Nova vest
Košarka

Petak, 27.01.2023.

08:15

Umalo katastrofa: Povredio se Luka Dončić VIDEO

Slovenački košarkaš i zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić povredio se u noći iza nas.

Izvor: SN

Autor: SN

Umalo katastrofa: Povredio se Luka Dončić VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York

Dalas Maveriksi su kao gosti pobedili Finiks Sanse rezultatom 99:95 u noći između četvrtka i petka, a pobeda je bila u senci povrede velike zvezde.

Dončić je igrao samo tri minuta kada je stradao skočni zglob prilikom pivota na niskom postu, što možete videti i na priloženom video snimku.

Prognoze o tome koliko će Luka odsustvovati još nema, ali je svoje mišljenje izneo doktor Evan Džefris, jedan od najpoznatijih doktora i stručnjaka na polju sportskih povreda.

"Jedna stvar me posebno brine. Ovako ne izgleda vaš uobičajeno uganut zglob"
, poručio je Dr Džefris.

Što se same utakmice tiče, Dalas je igrao na krilima raspoloženog Spensera Dinvidija koji je meč završio sa 36 poena, dok je dabl-dabl učinak od 18 poena i 12 skokova ostvario Dorijan Fini Smit.

Dvajt Pauel je postigao 15 poena, Tim Hardavej 11 uz 9 skokova i 3 asistencije, a sa 10 poena je dvocifren još bio i Redži Bulok koji je imao i 5 uhvaćenih skokova.

U redovima Finiksa, 22 poena, 6 skokova i 10 asistencija imao je Kris Pol, 22 poena i 8 skokova je zabeležio Kameron Džonson, 19 poena i 20 skokova je bio učinak Diandrea Ejtona, dok je još Mikal Bridžis bio dvocifren sa 16 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d