Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.11.2022.

18:15

Koleginici devet puta pokazao penis – ide na sud; "Izdaja doktorke i potpuna izmišljotina"

Bivši košarkaš San Antonio Sparsa Džošua Primo završiće na sudu zbog seksualnog uznemiravanja.

Izvor: SN

Autor: SN

Koleginici devet puta pokazao penis – ide na sud;
EPA/ ERIK S. LESSER

Kako smo pre nekoliko dana i napisali, San Antonio Sparsi su otpustili mladog košarkaša Džošuu Prima zbog seksualnog uznemiravanja koleginica.

Nekadašnji psiholog, Hilari Koten, odlučila je da tuži Prima i San Antonio Sparse zbog seksualnog uznemiravanja počevši od decembra 2021. godine.

Za manje od godinu dana, Džošua Primo se navodno skinuo i pokazivao penis koleginici čak devet puta i Sparsi sve do nedavno nisu reagovali na ovakve stvari pa će svi zajedno završiti na sudu.

Doktorki je, kako je navela, franšiza iz Teksasa u jednom trenutku zabranila pojavljivanje na Letnjoj ligi "zbog manjka poverenja između nje i igrača".

Primov advokat Vilijam Brigs je kategorički odbacio optužbe i dao obrazloženje druge strane, a njegovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Džoš Primo je 19-godišnji NBA igrač koji je ceo život prolazio kroz traume i izazove. Sada je postao žrtva svog nekadašnjeg sportskog psohologa, koji se poziva na ružne stereotipe i rasistički nastrojene strahove radi svojeg benefita.

U činu izdaje svog mladog klijenta, doktorka Koten, koja ima 40 godina, lažno je optužila Džoša da joj je razotkrio privatne delove tokom njihovih brojnih sesija. Optužbe doktorke Koten su ili potpuna izmišljotina, ili veliko preuveličavanje ili potpuna fantazija. Primo nikada nije namerno pokazivao svoje intimne delove nikome, niti je bio svestan da su oni bili vidljivi izvan njegove odeće.

Ono što ove optužbe čini jo manje kredibilnim je to što doktorka Koten nikada svog pacijenta nije obavestila o navodnom razotkrivanju. Doktorka Koten je pružala mentalnu podršku gospodinu Primu, bila je terapeut kojem je on verovao. Ona je mnogo starija od gospodina Prima i ima mnogo godina iza sebe u ulozi sportskog psihologa. Neshvatljivo je zašto joj nije palo na pamet da svom pacijentu kaže da su mu intimni delovi vidljivi ispod šortsa.

Džoš Primo je na početku obećavajuće karijere i slomljen je ovim optužbama i otkazom u Sparsima. Trenutno je u procesu suočavanja sa ovom traumom koju su mu nanele neosnovane optužbe doktorke Koten, ali i sa traumama koje je doživeo kao dete. On sada jedva čeka da skine ljagu sa svog imena i nastavi sa NBA karijerom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu