Nova vest
Košarka

Sreda, 07.06.2023.

08:00

Meloun: Pokazao sam igračima 17 različitih klipova

Trener Denvera ukazao svojoj ekipi na nedostatak discpline u prethodnom duelu, otud je fokus u pripremi narednog duela stavio na taj segment.

Izvor: B92

Autor:B92

Meloun: Pokazao sam igračima 17 različitih klipova
Foto: Profimedia.rs

Treći meč serije finala NBA lige je pred vratima.

Posle dve bitke u Koloradu sledi okršaj u Floridi gde će Hit dobiti energiju sa tribina a gosti tražiti način da se odupru tom talasu, uz onaj koji će ih udariti čeono od ruke Batlera i družine.

Pred medijima je bio trener Nagetsa Majk Meloun koji je otkrio da je u pripremi treće utakmice (02.30, sreda) igračima prikazao seriju različitih snimaka na kojima je uočio propuste njegove ekipe.

Fokus je bio samo na jednoj stvari:

"Svaki taj snimak je o disciplini. Gde nam je disciplina, bilo da je u pitanju taktika, bilo da je pojedinačno ili je u pitanju odbrana bez prekršaja, gde god da je potrebna - pokazao sam im 17 snimaka na kojima je 40 primljenih poena u drugoj utakmici. Za mene, to je šokantno", rekao je trener Nagetsa.

Strateg Denvera kaže da ekipa može i mora bolje po ovom pitanju.

"Ono što možemo bolje je da budemo mnogo više disciplinovaniji u smislu plana igre, ko bi trebalo koga da čuva. Svi propusti koji se dese su nedostatak komunikacije... Previše je primera bilo u drugom meču, mnogo za NBA finale, gde imate igrače koji greše zbog nedostatka komunikacije", locirao je Meloun najveće anomalije ekipe u drugom meču.

Zajedničko za oba meča finala je Denverov veliki pad u poslednjoj četvrtini. U obe utakmice to je bio period u kojem su primali najviše koševa uz visok procenat uspešnosti šuta protivnika.

Razlog tome je nedostatak discipline, kaže Meloun.

"Video sam nedostatak komunikacije i discipline. Igrali su zonu na nama ne samo u poslednjoj deonici i bilo smo ok sa tim... Želimo da igramo brzo, a oni žele sporije. Majami igra 2-2-1 pritisak u zoni. Mi igramo suviše sporo da bismo pokušali da napadnemo to, što nas dovodi do čestih situacija da šutiramo sa istekom napada.

Meloun ipak smatra da je sve do njegovih igrača i do toga kako oni budu među sobom funkcionisali - da se oni najviše pitaju a ne odbrana Majamija.

"Imamo mnogo momaka koji su igrali velike utakmice, tesirali su sebe u plej-ofu, tako da ne mislim da im je problematično bilo šta. Mislim da se samo nisu prodržavali discipline koja je potrebna za ovakvu utakmicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve