Nova vest
Olimpizam

Sreda, 14.09.2016.

19:29

Mutko o hakerima: Ma, sve su Rusi!

Ruska vlada nema nikakve veze s hakerskom grupom "Fensi bers" rekao je ministar sporta Rusije Vitalij Mutko.

Izvor:

Autor:

Mutko o hakerima: Ma, sve su Rusi!
Getty Images

Spomenuta grupa hakovala je bazu podataka Svetske antidoping agencije (WADA) i objavila poverljiva dokumenta o zdravstvenom stanju i lekovima koje uzimaju pojedine američke sportistkinje.

"Ne! Kako, kako?", odgovorio je Mutko na pitanje novinara o navodnoj umešanosti ruske vlade u hakerski napad.

"Kako možete da kažete da su to ruski hakeri? Za sve optužujete Rusiju", dodao je Mutko u izjavi novinarima u Atini, gde je kao predsednik Fudbalskog saveza Rusije učestvovao u izboru za novog predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA).

Mutko je rekao da je i Rusija "vrlo zabrinuta pošto hakeri imaju iste informacije i o ruskim atletičarima".

"I mi možemo da budemo žrtve", naveo je on.

Hakerska grupa je objavila poverljive podatke o gimnastičarki Simon Bajls, teniserkama Sereni i Venus Vilijams i košarkašici Eleni Dele Don.

Mutko je rekao da u Rusiji postoji zakon o zaštiti računarskih podataka i da svi za koje se utvrdi da su ukrali lične podatke mogu biti krivično gonjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve