Nova vest
Košarka

Sreda, 21.09.2022.

10:00

Centar Seltiksa na "čišćenju" da bi igrao svom snagom

Centar Boston Seltiksa Robert Vilijams III pauziraće četiri do šest nedelja zbog artroskopije levog kolena.

Izvor: B92

Autor:B92

Centar Seltiksa na
Foto: Profimedia

U pitanju je isto koleno koje je Vilijams operisao pre šest meseci zbog pokidanog meniskusa.

Nova procedura se opisuje kao "čišćenje" i trebalo bi da omogući 25-godišnjem košarkašu da u novu NBA sezonu uđe maksimalno spreman.

On je zbog problema sa levim kolenom proustio sedam mečeva prošle sezone i igrao uz nelagodu u plej-ofu, u kojem su Seltiksi poraženi u finalu od Golden Stejt Voriorsa.

Vilijams je prosečno beležio 10 poena uz 9,6 skokova i 2,2 blokada po meču prošle sezone. Međutim, bio je ključni faktor odbrane Seltiksa koja je bila najbolja u ligi prošle sezone.

Vilijams je držao protivničke igrače na 38,2 odsto šuta iz igre, što je najmanje među igračima koji su čuvali protivnike koji su imali najmanje 500 šuteva.

Bio je i drugi po blokadama, iza Džarena Džeksona iz Memfis Grizlisa, a iz igre je šutirao 73,6 odsto što je drugi najbolji učinak među igračima sa najmanje 300 šuteva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu