Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.06.2023.

23:59

Jokić je maestralan, ali Denver nije – brejk Majamija! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Majami Hita 108:111, u drugoj utakmici finala NBA.

Izvor: PT

Autor: PT

Jokić je maestralan, ali Denver nije – brejk Majamija! VIDEO
Foto: Profimedia

Izabranici Majka Melouna odigirali su katastrofalnu četvrtu četvrtinu, pre svega početak ovog perioda i loša igra u tim trenucima koštala ih je pobede.

Denver je dopustio rivalu da napravi veliku seriju i time potpuno preuzme kontrolu nad utakmicom. Nikola Jokić je uspeo da dovuče ekipu do egala, ali ne i do preokreta.

Denver je imao šut za produžetak, Džamal Marej je pokušao da bude heroj i nije uspeo. Serija se sada seli u Majami, a treća utakmica igra se u noći između srede i četvrtka.

Nikola Jokić bio je najefikasniji sa 41 poenom, uz to je imao 11 skokova i četiri asistencija, a iz igre je šutirao 16/28. Ipak, ostatak tima je podbacio, pa je tako Marej postigao 18, Gordon 12, a Braun 11. Očajno je odigrao Porter junior koji je ubacio samo pet poena.

Majami je odigrao timsku dobar meč, a iako nije najefikasniji, jednu od ključnih uloga odigrao je Dankan Robinson koji je svih 10 poena postigao u četvrtoj četvrtini. Najefikasniji bio je Vinsent sa 23 poena, dok su Adebajo i Batlerr postigao po 21.

Nagetsi nisu dobro otvorili utakmicu, napad nije bio tečan, u odbrani se kasnilo i Majami je to iskoristio.

Maks Štrus, bek Majamija, u prvoj utakmici šutirao je 0-9 za tri poena, a na startu druge pogodio je tri brze i ekipa Erika Spolstre hranila se tim koševima.

Gosti su u jednom trenutku imali i dvocifrenu prednost (10:21), ali, od tog trenutka pa nadalje Denver je uspeo da pronađe igru koja ga je krasila u prvoj utakmici, te se i zaostatak istopio (23:26).

Nagetsi su dobru energiju s kraja prve četvrtine preneli na drugu, pa su tako brzo preuzeli prednost. I, ne samo da su preuzeli, već su oni bili ti koji su imali dvocifren suficit.

Gazio je Denver u drugoj deonici, međutiim, Majami je do kraja uspeo da se vrati. Igra domaćina je stala, gosti su to iskoristili i na pauzu smo otišli sa +6 Nagetsa, 57:51.

U trećoj četvrtini činilo se da Denver preuzima stvari u svoje ruke i da će uspeti da napravi krucijalnu prednost pred poslednjih 12 minuta igre. Jokić je briljirao u ovom periodu, postigao je čak 18 poena i kao pravi lider je vodio tim do nove pobede (83:75).

Međutim, košarka se igra 48, a ne 36 minuta. Majami je velikom serijom na startu poslednje deonice, kada Jokić nije bio na parketu, istopio zaostatak i ne samo to, već je i preuzeo prednost.

Meloun je ubrzo vratio srpskog igrača na parket, ali gosti su ušli u sjajan ritam i rešavali su gotovo svaki napad, pa ni činjenica da je Nikola na terenu nije puno pomagala Denveru.

Nagetsi su napravili i mnogo loših faulova u ovom periodu, te jednostavno nisu bili na visini zadatka. Ipak, i u takvom stanju uspeli su da se vrate, najviše zahvaljujući Gordonu i Jokiću.

Ali, nadoknaditi -12 na četiri minuto do kraja... mnogo je i to se videlo u završnici. Marej je imao šut za produžetak, lopta nije ušla u koš i Majami je došao do brejka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

314 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d