Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.03.2023.

19:30

Jokić brutalan, ali nemoćan – promašio šut za pobedu

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Bruklin Netsa 122:120.

Izvor: SN

Autor: SN

Jokić brutalan, ali nemoćan – promašio šut za pobedu
Foto: Profimedia

Denver Nagetsi su po treći put zaredom poraženi ove sezone, pošto su ih u njihovoj Bol Areni nadigrali Bruklin Netsi, a prethodno su to učinili Čikago i San Antonio.

Nikola Jokić nije mogao sam da igra, a imao brutalnu partiju u kojoj je zabeležio 102. tripl-dabl u karijeri, ali je ekipa opet upisala poraz.

Ubacio je 35 poena, uhvatio 20 skokova i podelio 11 asistencija!

Majkl Porter Džunior je u prvom poluvremenu odigrao veoma dobro, ali je u nastavku maltene nestao i posle 19 poena na poluvremenu imao 23 na kraju meča, Džamal Marej je upisao 16, Eron Gordon 13, a Brus Braun 9 poena.

Na drugoj strani, videli smo 25 poena odličnog Mikala Bridžisa, dok je 20 ubacio centar Nik Klekston, Dorijan Fini Smit 15 od čega 5 trojki, a 15 poena uz čak 16 asistencija bio je učinak Spensera Dinvidija.

Valja spomenuti i Kamerona Džonsona koji je ubacio 14 poena, 12 je postigao Set Kari, a 11 Rojs O'Nil.

Kao što je rečeno, Nagetsima je ovo treći uzastopni poraz, odnosno drugi zaredom u Bol Areni, a ukupno tek šesti u ovoj hali jer je Denver važio za ekipu koja najbolje igra na svom terenu.

Sada ih je skupo koštala treća četvrtina u kojoj su postigli samo 18 poena, ali i treba istaći da se maltene na momente čekalo samo šta će Jokić uraditi i da su njegovi saigrači tada delovali kao statisti.

Džamal Marej je ponovo povredio koleno i tek ćemo videti koliko je povreda zapravo ozbiljna, dok je Majkl Porter Džunior faktički nestao sa terena nakon fenomenalnog prvog poluvremena.

Kris Braun je bio igrač koji je u drugom poluvremenu pokrenuo Denver, upravo je on bio taj igrač sa klupe koji se čekao celu utakmicu i otkako je uhvatio momentum Denver je napravio seriju.

Dakle, mnogo promašaja i samo 18 poena u trećem kvartalu, svima je jasno da je to bio glavni uzrok poraza i nakon što su Netsi dugo držali dvocifrenu prednost usledila je ta serija 20:2 i povratak koji je mnogo obećavao.

Obećavao je da Nagetsi mogu da se vrate jer je Nikola Jokić imao brutalno prvo poluvreme, skakao je, igrao žustro na obe strane parketa i zaista davao sve od sebe, ali nije uspeo da spreči poraz svog tima.

Na kraju je imao 20 skokova i 35 poena, ali to nije bilo dovoljno. Lopta je u poslednjim momentima utakmice išla u ruke Nikoli Jokiću, ali je on promašio dva teška šuta iz okreta sa polu distance pa nije doneo trijumf uz zvuk sirene.

Čak i sa tim promašajima srpskom centru se nema šta zameriti. Kada god je bio u igri nosio je ekipu na svojim leđima, prekidao serije poena, osim u tom trećem kvartalu kada je Bruklin Niskom petorkom konstantno uspevao da otera Jokića od koša i da mu čak izbije loptu u nekoliko momenata.

Mikal Bridžis je bio sjajan, a upravo je šut za tri poena i bio ključ pobede Bruklina jer su pogodili čak 17 trojki od 44 koliko su šutnuli i samo centri Klekston i Noel bili su bez trojki.

Kada god je bilo potrebno pogađali su i Kari i Bridžis i Heris, jedino je Dinvidija šut nešto slabije služio pa Nagetsi ni to nisu uspeli da iskoriste. Na kraju zaslužen trijumf Netsa i Nagetsi će pobedu tražiti na nekom drugom mestu.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

235 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve