Nova vest
Košarka 0

12.5.2024.

15:30

Wolves pobednik 3×3 turnira u Kragujevcu

Prestonica Šumadije bila je domaćin novog, prvog u A kategoriji, turnira u okviru RODA 3×3 prvenstva Srbije.

Izvor: KSS

KSS

Turnir je počeo kvalifikacijama kroz koje su ekipe Kragujevac, Konstantin 3×3, 3×3 KV, Nemanjića orlovi, Korisnik i Palkis tražile plasman u glavni deo žreba. Šest timova bilo je raspoređeno u dve grupe, iz kojih je samo prvoplasirana ekipa išla dalje.

Ekipa Nemanjića orlovi ubedljivo je završila kao prva u svojoj grupi i tako sa dve pobede nad Konstantinom i 3×3 KV-om rezultatom 21:13 odnosno 16:11, našla svoje mesto u grupi C.

Po završetku svoje utakmice igrač Nemanjić orlova, Nemanja Mitić istakao je:

„Odigrali smo dobre utakmice, ja sam bio tu da obavim te prljave poslove, manje sam šutirao. Saigrači su odigrali sjajno i idemo dalje“.

Sa druge strane u grupi B, posle velike borbe sa ekipom Palkis u meču koji je direktno odlučivao o tome ko će biti poslednji učesnik glavnog dela žreba, tim Kragujevca obezbedio je plasman u glavnu grupu D.

Igrač Kragujevca, Uroš Nikolić nakon odličnog meča rekao je da se oseća sjajno posle plasmana u glavni žreb, ali i da je ekipa Palkisa takođe zaslužila prolaz dalje, međutim bilo je mesta samo za jednu ekipu.

Tako su na dominantan i ubedljiv način, plasman u glavni deo žreba obezbedili Nemanjića orlovi, ali i ekipa Kragujevac.

Pored pomenute dve, na glavnom žrebu turnira našlo se još 10 ekipa, Slodes Beograd, KPZ 012, 3×3 Kruševac Master, Ljig 3×3, 3×3 Aranđelovac, 3×3 KG Wild Boars, 3×3 Zlatibor, Wolves 3×3, 3×3 Pale i 3×3 GMS . Timovi su bili raspoređeni u četiri grupe od po tri ekipe, a dve najbolje plasirane išle su u nokaut fazu.

Grupa A (KPZ 012, 3×3 Kruševac Master, Ljig 3×3)

Velika borba odlikovala je prvi meč grupne faze u kome je ekipa KPZ-a savladala tim Ljiga 3×3. Posle početnog poraza ekipa Ljiga 3×3 pobedila je tim 3×3 Kruševca i tako ostala u igri za četvrtfinale, da bi KPZ 012 svojom novom, neizvesnom, pobedom obezbedio plasman dalje te sa sobom povukao i Ljig 3×3.

Grupa B (Slodes Beograd, 3×3 Aranđelovac, 3×3 KG Wild Boars)

Branilac titule iz Mokrina, Slodes Beograd uspešno je, pobedom nad 3×3 Wild Boars, započeo i ovaj turnir. Tim Wild Boars je ipak pobedom u sledećem meču prošao kao drugoplasirani iz grupe B pošto je Slodes iz Beograda opravdao ulogu favorita te u poslednjem meču grupe savladao Aranđelovac i sa prvog mesta prošao u četvrtfinale.

Grupa C (3×3 Zlatibor, Wolves 3×3, Nemanjića orlovi)

Posle dve pobede u kvalifikacijama ekipa Nemanjića orlovi ostvarila je i treću pobedu savladavši tim Zlatibora. Međutim ekipa Wolves 3×3 uspela je da savlada Nemanjiće i time zakomplikuje grupu C. U poslednjem meču grupe savladali su i ekipu 3×3 Zlatibor pa kao prva ekipa grupe prošli u četvrtfinale. Sa druge pozicije grupe C prošla je ekipa Nemanjića orlovi.

Grupa D (3×3 Pale, 3×3 GMS, Kragujevac)

3×3 Pale je u prvom meču grupe D bio bolji od umornih Kragujevčana. Kragujevac je i zvanično ostao bez šansi za plasman posle poraza od 3×3 GMS-a. Dok je u borbi za prvu poziciju tim 3×3 Pale savladao GMS i tako sa dve pobede prošao u nokaut fazu.

Posle uzbudljivih kvalifikacija, ali i sjajne grupne faze osam najboljih ekipa, po dve iz svake grupe, našlo se u samoj završnici ovog turnira. Tribine terena na Trgu Radomir Putnik bile su pune do poslednjeg mesta i sa velikim nestrpljenjem očekivale najuzbudljiviji deo turnira.

Za zlatno, ali i sva druga odličija borili su se KPZ 012, Nemanjića orlovi, 3×3 Pale, 3×3 KG Wild Boars, Slodes Beograd, 3×3 GMS, Wolves 3×3 i Ljig 3×3.

U prvom četvrtfinalnom meču ekipa KPZ 012 savladala je tim Nemanjića orlovi rezultatom 22:16, pa je u polufinalu na glavnom trgu Kragujevca igrala protiv 3×3 Pale koja je u svom duelu bila bolja od 3×3 KG Wild Boars sa 21:10.

Drugi deo kostura bio je rezervisan za ekipe 3×3 GMS i Wolves 3×3 koje su bile bolje u svojim četvrtfinalnim mečevima pa su u meču za finale igrale međusobni duel.

Čitav turnir sveo se na svega tri utamice koje će nam dati finalni poredak ekipa na prvom turniru A kategorije ove sezone. Posle ispadanja ekipe Slodes Beograd bilo je jasno da ćemo imati novog šampiona.

U polufinalnim mečevima tenzija na tribinama je porasla, četiri najbolje ekipe ušle su u samu završnicu turnira.

Prvi, uzbudljiv meč polufinala završen je rezultatom 21:14, ekipa 3×3 Pale je posle velike borbe i odlične partije savladala tim KPZ 012 i time sebi obezbedila borbu za zlato.

Ekipa koja je pored 3×3 Pale sebi obezbedila finale bila je Wolves 3×3 koji je u svom meču polufinala savladala ekipu 3×3 GMS rezultatom 21:17. U još jednom neizvesnom meču kao i na većini utakmica nokaut faze nijanse su odlučivale ko će izaći kao pobednik.

Igrač Wolves-a 3×3, Milić Blagojević, pred finalni meč rekao je: „Pre svega sam zadovoljan kako izgleda ambijent na trgu Kragujevca, ima puno dece te mi je to glavna motivacija za finale.“

Sve ono što je bilo najavljivano tokom čitavog dana, ali i sve ono za šta su se ekipe borile bio je spektakl koji je zatvorio treći po redu turnir u okviru RODA 3×3 prvenstva Srbije.

U finalnom meču za zlatnu medalju, ali i nagradni fond od 120 hiljada dinara borile su se ekipe Pale i Wolves.

Dve neporažene ekipe u dosadašnjem delu turnira koplja su ukrstila u samom finalu. Na početku duela ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi prvu osetnu razliku napravio tim Pale rezultatom 6:2, a svega par sekundi kasnije i 7:3. Ekipa Wolves pokušavala je da dođe do priključka u ovaj meč, međutim protivnici su negde na polovini duela otišli na plus šest (12:6).

Tim Wolves sjajnom serijom u drugoj polovini meča uspeo je da se potpuno vrati u ovo finale (15:13). Od tog trenutka odlična igra 3×3 Pale potpuno je nestala, a to je iskoristila protivnička ekipa i stigla do potpunog poravnanja (16:16). Do kraja susreta Pale je samo još jednom pogodio za jedan poen da bi tim Wolves preuzeo vođstvo koje nije ispustio do kraja meča te tako postao novi šampion RODA 3×3 prvenstva Srbije.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apsolutna dominacija

Američki jutjuber Džimi Donaldson, poznatiji kao MrBeast, proživljava vrhunce svoje karijere i pritom ruši sve rekorde.

Bug

20:07

11 h

Novo Sport Video Menu