Nova vest
Košarka

Sreda, 17.01.2024.

15:00

Košarkaški svet tuguje – preminuo Dejan Milojević

Srpski košarkaški trener Dejan Milojević preminuo je u 47. godini života od posledica srčanog udara.

Izvor: B92

Autor:B92

Košarkaški svet tuguje – preminuo Dejan Milojević
Foto: Starsportphoto

Tu informaciju potvrdio je Golden Stejt, u kom je Milojević bio pomoćni trener.

Njemu je pozlilo u utorak uveče tokom večere u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju, brzo je prevezen u najbližu bolnicu i potom hitno operisan.

Vest se brzo pronela širom sveta, a iako je prvobitno javljeno da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, ipak nije uspeo da preživi.

Iza sebe je ostavio suprugu, sina i ćerku. Svi detalji oko komemoracije i sahrane će biti naknadno objavljeni.

Košarkaši svet tuguje za prerano preminulim stručnjakom, a među prvima se od njega oprostila Mega, u kojoj je kao trener proveo 10 godina.

Slomljen od bolnog gubitka bio je i prvi čovek ovog kluba Miško Ražnatović, a saočešće su iskazali Partizan, Crvena zvezda, FMP, ABA liga, Evroliga,Valensija, kao i mnogo brojni košarkaši i ljudi iz ove branše.

Odlazak Dejana Milojevića težak i neverovatan je i za Sašu Obradovića, Predraga Danilovića, ali i klub u kom je imao poslednji angažman - Golden Stejt voriorsi.

Partizan i Mega će se o svoje legende oprostiti 22. januara u meču 17. kola ABA lige, kada će Štark arena biti u crnom u Milojevu čast, a ulaz besplatan.

Od Dekija su se oprostili i Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Karl Entoni Tauns, komesar NBA lige Adam Silver, kao i bivši trener Duško Vujošević.

Napustio nas je čovek šmekerskog osmeha, koji je voleo život isto onoliko koliko i borbu u reketu, ali njegov sadržajan put završio se u trenutku kada su ispred nejga bili najveći košarkaši vidici.

Deki Ciao došlo je prerano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

599 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu