa prisutne su pozdravili predsednik Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, regionalni predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

"Ponosni smo što su ove Igre za nekoliko godina postale jedan veliki brend. Posebno hvala i gradu Kikindi, koji je potvrdio da je grad sporta. Podatak da samo danas na terenima imamo preko 5.000 učesnika, je pobeda lokalne samouprave i svih nas", rekla je Jovanović.

Legendarni odbojkaš Tanasković, koji je već dugo godina uspešan na mestu prvog čoveka Saveza za školski sport Srbije istakao je da je saradnja sa Sportskim igrama mladih iz godine u godinu sve bolja.

"Pogledajte samo koliko dece je danas došlo i koliko su srećni što učestvuju, druže se i takmiče. Tako je i u drugim gradovima Srbije i ovo je dokaz da je naša nisija uspela. A kako se igre završavaju finalnim takmičenjem koje okuplja decu sa prostora bivše Jugoslavije, jako je bitno da mladi steknu nova prijateljstva u regionu i da se druže", rekao je on.

Regionalni predsednik SIM Zdravko Marić zahvalio se svima u Srbiji koji su podržali igre.

"Posebno hvala dugujemo deci. U ovim igrama rezultat nije najbitniji, već je u prvom planu prijateljstvo i druženje. Projekat je bitan pre svega jer se odvija u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, i samim tim spaja decu da steknu nove prijatelje", poručio je Marić, čovek koji je osmislio ovu manifestaciju.

Gradonačelnik Kikinde Markov bio je prezadovoljan odazivom mladih. Pozdravio je i sve prisutne goste i zvanično paljenjem baklje, koju su nosili Vanja Radulaški (prvak Vojvodine u bacanju vorteksa) i Ognjen Ugrešić (prvak Vojvodine u trčanju na 60 metara) Igre proglasio otvorenim.

"Prezadovoljan sam što je Kikinda odabrana da ovogodišnje Sportske igre mladih krenu iz našeg grada. Pre svega želim svima da kažem da je važnost ovakvih okupljanja, vođenje zdravog žživota".

Gosti na otvaranju bili su potpredsednik OKS Bogdan Obradović, Nemanja Svjetličić iz SSS, direktor ASS Slobodan Branković i drugi.

Državno finale planirano je za kraj jula u Beogradu, a regionalno finale održaće se krajem avgusta u Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.