Nova vest
Košarka

Petak, 27.01.2023.

09:15

Bogdanović učestvovao u velikoj pobedi – Bruklin pao posle pet godina

Detroit Pistonsi su rezultatom 130:122 pobedili Bruklin Netse u noći iza nas.

Izvor: SN

Autor: SN

Bogdanović učestvovao u velikoj pobedi – Bruklin pao posle pet godina
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Po prvi put posle pet godina su Detroit Pistonsi uspeli da slave protiv Bruklin Netsa i za njih je to veliki rezultat.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je imao 11 poena (4 od 15 iz igre) uz 6 skokova za 31 minut koliko je proveo na parketu.

Izabranici Dvejna Kejsija su iskoristili što je Bruklin bio oslabljen i prekinuli crni niz od sedam poraza protiv Bruklin Netsa zaredom, pošto su ih poslednji put pobedili 2018. godine u Njujorku.

Nije bilo Kevina Durenta, a nije igrao ni povređeni Set Kari, dok je i Detroit imao zbog čega da brine pošto se povredio centar Ajzea Stjuart koga je mučilo levo rame.

Posle zaostatka od 60:58 na poluvremenu, Pistonsi su imali "strašnu" treću četvrtinu u kojoj su ubacili 43 poena i utabali sebi put do pobede, koju su uspeli da osiguraju u finalnom kvartalu, 130:122.

Kajri Irving nije mogao sam, ubacio je 40 poena uz 5 skokova i 6 asistencija, dok je Nik Klekston imao 27 poena i 13 skokova, a jedini dvocifreni pored njih bio je Edmond Samner sa 24 poena, a prvi sledeći strelac je Juta Vatanabe sa 8 poena.

U redovima Detroita, 25 poena je imao Sadik Bej, 20 Alek Burks, 17 Džejlen Duren, po 16 Džejden Ajvi i Kilijan Hejs, 12 je ubacio Hamidu Dijalo, a po 11 imali su Ajzea Stjuart i Bojan Bogdanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d